Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

21,6 km/h - dobrá prům. rychlost?

Od: praivo* odpovědí: 13 změna:

Ahoj,

zajímalo by mě, jaké průměrné rychlosti by na této trase měl dosáhnout netrénovaný cyklista s 21rychlostním MTB, resp. jestli můj průměr 21,6 km/h (43:25) je aspoň trochu dobrý (foukal JZ protivítr cca. 15-20 km/h, bez něj by snad šlo 23-24 km/h - až to půjde, vyzkouším).

Díky za názory.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mikikus*
hodnocení

0x

Můj názor jakožto mnoholetého cyklisty amatéra, který mesíčně najede 800-1000 km je takový, že se jedná o více než slušný výsledek.

doplněno 23.06.13 19:15:

Když jedu na "závodním" speciálu na galuskách, nedám více jak 30km/h v průměru a to fakt jedu dost zostra, sice spíše kopce, ale to je + i -.

Ono hodně záleží na tom jaké kolo to bylo, že to je horal je málo, chce to vědět typ pneu, odpružení ano/ne, váha, počty zubů... ale celkově je to po zimě dobré číslo

praivo*
hodnocení

Tak to jezdíš docela dost, já jsem rád, když těch 800 km ujedu za rok... Do školy jezdím ( tudy, rekord mám něco kolem 25 minut) na kole spíš výjimečně, protože nám odmítají zajistit prostor na kola, a tak jezdím nejčastěji výše uvedenou trasu na chalupu.

doplněno 23.06.13 19:37:

bikepedia.com/...

Bohužel teď nemám jak ho zvážit.

doplněno 23.06.13 19:44:

Specialized HR XC/... (ať to nemusíš kopírovat).

doplněno 23.06.13 20:15:

Našel jsem, že novější kola z této řady váží kolem 13 kg, takže to moje by se vší výzbrojí (1+ kg nářadí, 0,5 kg láhev s pitím, <0,5 kg zbytek) mohlo vážit okolo 15 kg.

Nevěřím ti, že měsíčně najezdíš 800-1000 km. Když budu brát to spodní číslo, tak dáváš v průměru 25 km denně a taková cyklistika jde provozovat jen chvíli...

stirecek*

Mike a co se ti nezdá? Tisíc km není moc, za měsíc. Já v minulém týdnu najel přes pětset km za šest dnů, sedmý jsem odpočíval. Stovku za nějaké 4hod, 150km za něco málo přes šest hodin. Na krosovém kole.

stirecek:

Klid...Vy víte že je to reálné...já to také vím..a že tomu někdo nevěří, je jen jeho věc.

A to ještě kdyby tušil jaký objem trénují profesionální cyklisté.., to by si musel dát prášek na uklidnění.

Já to beru z pohledu amatérského cyklisty - mě, kterej ročně najezdí kolem 3000 km. Jestli ale svůj veškerý volný čas věnujete kolu, tak se to najezdit samozřejmě dá. A profesionální cyklisti jsou úplně někde jinde, to mi je jasný i bez prášku na uklidnění ...

Víte...ono se to možná nezdá...

Ale jeden čas jsem si pro zajímavost dal cyklopočítač i na kolo na kterém jsem jezdil jen do práce a po městě (celoročně) a ejhle, ono to za rok dalo skoro 2000km...Na MTB jsem za rok měl dalších cca 3-4000km...(k tomu jsem ještě běhal, cca 600+800km/rok).

A pokud bych měl více času, dokážu si představit klidně dvojnásobek objemů..

Na silničce se pochopitelně kilometry najíždějí ještě snadněji..

Jinak výkonnostní cyklisté (tedy ještě ne ti co mají cyklistiku na plný úvazek) ročně najedou cca 12-15tis km...profesionálové pak i 30tis km..

luig
hodnocení

0x

Myslím si že při rekreační jízdě jde o požitek z jízdy a krásy krajiny a ne oto drtit rychlost a schátit se jen kvůli nějaké průměrné rychlosti , neznám profil tvé tratě ani výškové rozdíly a typy povrchu ,ale je pro mne vždy ůsměvné jak potkávám na ciklostezkách tady u Brna ty kořeně a mařky na hustejch horácích kola jak z traktoru ,kolo očividně terén ani nevidělo a , když je předjedu na treku ( Merida TSF 300 crosway) se za mnou zaháčkujou ale pár šlápnutí a slyšim jen zlověstné brblání a mizející hukot jejich balonů někde za mnou a pak jak chceš radit průměrnou rychlost . Nikde se nedři a užívej si jízdu cyklistice zdar *jasne*

praivo*
hodnocení

Kdyby ses obtěžoval a kliknul na odkaz, dozvěděl by ses povrch i výškový profil.

Moje kolo terén vidělo, v pátek jsem musel jet asi 6 km po vyšlapané cestě v lese.

Bez větru po rovině udržím rychlost 25+ km/h.

Moje a tvoje kolo se absolutně nedají srovnávat. Jak se za tebou asi má udržet MTB, které má širší pláště s nižším tlakem (= větší valivý odpor), pomalejší převody, (asi) těžší rám...?

doplněno 23.06.13 19:51:

Tady to vyznělo tak, že lidi, co jezdí s MTB po silnici, jsou blbci...

Normálně taky jezdím spíše rekreačně, ale když mám nad hlavou mraky a nechci zmoknout, jedu "na doraz"...

Nechtěl jsem tě nijak školit šlo jen o poznatek z ježdění a rada ať jezdíš v pohodě a kolo si užiješ taky jsem ze začátku drtil časy a rychlosti na různých trasách a pak jsem zjistil že je to na nic a jestli to vyznělo nějak urážlivě pro tebe tak se omlovám *palec*

Ne tak jsem to nemyslel každej kdo jede ať je to jakékoliv kolo je dobrej že dělá pro své zdraví dobrou věc a o typ kola tady vůbec nejde . Dnes jsem valit taky před mrakem na doraz shodou okolností s mařkou na horáku Pells ... a nedal jsem to a zlilo nás to at máš jaké kolo chceš *smich*

kolista
hodnocení

0x

Pro netrénovaného to je dobré. Pro trénovaného by byl slušný průměr mezi 25-30, závodníci z okolí určitě kolem 35

PS: 800 - 1000 měsíčně není moc, je to spíš minimum aby byl člověk schopnej jezdit trochu svižně - na silničce to znamená 4x týdně vyjet na dvě hodiny...

jinx*
hodnocení

0x

800-1000km je fakt dost.Od roku 1997 som mal na favorite tachometer.Jazdil som amatersky,aj za frajerkou aj pre chleba aj na nakup a brigadu proste vsade (student).cez letne prazdniny som tocil okolo 600-700km mesacne .Za cely rok 1999 som mal svoj celorocny ODO meter zastaveny na 4640km (to bolo asi najviac...ostatne vzdy pod 4000).

Do konca aprila som vzdy mal prvu 1000ku.Do zaciatku letnych prazdnin 2000.

Od 15.9 som vedel ze uz nespravim ani 1000ku.tak to bolo odskusane.

Ten favorit som odlozil tyzden pred narodenim dcery (4/2008).Ostalo na nom 26110 km.Tak snad sa na nom este niekedy povozim ked schudnem *smich*.Potrebujem dat dole 25kg minimalne.Okrem toho v podstate staci oprasit dofukat gumy a pojde to.

21.6 AVG speed je O.K. Ja som maval aj menej .Vtedy som vazil od75-85kg.

Ale co si pamatam trasu 126km som spravil za 5 hod 37min.

Trasa 36km:1hod 18min.

Celodenny rekord bol 176km.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]