Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak jezdit na kole v chladnějším počasí

Od: b4ch odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

od mala mám problémy s dýcháním. Jakmile klesne teplota pod 13 stupňů a já vyjedu na kole tak to vždy "odskáče" můj dýchací systém. Podotýkám, že jinak jako pěší turista snáším celodenně zimu velmi dobře. Proto uvítám jakékoliv tipy a vychytávky, které by mi pomohly jezdit na kole bez újmy i za chladnějšího počasí.

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Pro martinu nade mnou:Věř že se nechce potit jak prase v místnosti dalšíma cca 15lidma u hudby kterou třeba nesnáší.Dle mé zkušenosti(kamarádka je instruktorka a chtěla nějaké fotky na maratonský plakát) mi připadá že pokud nejede banda hokejistů kteří šlapou jak ve stoje tak sedě a vždy pořádně tak nemá spinn cenu.Co jsem viděl ženské tak se převážně jen vrtí div z kola nevyletí aby měly úžasné stehýnka a vypadaly jak pohublé barbie trubky(pardon za výrazy ale já ty vychrtlé trubky nesnáším) protože jakékoli silové šlapání není dobré protože to a to...s ženskýma si chlap těžko zašlape..:)
A teď k věci, nebylo uvedeno jak kde a kolik jezdíte, ale takové spíše doporučení pořídit si cyklo kuklu která perfektně ohřívá krk a chrání průdušky a to kolem, co se týče dýchání tak NÁDECH VŽDY NOSEM A VÝDECH VŽDY PUSOU to je nejlepší ochrana, plus je dobré cucat při jízdě nebo aspoň před ní cucat hašlerky, velmi to pomáhá, krk jakoby namrzne už předem a není tak náchylný na zimu venku, pak snad ještě třeba několikrát vyběhnout schody(pokud bydlíte v paneláku) abyste se zadýchal, pak popadnout kolo a už s rozjetým dechem se dostat ven a na závěr pod 13 stupňů dost hodně lidem i těm trénovaným povolí pod mínus 13 stupni dýchací systém,je třeba zklydnit když člověk cítí že už...S pozdravem Adam.*cteni*
mulder
hodnocení

Ahoj Adame,

díky za zastání, a za super tipy = rady nad zlato. Ono to s tou kuklou je super nápad, jakmile se trochu oteplí, tak to rád vyzkouším.

P.Mulder

Zdar ještě jednou.Není zač, už nějaký rok mezi amatéry na kole nepatřím takže když budeš chtít něco vědět, nebude problém:)A s tou kuklou neznám nikoho kdo by v zimním období jezdil bez ní...tedy ti co znají a nechtějí být nemocní ale jezdit.A to zastání já musím třikrát týdně ten spinn jezdit takže... ale jezdím s hokejisty anebo jinými cyklisty, ženské jsem viděl pouze na tom maratónu a dámy (s prominutím) šlapou jak blbky, z mého pohledu je to jejich šlapání na nic i když...A NAKONEC TO VŠECHNO TY ŽENSKÝ STEJNĚ DĚLAJÍ JEN KVŮLI NÁS CHLAPŮ, TAKŽE ZA TO MŮŽEM MY...aspoň ta moje to už dva roky říká(kdo má doma tu svou a aspoň jedno zrcadlo ví:)
doplněno 01.02.09 20:41: Snad tím nikoho neurazím, jen píši věci takové jaké jsou...
A komu se to nelíbí ať mi klobouk políbí...
mulderb4ch
hodnocení

Ono celé vysvětlení je takové, že doposud jsem to měl do práce 70km a z práce 70km. Nejenže by to bylo pro mě denní sousto moc velké, ale navíc doteď jsem seděl na 11 kilometru dálnice D1 a tam jistě uznáš se s kolem moc motat nedá. (Bylo mi líto, že kolo po většinu dní chátrá)...

Teď se mi poštěstilo díky organizační změně, že to budu mít do práce 18 km, tak bych rád kolo využil maximálně nejen jako záležitost výletní, kterou používám nad 23 stupně Celsia -)), ale i záležitost pracovní. Jsem po dávné autonehodě, tak jsem rád, že to kolo vůbec ušlapu, budu muset vychytat ještě další věci, ale začněme tou kuklou.

díky

Zdraví Petr B4ch.

martina30*

Tak hlavně opatrně a pomalu,koupit termoprádlo a kuklu*slunce*

nikilima*
bingo, mladý pane! někda si i ženská s ženskejma blbě zašlape... :D ...
tygrioko*

Ty už raději nikomu neraď

martina30*
hodnocení

2x

Co tak chodit v zimě na spinning a nebo šlapat doma.Moc jsem nepomohla,ale je to určitě zdravější*nevi*

doplněno 01.02.09 18:55:

Tak uvidíme třeba to s tím dýcháním a kuklou přežiješ možná*placni*

mulder
hodnocení

Díky Ti za tipy, ale co mne skutečně nebaví je jakýkoliv trenažer mezi něž řadím i různé náhražky kola uvnitř. Ono mne na tom nejvíce mrzí, že když šlapu třeba na rotopedu, tak neubíhá krajina okolo mne :D.

P.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]