Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak daleko dostřelí šíp?

Od: rreko odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

tak mě teď napadlo,nevíte,jak daleko dostřelí šíp z klasického dřevěného luku?

Děkuji za pozornost a případnou odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

Tvá formulace dotazu mi připomíná již ´zlidovělé´ - "Pane Lorenc, uvezu to?"

Při lukostřeleckých soutěžích se střílí na vzdálenost až 90 m, což ovšem rozhodně není maximální dostřel používaných luků, šípů a lukostřelců/kyň... Kukni na pravidla - např. archerysport.eu/... .

A sem - lukyasipy.cz/... - se kukni na nějaké zaznamenané výkony.

jahn
hodnocení

0x

bajoko 50m

o dost víc, já jsem loni na táboře střílel přes 80 metrů. Teda nemyslím, že bych trefoval terč, jen čistě střelba do dálky.

hodnocení

0x

videacesky.cz/... - platí to pro střely, platí to pro kusy šutru, platí to i pro šípy - záleží na vlastnostech šípu (váze etc.), luku (větší luk se dá víc natáhnout => vystřelí rychleji => doletí dál) a střelce (jak moc dokáže luk natáhnout a jak přesně střílí).

figurek*
hodnocení

0x

Znáš knihu Dva divoši od Settona?

Jako trochu starší děcka jsme si hráli na indiány a podle knihy Dva divoši jsme si vyrobili luk. Normálně uřezaný kus klacku z jasanu dlouhý asi dva metry, předepnutý do oblouku. Tím lukem se dalo vraždit. Šípy nám létaly do dálky přes 100 metrů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]