Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, u horského kola se mi " povedlo " píchnout zadní pneu. Nikdy jsem duši nelepil. Poradil by mi zde někdo prosím, jak se nandavá zalepená duše? Sundat mi to předpokládám půjde, ale rád bych se vyhnul nějaké chybě při nasazování. Prosím ve stručnosti o návod, jak na to ...
"Stejně jako nová" - super rada, z toho je mu jasné jak to má udělat
Návod z ivela celkem sedí, jen přidám najít příčinu píchnutí a odstranit jí (střep, drát, trn, hřebík v plášti, ostrá hrana/ prodřená páska v ráfku, duše procvaklá o ráfek = "hadí uštknutí" atd.)
Sundání: základ je patky pláště zasunout do vhloubení ráfku a pak přetáhnout patku přes kraj ráfku
Nasazení: duši lehce nafouknout, nasadit nejdřív ventilkem do ráfku, pak patku do ráfku nejdřív jednu a pak druhou stranu. Při nasazování kolem ventilku trochu zatlačit ventilek (oddálit duši aby se neskřípla mezi ráfek a patku). Po nasazení zkontrolovat jestli duše není skříplá mezi patku a ráfek, lehce přifouknout aby patky zajely do kraje ráfku, plášť promačkat + jakoby viklat tak aby patka správně seděla v plášti po celém obvodu na obou stranách + zkontrolovat jestli je ventilek rovně. Nakonec nafouknout naplno.
to je návod jak pro blondýnu :D... pokud vůbec zvládne sundat kolo z rámu tak myslím že výměna duše je už brnkačka. akorat jsi mu zapomněl poradit čím ten plášt přetáhnout přes ráfek... protože prstama to zrovna moc dobře nejde a třeba šroubovakem to zrovna idealni není.. jinak není třeba v tom hledat vědu.. jen si dát záležet aby se duše neskřípla... spíš nejhorší bych viděl to lepení.. to jsem nikdy neměl rád... a je fakt že nová duše je nová duše :D
Pro blondýnu ne, ta stojí u škarpy a dělá oči Jestli to má být komplet návod tak se ubrat nedá, ono to je sice triviální ale chyb jde udělat hodně - zapomene se vyndat to o co se píchlo (píchne se znova), skřípne se duše pod patku (buď hází guma nebo to rovnou prdne), ventilek šikmo (ustřihne se o ráfek), plášť se nepromačká/ nesrovná (plášť nesedí rovnoměrně a hází)...
Pokud se plášť správně srovná v ráfku, tak jde až na vyjímky v pohodě přetáhnout prstama. Jednu montpáku beru jen na exotický kombinace a dvě montpáky jsem ještě nepotřeboval... Včetně úzkých silničních plášťů, drátovek, kevlarek... Uznávám že to chce grif a pro normální lidi je to často boj kdy plastový montpáky praskaj a kovový se ohejbaj
Lepení je taky v pohodě - najít díru (nejhůř se hledá to co pomalu uchází týden), ošmirglovat, máznout lepidlem, počkat minutu, připlácnout záplatu, půl minuty podržet a smontovat... Novou duši než kvůli lepení tak spíš když už je řídká a nedrží tlak...
To Lego : Jak již rádce pod Vámi zmínil z Vaší odpovědi jsem opravdu chytrý vůbec, ale vůbec nebyl
Ostatním díky, hlavně KOLISTOVI děkuji, že jste to rozvedl
Myslel jsem ze nekdo hleda neco zaludneho u spravene duse.
Postup je stejny (nova i spravena).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.