Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Crossový trenažér - jak vybrat

Od: nivelle* odpovědí: 19 změna:

zdravím,

s manželkou přemýšlíme nad tím, že si pořídíme crossový trenažér.

Líbí se nám Elliptical Insportline Austin ( www.insportline.c/...) - výbava slušná a pěkný design. Ale stojí 11000 Kč a má (jen?) 7kg setrvačník. Což mě přivádí k otázce - co ovlivňuje velikost setrvačníku? Jde o to, že se dá sehnat trenažér za 8000 se 14kg setrvačníkem (např. Landfit GD 355E).

Poraďte, jak se vyznat v moři trenažérů. Rádi bychom měli slušnou kvalitu a pěkný design s cenou do 11-12tis.

Předem děkuji!

Roman

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moncicak*
hodnocení

2x

zkuste se mrknout na super-nakup.cz/...

nivelle*
hodnocení

Díky za radu, už to chápu :) Čím větší setrvačník, tím plynulejší chod a příjemnější trénink.

martina30*

Pokud nejsem sportovec stačí mi stroj do 10 000tisíc a rozdíl mezi strojem za 10 000tisíc a třeba 25 tisíc je o nějakou součástku nebo dokonalost ,ale udělá to stejnou službu a mohu říci levnější stroje jsou lepší jak ty drahé( 5 let takové stroje rozvážím po republice a nestačím se divit co lidi dovedou utratit peněz a zbytečně.;)

nivelle*
hodnocení

No, já ani více neplánoval :) Jsem trošku technoid, takže je důležitý i displej a co umí počítač (to už nezměním). Ale docela mě zaráží, že insportline má za 10000 setrvačníky max. 7-8kg, kdežto hammer má za 11tis i 18 kg setrvačník. Je lepší stroj třídy HA s 7 kg setrvačníkem nebo třída H s 18 kg?

Je to docela složité. Když už ty stroje rozvážíte - jaký byste si v současné době vybrala? :) U mě vede Hammer CK 1, u ženy insportline Austin.

martina30*

Já rozvážím ,ale většinou stroje nad 15 tisíc.Ten displej většinou je na nic,jelikož stejně Vám něco počítá a stejně za čas budete používat max 1nebo 2 programy + je tam zátěž ,kterou si přepínáte minusem nebo plusem.Dobré ceny má landfit.Přiznám se Ty setrvačníky neovládám.Nejlepší ,když někam přijdete,tam mají více druhů vybalené a vy můžete testovat co by Vám vyhovovalo a pak bud si to objednat na internetu a nebo v prodejně.Já si kupovala spinnigové kolo a stálo 8 tisíc a to jsem si tesla kolo za 23 nebo za 30tisíc a za 8 bylo nejlepší.Kouknu se na ty značky a písnu,kterou bych si třeba vzala;)

doplněno 06.02.09 16:11:

Tak mě se zamlouvá spíše ten co si vybrala Vaše žena,ale určitě si běžte do speciální prodejny a testujte.Obrázek je pěkný,ale každé kolo je jiné.Jde o to,aby Vám vyhovovala výška ;)Nikdy nedejte na cenu,že drahé je kvalitnější i kvalitní stroje se kazí a jak.*palec*

nivelle*
hodnocení

Asi to tak budu muset udělat - navštívit obchody. Problém je, jestli tady v Trutnově nějaký takový je :)) Jinak, manželka by měla radost :) Ale už se smířila s tím Hammerem, resp. skoro smířila, ještě se cuká, ale souhlasí s tím, že na designu zase tak nezáleží. Dočetl jsem se, že čím větší setrvačník, tím plynulejší a tišší chod stroje.

S tou cenou souhlasím, myslím že 11tis je strop. No nic, jdu dál hledat, do prémií ještě daleko, takže mám čas vybírat :)

macka80*
Zkuste kouknout na kettler Verso 307.Je vidět že kolegině tyto stroje opravdu pouze rozváží.Nespokojte se s malém,Velký přehledný display,nízká váha,snadná manipulace atd.Pokud nechcete pouze drahý věšák do obýváku doporučuji se poradit s odborníky.
doplněno 06.02.09 22:51: Omlouvám se kolegyně
martina30*

Ohledně displeje bylo myšleno,že displej za mě nedá dolů kg ani nevypracuje postavu.;)

martina30*

Souhlasím,že Kettler je kvalitní značka a cena 12 000,-celkem dobrá,ale je na každém co si vybere a každý stroj se něčím odlišuje a já jen tazatele upozornuji aby se nedíval na krásu ,ale funkčnost a nejlepší si to testnou někde v prodejně a v dnešní době,kdy je každá koruna potřebná se dají najít i stroje kde mají akce a třeba z 1100tisíc sleva na 8 00tisíc.Není za co se omlouvat,každý má jiný názor ;)

nivelle*
hodnocení

Kettler Verso 307 jsem již zkoumal, vypadá pěkně (po technické i vzhledové stránce), ale myslím si, že už je docela drahý. Po prvním průzkumu trhu jsem si stanovil maximální cenu 11000 - jinak bych postuně dostoupal až na 20tis :). S navštívením obchodů to mám těžké, musím si zjistit, jestli u nás ve městě vůbec takové jsou. Ten Kettler zní zajímavě, ale ve srovnání s Hammerem pokulhává jak v ceně, tak v setrvačníku. Ovšem otázkou je, jaká je kvalita provedení.
martina30*

Zaměřte se i na velikost stroje nevím jak jste vysoký,některé stroje jsou menší a mužům nevyhovují.Já bych strašně ráda poradila,ale těch strojů je strašně moc a já si to opravdu raději vždy tesnu.Hlavně důležitý magnet a brzda a většinou tento druh stroje není tak hluční spíše vůbec;)

nivelle*
hodnocení

Já mám 185, tak snad to bude stačit (nějak začínám přemýšlet o Kettler Verso 370 :) ). Podle diskuzí na internetu a specifikací by to Verso prý mělo stačit.

martina30*

Kukněte se na www.fitness-olomo/... je tam více druhů a hodně strojů,aby jste mohl porovnávat ;)

nivelle*
hodnocení

Děkuji všem za pomoc :) Nakonec jsem se plácl přes kapsu trošku víc a pořídili jsme si Verso 307 a zatím se seznamujeme. Svou roli hrálo i to, že ho měli u nás na městě, takže jsme si ho se ženou mohli oťukat.

dotaz*

shop-sport.cz/... do 11 000 se vejdete...

nivelle*
hodnocení

Ech, tak je to vždy :) Jak si něco koupím, hned se to dá sehnat levněji :) Každopádně mi to dovezli, smontovali, mám k tomu podložku, takže zas tak moc jsem netratil. Ale díky za info, každopádně příšte se kouknu ještě pořádněji (ale kdo mohl tušit, že se Verso 307 prodává i pod jiným jménem :) ). Každopádně poté, co jsme si koupili auto, a auta zlevnila, a poté, co jsme si koupili byt, a ejhle krize je tu a ceny padají, tak mě trenažér nerozhází :)

martina30*

Kettler je kvalitní značka*palec*

martina30*

Pokud něco najdu tak dám echo;)

nivelle*
hodnocení

Nevyjádřil jsem se úplně jasně - jaký je rozdíl mezi malý a velkým setrvačníkem? jaké další parametry je třeba sledovat při výběru? Díky za pomoc! (pročetl jsem si i předchozí dotazy a potřebné info jsem nenašel..)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]