Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr vidlice na kolo

Od: lookass odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám v plánu koupit si vidlici na kolo ale narazil sem na 1. spekulace ohledně velikosti:

vidlice se vybírá podle velikosti rámu nebo podle velikosti ráfku? (podle záručního listu mám mít rám 24", a ráfky 26")

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nero33*
hodnocení

2x

Ahoj, základním parametrem je samozřejmě použití, velikostněse vybírá vidlice vždy podle ráfku, i málá kola mají mají paradoxně stejné vidlice jako velká kola, pokud mají stejné ráfky. ;)

lookass
hodnocení

DĚKUJI tohle sem chtěl vědět. co se týče výběru tak vím na co se mám zaměřit akurát sem nevěděl tu velikost.Vidlice je na MTB spíše cesta a menši terén.

ar*

Jo jo, jestli máš 26" kola tak 26" vidli. Jen dej při výberu pozor, jestli máš V-Brake aby nebyla jen na kotouče. Nevím kolik do ní chceš investovat a proto nepíšu ani model, jen nekupovat ty nejlevnější, to je spíše atrapa vidlice a pak člověk vozí spíše závaží než funkční vidli.

Stejně, rám 24" tak to jsi dvoumetrový čahoun.;)

doplněno 14.05.13 21:12:

Novou kolem 2000 , to vidím tak na Suntour XCR RL a nebo Suntour RAIDON. Já bych šel spíš do toho RADIONA.

lookass
hodnocení

jojo na to si dávám pozor, já mám V-Brake a investice okolo cca 2000kč kolo mám 5 let a stará už dosloužila a chtěl bych aby mi kolo ještě něakou tu dobu jezdilo tak bych si představoval něakou Suntour,RST nebo Rock Shox .

lookass
hodnocení

a mám 190cm

lookass
hodnocení

JINAK SE OMLOUVÁM ZA MALOU CHYBKU VE SLOVĚ ( VYDLICE) VIDLICE :D :D stane se :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]