Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V 15-ti chci začít sportovat

Od: zacatecnik* odpovědí: 12 změna:

Ahoj,

v poslední době jsem se rozhodl že bych měl začít sportovat. Hledám nějaký sport ve kterém bych mohl krátce dohnat ostatní a nezaostávat za nimi. Napadlo mě že bych mohl zkusit ping pong(celkem mi jde a baví mě), nohejbal, a nebo nějaký bojový sport( macaksgym.cz/... ). Akorát nevim zda neexistují nějaký jiný sporty a jestli ty mnou vyjmenované jsou pro mě vhodné. Nepotřebuji mít nějaký úspěchy, akorát chci něco umět a mít pohyb.

Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Každý sport je dobrý, osobně bych doporučil nějaký bojový - karate, box, nějaký druh sebeobrany. K tomu alespoň mírné posilování. Je hezké umět hrát pingpong, ale je to nanic ve chvíli, kdy "jde do tuhého" a musí se řešit nějaký zásadní "bezpečnostní" problém :)

zacatecnik*
hodnocení

Přokláněl jsme se taky k bojovým sportům hlavně thai box a kick box. Nevíte někdo kde v okolí Hradce Králové se dá najít nějaký spolek? Našel jsem akorát toto macaksgym.cz/....

vocko*
hodnocení

0x

vsechno je vhodne, pokud te to bavi a neudela z tebe invalidu :)

zacatecnik*
hodnocení

Chtěl bych zjistit nějaký osobní zkušenosti a třeba o nohejbalu jsem toho moc na internetu nezjistil a taky jestli není nějaký sport ve kterým je nábor až od 15-ti

ohneta*
hodnocení

0x

Dělej co tě baví, nikde není napsané že to musíš dělat vrcholově.

tttttt*
hodnocení

0x

Nenechej se odradit dlouhým textem, ani předsudky o tomhle sportu a zkus si to přečíst;)

Zkus GOLF:) je to krásný sport, relaxuješ, pobavíš se.. zlepšuješ se tak, jak sám se snažíš.. Nenech se odradit vyšším vstupním poplatkem, lekce seženeš za pár tisíc, hole ti stačí v setu taky za pár tisíc a pokud nechceš být na hřišti každá třetí den, nemusíš mít ani členství v klubu, jen počítej s poplatky za tee time (do tisícovky na 18 jamek, pro studenty většinou za polovinu), ale ber to tak, že máš třeba celé odpoledne zábavu a někde i občerstvení bez dalších peněz nebo za něco málo.. Pořád lepší, zábavnější, příjemnější než jít do kina a utratit podobně (neříkej, že se nestavíš do fast food restaurantu nebo si nekoupíš rovnou aspoň pěkné tričko..) Pokud budeš chtít na hřiště sám, resp. bez někoho, kdo už hraje, potřebuješ zelenou kartu, je to vlastně zkouška, jako řidičák, dokážeš tím, že jsi se z lekcí naučil vše potřebné a znáš pravidla, stojí asi 2 tisíce, ale většinou je v ceně lekcí. Pokud chceš ušetřit, nehledej soukromé trenéry, spíš ty, co ti nabídnou samotné golfové resorty a když si najdeš někoho do dvojice, rovněž oba ušetříte. Řekněme, že pokud ti to půjde, zelenou kartu dostaneš tak za 5-6tisís (lekce karta), nové hole tě příjdou taky na 6-7 (není těžké najít dražší, takový driver stojí běžně 5 tisíc, kup si nějaký set i s bagem, stojí do těch 7 tisíc a začátečníkovi stačí bohatě.. stejně bys nevěděl co s těmi hejblátky na driveru a tak:D), klidně kup i použité, navíc, hole vydrží věky a věky, leda bys je ohnul nebo zlomil, ale to bys musel být velmi šikovný. Míčky tě vyjdou tak na 500 za 12, ale vydrží dlouho - aspoň začátečníkovi, můžeš koupit i hrané v eshopu nebo tréninkové. Pak potřebuješ akorát boty, ty stojí jako normální boty dneska, samozřejmě se dají koupit i nějaké hi-endové.. a nakonec jen vhodné oblečení, stačí šortky a polo v létě, nebo kalhoty a svetr, svetrová vesta, cardigan. Myslím, že není těžké odhadnout v čem na hřiště.. strýček google napoví;) Každopádně, pokud jsi dočetl až sem, je to sport krásný, určitě tě chytne, jako každého, kdo to zkusil, je to vážně vášeňb, i sledovat PGA Tour v televizi:D Navíc, vydrží ti do stáří, je to skvělé v práci, s kolegy se pobavíte.. a v zahraničí je to ještě více než tady, v usa hraje každý.. na dovolené máš co dělat a tak;)

Přeji hodně štěstí a ať tě to baví, ať už si vybereš golf nebo cokoliv jiného!

Hole: 6-7000

Jamky: cca 1000

Karta: 5-6000

Míčky: 500

Oblečení+boty: +-2000

... takže celkem 9-16000 minimálně... skvělé pro 15letého kluka, který neví, jaký sport by si chtěl vybrat.

tttttt*

Je to jen návrh, nic z toho hned investovat nemusí, ať si zkusí jednu hodinu za pár stovek, jestli bude chtít.. Pokud jej to aspoň zaujme dostatečně, zaplatí si lekce, kde mu vše rádi půjčí a pokud se poté rozhodne pokračovat, tak ať potom zainvestuje trochu.. Nebo pokud bude chtít jen občas, může si hole za nějaké 400 vždy půjčit.. Do ničeho jej nenutím, je to jen návrh, chtěl znát další sporty a nevím, proč by nemohl s golfem začít v 15.. Je to jeho volba..

hop®

Ano, je to jen návrh.

Takže také řeknu jen svůj názor, golf je podle mne v hierarchii sportů něco mezi šachem a fotbalem, aespoň co se týká fyzické náročnosti.

Pokud chce tazatel z nějakého důvodu SPORT, předpokládám, že se chce HÝBAT...

doplněno 15.06.13 20:08:

... vlastně sám píše, že sportovart chce především kvůli pohybu...

tttttt*

Promiňte, ale pokud jste golf zahlédl jen někde v televizi, kdy si hráč plánoval další ránu, rozumím Vám, ale představa, že u golfu se flákáte a po 18 jamce se cítíte jako po šlofíku je opravdu mylná. Zkuste vzít do ruky driver a odpálit míček na green, není to taková pohodička, navíc, když projdete celé hřiště pěšky, docela dost se i projdete a budete dost zničení. Uznávám, že hrát můžete i tak, abyste se moc nenadřel, proto to dokážou lide až do stáří, ale když chcete, opravdu si zacvičíte. Ano, je to pohodový, klidný sport, celý den jste aktivní, chodíte, odpalujete.., večer budete dost zničení, to mi věřte, ale to člověk, který zná jen 90 minut běhání za fotbalovým míčem tohle prostě nepochopí.

elife
hodnocení

0x

Muzes zacit s jakymkoliv sportem, ale pokud tedy nechces nejaky, kde bys o mnoho zaostaval, myslim, ze tvou navrhovany ping pong je bezva. Ale jestli treba nemas tolik rad kolektiv - nevim, jestli ano ci ne - tak muzes zacit neco podnikat sam, treba posilovna, koleckove brusle, kolo, nebo beh, atletika.
Anebo se treba pust do kolektivniho parkouru ci free runingu, to je ted dost oblibene.

kolista
hodnocení

0x

Doporučuju všestrannost = atletika, plavání, kolo, k tomu nějaký bojový sport nebo něco míčového, lezení, v zimě běžky... Jeden sport jednostranně zatěžující tělo není ideální. Snadno a rychle - toho moc neni, ale kromě sportů jako třeba skok o tyči, akrobatické lyžování a podobných opravdu těžkých se základy dají zvládnout celkem rychle...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]