Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cvičení s činkami zastavuje růst?

Od: mateeeeees odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

je mi 14 a začal jsem posilovat s činkami. Někde jsem četl že to porušuje míchu = zastavení růstu. Neví někdo z vás co je na tom pravda?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

laybor*
hodnocení

0x

Někdes četl špatně - malí hokejsti posilují od 6 let

hodnocení

0x

Problém je jinde. Tělo potřebuje v období růstu hodně živin na stavbu kostí a pokud je živin nedostatek kvůli posilování, může to mít na růst negativní vliv. Proto taky naši předkové byli mnohem menší než my dnes - dost často hladověli. Nějaké mírné posilování ale asi nebude mít vliv, pokud člověk bude alespoň trochu kvalitně jíst. Doporučuji to nepřehánět s cukrem - cukr překyseluje organizmus a tělo tu kyselost vyrovnává vápníkem, který potom chybí jinde.

Ja to slysel jinak a to, ze zesilene upony, slachy svaly atd. brani kostem v rustu, tedy se roste pomaleji a ve vysledku, kdy se rust zastavi, tak clovek dosahne nizsi vysky.

Nevim, co je na tom pravda, od mala jsem hral hokej, delal judo a ve 14 jsem pridal i posilku a nerekl bych, ze bych jinak vyrost vic, nez ted mam docela prumernou vysku.

hodnocení

0x

By mě zajímalo, kde´s to četl. Za našich mladých let porušovala míchu masturbace, a sice vysycháním, hehe...*zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]