Nejste přihlášen/a.
Dobry den
chtel bych se zeptat jestli mam dobre sestaveny plan na zhubnuti 5kg a budovani svalu.Je mi 15 let,merim 180 cm,vazim 73kg.Asi 2 roky jsem pravidelne nesportoval jenom ve skole na TV a o prazdninach na kole a bruslich.Kazdy tyden chodim 2 krat behat nebo na brusle a 5 krat v tydnu posiluji s jednoruckami jedna ma 0,5 kg.Jidlo mam 4 krat denne a snazim se vyhybat sladkemu.Jidlo nemuzu ovlivnit jim co se domu koupi.Kliky delam s batohem 0,4 kg po 10x3 jinak zbytek co je na obrazku kolem 12x3 a kdyz chodim behat tak cesta mi zabere 30 minut a 3,5 km na okruhu odbeham 4 km a pak jdu domu 30 minut.Tento plan delam 1 mesic a 5 dni
Není ta váha činek omyl? Není to spíš 5 kg? Já mám taky jednoručky, ale 11,5 a 19,5 kg, pro různé druhy cviků asi ideální hmotnost. Když se používají moc malé hmotnosti a moc opakování, svaly se sice unaví, ale nerostou. Ale nesmí se to samozřejmě přehnat, každému co snese. Dobré jsou zhyby, třeba na hrazdě co se dá zapřít mezi futra. Sedy lehy s nohama zapřenýma třeba pod topením na břicho. Kliky je nutné hlavně nešvindlovat a dělat je pomalu, nejlépe ještě se v dolní poloze na chvíli zastavit. A úplně nejlepší je dobře vybavená posilovna.
73 kg/180 je normální hmotnost, spíše málo než moc, já mám 183/70 a připadám si proti vrstevníkům jako kostra
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.