Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boty na běhání

Od: maccount* odpovědí: 6 změna:

Docela mě zajímá jaké boty k běhání by byly pohodlné při dlouhém běhu. Jak mám postupovat k běhání pokud jsou moji kamarádi začátečníci. A jakto mě nepříjde běhání jako droga? *smich*

doplněno 17.04.13 15:09:

*Jaktože

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jumba
hodnocení

0x

Značek je spousta, ( Addidas, Mizuny, Inovy a jiné značky) až po prstáky. Jiné na běh po silnici, jiné na kross- měkký povrch, dráhu. Nejlepší si zajít do speciální prodejny, kde Ti poradí a zrovna si vyzkoušíš. Někomu vyhovují Addidas, někomu zase nevyhovují.

Jak máš postupovat, když kámoši začínají? Ty se musíš přispůsobit. Jestli jsi rychlejší, máš vytrvalost, tak by kamarádi nestačili a znechutil bys je. Nejdříve běhejte volně kratší úseky. A postupně přidávat km a zvyšovat rychlost. Začátečník má běžet tak rychle, aby dokázal u běhu ještě kecat. Nebo používejte indiánský běh ( střídat běh a chůze). Je dobré si taky změřit, za kolik uběhnete 1km.

jumba

Ještě doplním. Začínejte běhat po měkkém povrchu ( lesní cesty, tráva), né po asfaltu, betonu, dlažbě. Jinak budou hned bolet nohy, hlavně pata, nárt.

bezec
hodnocení

0x

Pohodlné na dlouhý běh - obecně tréninková běžecká bota. Jaká konkrétně, to záleží na váze běžce, tvaru nohy, stylu běhu (druh došlapu) a povrchu po kterém se běží...

Začátečníci - nesmí se uštvat, takže kratší indiánský běh a po běhu si dát něco dobrého (dort, pivo atd.). jsou návody pro začátečníky co běhat aby to bylo fungovalo..

Neni droga - běháš málo a tak je málo i endorfinu ;) = přidej *bezim**bezim**bezim**blee**ua*

ivana525*
hodnocení

0x

Za mě značka New Balance..a vybrat správné boty dle terénu asfalt/nezpevněné cesty + zohlednit tvar klenby a došlap - pronace, supinace.

danxx
hodnocení

0x

Ahoj. nepřichazim s odpovědí ale ptam se zkušenych bežcu... :) Začal jsem tyky běhat a asi po mesici me začly bolet kolena.. Muže to byt nevhodnou obuvi? beham většinou po asvaltových stezkach..

bezec

Nevhodná obuv je jedna z možných příčin... Zkuste běh v lese po jehličí, jestli budou bolet stejně tak to botama nebude. Těch možností proč bolí kolena je hodně... Pokud je koleno zdravé, tak hlavně nadváha, špatný styl běhu hlavně z kopce (dusání = tvrdé nárazy), boty které netlumí nárazy...

Životnost kvalitní běžecké boty je max. cca 500km, sice většinou zvenku vypadá pořád dobře, ale už moc netlumí (nejvíc to je znát na asfaltu při delším běhu)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]