Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Syn ve 4 nemůže jet bez balanč. koleček?

Od: oteccyklisty odpovědí: 12 změna:

Stručně: má po odrážedle, na němž projezdil celý dny, svý první kolo, 16 palců... zadní kolečka vyžadoval. Tak jo... na pár dní. Jenže on jezdí nakloněnej doprava, opřenej o to pravý balanč. kolečko.

Dnes jsem mu kolečka znovu odmontoval, Specialized to má snadný, jde to rukou... a rovnováhu vůbec mi neudržel. To, že po zastavení nohy nehodil dolů, to je jasný, to je zlozvyk z posledního tejdne. Ale že se naklání do boku, to nechápu :(

Vy ano?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

Ano, to je neřest koleček. Dítě si zvykne v podstatě během nekolika metrů a je to v pr... Chce to prostě trpělivost. Teď se bude měsíc odnaučovat od zlozvyků z koleček a pak se teprve začne učit jezdit. Neboj, naučí se to. Do léta jezdí jak drak.

doplněno 16.04.13 20:38:

Jinak jen doplním - první kluk se naučil ve 3,5 bez koleček za jedno odpoledne. Druhý vyžadoval kolečka. Řekl jsem mu, že může jezdit na trojkolce. Ve 4 se mu už kamarádi smali, takže mu nezbylo nic jiného než sednout a zkoušet. Běžel jsem za ním asi 30 metrů (víc už jsem nemohl), pak už musel sám. A zvládl to taky. Bez koleček je to otázka chvilky, s kolečkama měsíců.

oteccyklisty
hodnocení

Vidím to taky tak :( On ale bez koleček by na to dříve nesedl. Takže jsem rád, že to nyní s mým držení aspon zkouší. Ale prostě ho musím držet, nebo ho nechávám padat, aby věděl, co mu hrozí.

ladaadal*

Přesně tak, mělo by ho to naučit chytit rovnováhu. Ono to nemá cenu lámat přes koleno. Tak se prostě naučí kapku dýl, dyk o nic nejde.

lofi
hodnocení

0x

To odrážedlo bylo nějaké čtyřkolové nebo to bylo koloodrážedlo (jako kolo ale bez šlapek)? Neteř jezdila od 2,5let na koloodrážedle, na začátku to bylo až k smíchu, protože stála nad sedátkem a chodila s koloodrážedlem mezi nohama. Postupně se naučila opravdu jezdit a cca ve čtyřech letech už jezdila jak drak, z kopečka zvedala nohy a jezdila bez odrážení, po rovině už jí pěší člověk nestačil. Pak jsme koupili kolo 16 palců, vyskytly se dva problémy: první byl rozjezd, přece jen to chce trochu koordinace, druhý problém byl, že musela šlapat pokud chtěla jet a na to byla ze začátku líná. Kolo jsme na dva měsíce odložili, vrátili se k odrážedlu. Pak si sama vzpoměla, že by chtěla zkusit kolo a během odpoledne se na něm sama naučila, hlavně ten rozjezd. Ale díky koloodrážedlu nebyl absolutně problém s rovnováhou.

U kamaráda zkoušela i kolo s balančními kolečky a málem z toho kola spadla, ty kolečka ji vadily. Váš syn si za tu krátkou chvíli zvyknul, že nemusí držet rovnováhu a stačí že se opře o postranní kolečko a taky to jede a bez námahy. Pokud to jde, zkuste u kola odmontovat šlapky a ať jezdí jako na odrážedle. Až se zvládne odrazit a se zvedlýma nohama ujet kousek (udrží rovnováhu) a zvládne zastavit použitím nohou, tak můžete zkusit dát šlapky zpět a trénovat dál. Podle mě nejsou balanční kolečka řešením.

oteccyklisty
hodnocení

Lofi: bylo to koloodrážedlo (Davídek), takovéto kolo bezšlapkové. Zkušenosti s odrážedlem stejné jako u vás. Chození, pak jízda jak drak všude.

Jenže on mladej viděl u kamarádky stroj 16palec s balančníma a bez nich nechtěl. Zkusím mu zase ponížit sedlo, aby aspon mohl v pohodě po zastavení seskočit, nyní musí špičky natáhnout a jak se mu tam pletou ty šlapky, že ano. Sundavat šlapky u novýho kola se mi nechce:(

lofi

tak to si jen pokazil vědomí o rovnováze těma kolečkama *uf*. Tak bych dala kolečka pryč, sedlo dolů aby pohodlně dosáhl na zem a pak už jen zkoušet, zkoušet a zkoušet. Přeju hodně trpělivosti :)

oteccyklisty
hodnocení

kolečka jsem mu sundal včera, resp. otočil je nahoru, takže tam jsou, ale ve vejšce. sedlo snížím, díky!

kolista

Balanční kolečka = tříkolka = nemusí držet rovnováhu a nenaučí se jí držet. Ty šlapky sundejte, sedlo dolu tak aby dosáhl nohama na zem (odrážedlo), a nejdřív ať se naučí držet rovnováhu a brzdit a až pak bude moct šlapat.

Řekněte mu, že kolečka jsou pro malý děti co ještě neumí jezdit, velký kluci jezdí bez nich.

Ty kolečka jsou mor, taky jsem je měl a samozřejmě jsem po sundání ležel v kopřivách *smich*

kolista

PS: naklánění do boku je celkem jasné - opírá se o kolečko aby se nepřevrátil (tříkolka)

oteccyklisty
hodnocení

Jasně :) Tříkolku neměl a tak si jí nyní z kola udělal. Díky!

figurek*
hodnocení

0x

ale klid. Naše mladá se naučila jezdit na kole až v šesti a já osobně až v jedenácti.

On ještě nemá vyvinutý ten reflex, kdy se rovnováha drží rukama. Zkuste mu někde od někoho půjčit koloběžku. Na koloběžce by se měl naučit držet rovnováhu rychleji.

oteccyklisty
hodnocení

To není špatný :) Jednu tady mám, ta ho docela láká, jenže je moje...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]