Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cvičení - čím začít?

Od: patanc* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám takovou nejspíše hloupou otázku. Chci začít se cvičením. Nyní jsem ve fázi kliků (za dva měsíce jsem se vypracoval na 200kliků za 15 minut). Kromě lepší kondice jsem si zatím na sobě žádné změny nevšiml. Měřím 184cm a vážím 92kg - bohužel s pupkem. Jaký doplněk stravy bych měl začít brát (v kombinaci se cvičením), abych shodil břícho ale nezhubl celkově? Svůj cíl bych viděl ve 100kg sportovní postavy. Děkuji za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlasatec*
hodnocení

1x
Na pupek cvičení nepomůže ale je taky důležité. Chce to něco vytrvalostniho, běh, kolo apod. Pokud máš při těle tak bych byl s doplňky opatrný, zatím je z čeho brát.

triatlonista
hodnocení

0x

Kombinuj vytrvalostní pohyb a posilovnu. Hubnout klikama by šlo jen když bys vydržel klikovat aspoň hodinu bez přestávky ;)

S tím klikováním opatrně - svaly zesílí rychle, šlachy a vazy pomaleji - pokud je přetížíš tak hrozí zánět a vleklé problémy. Je třeba zátěž zvyšovat pomalu, stovky kliků spíš až tak po roce... Moc to nepřeháněj a sleduj tělo (u kliků úpony v lokti), neni až tak kam spěchat.

Můžeš 2x týdně plavat (aspoň hodinu v kuse, všechny styly, spíš silově = 100m svižně, přestávka 15 vteřin a zase 100m, pro tebe je vhodný motýlek ;), předtim rozplavání a potom vyplavání. K tomu 2x týdně posilovna (15 minut ohřátí a rozcvičení, hodina cvičení na strojích, 15 min. vychladnutí a protažení), 2x týdně aspoň 2h kolo, nordic walking, běžky nebo jen tak procházka. Dá se to i spojit např. do posilovny jet 20 km na kole atd.

Strava - jez všechno a tak nějak normálně, nehladovět ani se nepřejídat...

cissa*
hodnocení

0x

Já bych upravila jídelníček;). Ale cvičila bych do té doby, než bys měl tak plus mínus 86 kg, protože to může být tvůj "průměr". Já mám třeba o dvě kila méně než bych takto měla mít, ale prostě je to pro mě normální;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]