Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ribstole - nalakovat?

Od: vorelka odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

připevnění ribstolí mám díky vašim zkušenostem vyřešeno a objednáno. Teď vyvstal problém, zda je nalakovat bezbarvým lakem, či nikoliv. Já měla tuchy, nalakovat, manžel to zavrhl. Včera byli na návštěvě mladý a divili se, že to budem instalovat bez laku.

Tak nalakovat, nebo ne?

Děkuji za radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ta žbrdlínka nelakovat! Budou Vám dělat puchýře.

ladaadal*
hodnocení

0x

Já bych je nalakoval. Říká se, že pak kloužou, ale když budou bez laku, tak v místech držení budou za chvíli jak prase. Ségra je má nalakovaný a nijak jí to při cvičení nepřekáží. Případně se dají použít cvičební rukavice, ale kvůli vzhledu a údržbě bych to taky nalakoval.

kohoutm2*
hodnocení

0x

Nechráněné dřevo časem šedne. V interiéru to nebude tak významné, ale bezbarvá lazura může hezký vzhled dřeva podrthnout.

hanher*

Za mě kvůli budoucí snažší údržbě (čištění) a vzhledu nalakovat.

Takže budete mít sice bradla stále jako nová, ale zato ty ruce! *smich*

kohoutm2*

I pokud se pouzije tenkovrstva lazura?

vorelka
hodnocení

Ribstole mám na cvičení a ne na disain, tak beru vaši radu. Puchýře rozhodně nechci a manželovi se do toho stejně nechce.*haha*

albatros498022*
hodnocení

0x

Použil bych tvrdý interiérový vosk povrch nepálí a dřevo bude pořád stejné. Popřépadě se dá použít olej na udržbu venkovního nábytku a napustit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]