Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Břišní svaly už necítím - proč?

Od: vlasatec* odpovědí: 20 změna:
Zdravím všechny, poslední rok často cvičím kliky, mám na to aplikaci v mobilu tak mě to dost baví :). V začátku po větší zátěži jsem druhý den cítil břišní svaly, teď i když udělám přes 500 za den tak je druhý den vůbec necítím. Máte pro to nějaké vysvětlení?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlasatec*
hodnocení

Samozřejmě vím že na břicho mám dělat sklapovacky nebo sedolehy, ale ty mě nebaví a bolí z nich záda. Možná je dělám špatně snažím se ale tahat jen břichem.
luke237
Tak to zkus delat obracene - jakoby viset na predlokti a pritahovat kolena na prsa. Nebo viset na hrazde/žebřinach a zase pritahovat kolena na prsa.
vlasatec*
hodnocení

Určitě vyzkouším :)
luke237
Pri tom viseni na loktech musis mit za zadkem nejakou oporu (zed, ...) jinak je dost tezke zabranit pritahovani kolem "pod sebe" misto "pred sebou".
luke237
Rozhlizim se po Internetu a vypada to, ze budu muset ty prednosy (kolena na prsa) odvolat jako dobry cvik na bricho. :(

luke237
hodnocení

0x
Asi uz mas brisaky dost namakany na ty kliky :)
500 je uz dost slusne cislo. *palec* Dokazal by jsi porazit i elitni vojaky. Na Fica to ale stale jeste neni. *smich*
vlasatec*
hodnocení

Ve čtvrtek 950 vzpamatovavam se ještě teď ;)
doplněno 11.03.13 22:55: Nechápu jak to mohl dát za půl hodiny...
luke237
V jakych to davas seriich ty? Po stovkach kdyz mas behem dne naladu? Jednu serii rano, 4 odpoledne a vecer?
vlasatec*
hodnocení

dělám většinou po dvaceti, když mám málo času tak po třiceti, to jich ale ve vysledku neudělám tolik. Toto jsou takové extra rekordy když jsem nastvanej a potřebuju to vymlatit. normálně dělám 30 ráno a 50 večer.
luke237

To jako das dvacet, pak minuta oddych a zase dalsich 20 a pak dokola, az das treba 100 a pak si das delsi oddych (treba hodinu)?

Ja to delal po asi 40-50 kouscich, takze kolem tech 20 jsem se vlastne v dane serii teprve rozhybal (zadnou unavu jsem necitil, naopak jsem byl dobre rozjety v rytmu), kolem 30 zacinal neco citit, kolem 40 uz zacinal ohen :)

Netrenoval jsem ale kliky pro nejaky maximalni pocet, svaly nebo tak neco. Mel jsem to v urcite dobe jen jako dukaz pro sebe, ze "nehniju" a alespon neco dany den delam pro svou fyzicku. Venoval jsem tomu jen asi 5 minut pred veceri (serie cca. 40+40 s minutou mezi nimi) *smich*

klikar
hodnocení

0x

Svalstvo funguje tak, že se po každé námaze přizpůsobé - zesílí. Buď můžeš zvyšovat počet kliků do nekonečna (ale k čemu) nebo začni cvičit s činkami, bench-press, rozpažky aj. Když nechceš s činkami cvič s vlastním tělem ale celé tělo! Obrácené kliky na tricepsy, cviky na trup, dřepy na nohy. Kliky můžeš dělat na různé varianty. S nohama na vyšší podložce a ruce na zemi, nebo kliky s tlesknutím, kliky na jedné ruce. Základní princip posilování člověka je ve stále přidávající zátěži, námaze. Jinak tělo stagnuje, zastaví se vývoj. P.S.: tvůj fyzický fond ti fakt závidím..

luke237
Jo, spicky nohou o trosku vyse nez ramena (tak 30cm), dlane na nejakych podlozkach (knizky, krabice, 2x zidle, ...) min. 20cm nad zemi a pak delat hluboke kliky (prsa pod uroven dlani.
tvůj fyzický fond ti fakt závidím.

Neni co zavidet. Kazdy to muze v relativne kratke dobe natrenovat. Prsni svaly rostou rychle. Za mesic se v pohode dostanes na padesat hlubokych kliku v kuse a po minute bys mel byt schoen udelat dalsi serii s takovymi 40 kousky. Fakt se to da natrenovat.

klikar
hodnocení

0x

Jo ty zřejmě myslíš 500 lehsedů. Ale to je stejné ty principy se nemění. Můžeš si přiložit něco těžkého na prsa a s tím cvičit nebo na šikmé lavici - o to se ti to stíží. Na netu najdeš hodně videí jak dát zabrat břichu a celému tělu.

luke237
Myslim, ze opravdu mysli kliky. To bricho boli z toho, jak musi drzet telo rovne, aby se neprohybalo v zadech.
vlasatec*
hodnocení

500 sedlehu ani náhodou, 30 a mám dost na dva dny, proto nechápu proč mě při klikach bricho nebolí když sedolehy nejdou, asi jiný svaly.
luke237
Tech 30 sedlehu je opravdu malo. *sok* Co si tak pamatuji, tak takovy typicky 18 lety kluk (ne ze bych tvrdil, ze vim, ze je ti 18), ktery necvici, udela za 2 minuty cca.45 sedlehu, kdyz musi (fyzicky test). Trenovany sportovec udela pres 80. Vsechno to jsou poctive sed-lehy (lokty na zem za hlavou, lokty na kolena, zadek na zemi, spicky upevnene na zemi).

artik*

poctivej sedleh se nedělá s rukama za hlavou

vlasatec*
hodnocení

Poctivý sedleh se tedy dělá jak?
artik*

vseokulturistice.cz/...

Když jsou ruce za hlavou , taháte za krk a to není dobré pro páteř . Já si dávám ruce ke spánku ,ale nikdy netahám za hlavu nebo krk

luke237
Ja jsem prece nepsal, ze se clovek musi tahat za hlavu. Tak vim, ze je to spatne na krcni pater. Psal jsem, ze ruce musi byt "za hlavou" a ne treba na prsou, jak nekdo dela. Ty ruce za hlavou jsou pozadavkem fyzickych testu, protoze takovy sed-leh je tezsi nez ten s rukama na prsou (vaha rukou dale od centra otaceni se jevi jako vetsi hmotnost = zatez pro brisni svaly). Jestli se nekdo dotyka za hlavou koneckama prstu, nebo je ma volne polozene na hlave nebo se drzi za usi, je uz docela jedno.
Pozadavkem fyzickych testu take byva ten dotyk loktu (predlokti) na zinenku pri lehu na zadech. Tim se zajisti pozadavek, aby se clovek pri sedu-lehu kompletne "rozbalil" a nebyl celou dobu schouleny jako jezek a ve vysledku nekmital jen hlavou od horni casti stehen ke spodni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma 100 kliků den

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]