Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám ještě jeden snad už poslední dotaz cvičím na orbitreku a po cvičení pociťuji bolest asi pouze hodinu a do večera mám mírný pocit těžkých nohou. Druhý den mě jen opravdu mírně bolí lýtka.
Dělám něco špatně? necvičím s dostatečnou intenzitou?
Děkuji
Mě jde pouze o to, abych ty svaly cítila. Teď jsem po nějaké době začla cvičit a jsem překvapená, že téměř po cvičení necítím, že bych cvičila. Během cvičení ano, to mě nohy bolí... Nechci abych trávila hodinu denně zbytečně, protože bych třeba cvičila s malou intenzitou...
intenzitu vám ukazuje tepovka a né bolest svalů . Bolest svalů = poškození svalových vlákem , nevím čemu vám to bude
Svaly by měly bolet - ne přehnaně moc a ne během cvičení. Pokud někdo bude cvičit "lážo plážo" a po cvičení ho nebude bolet "celej člověk", tak je chyba asi někde jinde. Já když jsem trénoval na We Run Prague (10 km), tak jsem chodil běhat třeba 5km a to tak, že jsem večer skoro od bolesti nemohl ani stát. Další den už jsem uběhl víc. A dneska mám pěkně vytrénovaná lýtka...
Podle vaší metody bych neuběhl ani těch 5 km natož těch 10km Jinak v posilovně by s váma nesouhlasili, tam se cvičí tak, že vás svaly bolí pomalu i dva tři dny...
JInak mi příjde, že jste nepochopil, co pisatelka myslela. Pravděpodobně myslela bolest z námahy trvající od pár hodin po pár dní. A ne natažení šlach či poškození vláken, které trvá i týdny. Zkuste si někdy zajít do fitka a budete vědět co myslí
No, napadá mne tu pár možnosti proč vás nohy moc nebolí:
a) Neuvedla jste, po jakou dobu cvičíte, pokud cvičíte ár minut, tak vás samozřejmě moc nebolí
b) Máte vysportovaná lýtka
c) Míra protahování (rozcvičování) před a po cvičení také určují intenzitu bolesti, zpravidla čím lépe se rozcvičíte, tím méně vás bolí
d) Opravdu děláte něco špatně, doporučuji jít si zacvičit do fitka a zeptat se tam někoho, komu můžete ukázat jak cvičíte
doplněno 13.11.12 18:28: Jinak me moc po orbitreku nohy nebolí spíš si zkuste dát dřepy a pár kilometrů klasickým běháním a uvidíte jak vás budou bolet
Cvičím hodinu, na střední zátěž, tepovka 160, myslím, že se neflákám... Prvních 10 minut jedu zlehka, pak 40 minut makám a posledních 10 minut si dávám na vydýchání, pak se ještě protáhnu.
doplněno 13.11.12 18:32:V létě, když jsem běhávala (indiánský běh - střídání běhu a chůze), tak mi spíš dělaly problém plíce, prostě jsem to neudýchala. Nohy bolely asi o trochu více než teď.
cvičím na orbitreku a po cvičení pociťuji bolest asi pouze hodinu a do večera mám mírný pocit těžkých nohou. Druhý den mě jen opravdu mírně bolí lýtka
Naopak - takhle to je ideální. Pokud druhý den vyloženě bolí, tak to je známka přetížení a to je špatně.
Pokud s pohybem začínáte, tak na větší zátěž a objemy je potřeba najet postupně - tělo se musí přizpůsobit a to není za týden, spíš jde o měsíce až roky. Šlachy a vazy potřebují od začátečníka po dobře trénovaného minimálně 5 let, svaly jsou rychlejší tam je to tak 1-2 roky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.