Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak cvičit ve 12ti letech

Od: omg12345664532 odpovědí: 11 změna:
Zdravím ;) je mi 12 let a chtěl bych začít cvičit ... bohužel nevím jak a s čím mám činku asi 2.5 kg .Neudělám více než 8 kliků nepomohl by mi prosím někdo udělat týdenní plán? Za den třeba 1 hodinu /1 a půl hodiny... a chci taky fyzičku ...nenávidím běh tak co třeba kdybych jezdil na kole? Předem děkuji za odpověď :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

youngman*
hodnocení

2x

Chlapče (nevim jak se jmenuješ :) ) je ti zatím teprve 12 let tak pozor aby jsi to nepřehnal víš protože teď začneš hlavně růst do výšky a na to tělo potřebuje hodně energie. Pro dospívající kluky je lepší než čínky cviky s vlatní váhou. Kliky, dřepy, obrácený kliky na triceps, lehsedy sklapovačky úklony - prostě cviky na trup. Ale s mírou jo znám takové kteří si zabrzdili růst postavy v dospívání.

Ta 2,5 kilovka je v pohodě s tou uděláš hodně cviků na ramena, ruce možná i záda...lepší je mít 2 činky

Bojový sporty jsou skvělá věc.

1)budeš pod vedením lidí kteří ví jak optimálně zatěžovat dospívající

2) získáš sílu a i fyzičku

3 naučíš se bránit a získáš sebevědomí.

Osobně jsem dělal Judo a tam se krásně rozvíjí síla celý postavy a i vytrvalost...získáš tam kámoše a v neposlední řadě i duchovní rozvoj osobnosti. Taky můžeš chodit plavat to je skvělý a v létě kolo. A běhu se taky neboj (ale přiměřeně)

doplněno 24.02.13 11:25:

Skákej přes švihadlo..je to sice strašně namáhavý ale hodně účinný

doplněno 24.02.13 12:38:

já se ti k tomu ještě později přesněji vrátím...

omg123456645

Švihadlo bohužel nemám ... a mamka by mi ho nekoupila ... :( Co myslíš tím ,že se k tomu vrátíš?

youngman*

jako že sem ještě chci pak něco napsat... :)

omg123456645

Aha :D A proč potom? :D

dfgh

Tak projeď odpad a švihadlo si udělej z kusu kabelu ;)

Na činky se vykašli, začni plavat, jezdit na kole v terénu, lyžovat = věnuj se všestrannmu pohybu. To co uvádím, tak se v pozdějším věku učí jen těžko. Začni chodit na atletiku, plavání... Karate nebo judo taky neni špatný. V tvým věku pokud posilování tak jako spec. nástavba pokud bys nějaký sport dělal na vyšší úrovni, pouze posilování je špatně

mowla*
hodnocení

0x

Žádný rozumný plán ti na ´dálku´ nikdo "neudělá" - minimálně si zajdi do fitka, aby tě trenér zkouknul a jednak ti poradil cílené cviky a jednak tě je naučil dělat - nevhodným posilováním si můžeš dost ublížit.

A nebo - lépe, přihlaš se do nějakého sportovního oddílu (nerad běháš, takže třeba cyklistického), součástí treningu je i posilování ´obecné´ a budeš pod dohledem trenéra.

doplněno 24.02.13 09:06:

OK - ale napřed by ses měl cviky naučit - a to sám nezvládneš. ;)

Tím tě nepodceňuju, rozdíly mezi správným a ´škodlivým´ prováděním cviků jsou v detailech...

omg123456645
hodnocení

No já bych chtěl cvičit doma a kdyžtakn kole

artik*
hodnocení

0x

začni dělat nějakej sport a budeš všestranně zaměřenej a pak v 16 letech můžeš začít pořádně cvičit

omg123456645

Já myslel cviky s vlastní váhou ,ale kolik za den kolikrát týdně cvičit ... serie kliků ,sklapovaček atd.. Asi víte co myslím

hodnocení

0x

Ahoj, švihadlo si snad můžeš koupit sám, stojí pár korun. Jinak souhlasím s názory nahoře, na posilování a činky máš dost času, pokud nechceš být v dospělosti prcek, a to určitě nechceš. Znala jsem kluka, který náruživě od 15 posiloval, a zastavil s růst... Můj syn také chtěl chodit do posilovny, a právě ortoped mu to rozmluvil, že je to v jeho věku nebezpečné, a tak si počkal, a posiluje od letoška (teď mu bylo 19).

Takže kliky, sklapovačky, švihadlo - OK - v rozumné míře. Myslím, že v Tvém věku je lepší jezdít na kole, lyžovat, bruslit, prostě všestrannost. Na in-linech si krásně vytrénuješ nohy, to stačí, ne?

P.S. Divil ses, proč se někdo chce vrátit a napsat ještě něco později - jednoduše proto, že asi nemá momentálně čas, ne?

youngman*

Paní ti odpověděla, ju. Ale vlastně tady už máš všechny rady tak přeju pěkný sportování :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]