Nejste přihlášen/a.
Chlapče (nevim jak se jmenuješ ) je ti zatím teprve 12 let tak pozor aby jsi to nepřehnal víš protože teď začneš hlavně růst do výšky a na to tělo potřebuje hodně energie. Pro dospívající kluky je lepší než čínky cviky s vlatní váhou. Kliky, dřepy, obrácený kliky na triceps, lehsedy sklapovačky úklony - prostě cviky na trup. Ale s mírou jo znám takové kteří si zabrzdili růst postavy v dospívání.
Ta 2,5 kilovka je v pohodě s tou uděláš hodně cviků na ramena, ruce možná i záda...lepší je mít 2 činky
Bojový sporty jsou skvělá věc.
1)budeš pod vedením lidí kteří ví jak optimálně zatěžovat dospívající
2) získáš sílu a i fyzičku
3 naučíš se bránit a získáš sebevědomí.
Osobně jsem dělal Judo a tam se krásně rozvíjí síla celý postavy a i vytrvalost...získáš tam kámoše a v neposlední řadě i duchovní rozvoj osobnosti. Taky můžeš chodit plavat to je skvělý a v létě kolo. A běhu se taky neboj (ale přiměřeně)
doplněno 24.02.13 11:25:Skákej přes švihadlo..je to sice strašně namáhavý ale hodně účinný
doplněno 24.02.13 12:38:já se ti k tomu ještě později přesněji vrátím...
Švihadlo bohužel nemám ... a mamka by mi ho nekoupila ... Co myslíš tím ,že se k tomu vrátíš?
Tak projeď odpad a švihadlo si udělej z kusu kabelu
Na činky se vykašli, začni plavat, jezdit na kole v terénu, lyžovat = věnuj se všestrannmu pohybu. To co uvádím, tak se v pozdějším věku učí jen těžko. Začni chodit na atletiku, plavání... Karate nebo judo taky neni špatný. V tvým věku pokud posilování tak jako spec. nástavba pokud bys nějaký sport dělal na vyšší úrovni, pouze posilování je špatně
Žádný rozumný plán ti na ´dálku´ nikdo "neudělá" - minimálně si zajdi do fitka, aby tě trenér zkouknul a jednak ti poradil cílené cviky a jednak tě je naučil dělat - nevhodným posilováním si můžeš dost ublížit.
A nebo - lépe, přihlaš se do nějakého sportovního oddílu (nerad běháš, takže třeba cyklistického), součástí treningu je i posilování ´obecné´ a budeš pod dohledem trenéra.
doplněno 24.02.13 09:06: OK - ale napřed by ses měl cviky naučit - a to sám nezvládneš.
Tím tě nepodceňuju, rozdíly mezi správným a ´škodlivým´ prováděním cviků jsou v detailech...
Ahoj, švihadlo si snad můžeš koupit sám, stojí pár korun. Jinak souhlasím s názory nahoře, na posilování a činky máš dost času, pokud nechceš být v dospělosti prcek, a to určitě nechceš. Znala jsem kluka, který náruživě od 15 posiloval, a zastavil s růst... Můj syn také chtěl chodit do posilovny, a právě ortoped mu to rozmluvil, že je to v jeho věku nebezpečné, a tak si počkal, a posiluje od letoška (teď mu bylo 19).
Takže kliky, sklapovačky, švihadlo - OK - v rozumné míře. Myslím, že v Tvém věku je lepší jezdít na kole, lyžovat, bruslit, prostě všestrannost. Na in-linech si krásně vytrénuješ nohy, to stačí, ne?
P.S. Divil ses, proč se někdo chce vrátit a napsat ještě něco později - jednoduše proto, že asi nemá momentálně čas, ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.