Nejste přihlášen/a.
Krkovičko, doma bych se do toho nepouštěl a už vůbec ne ručně, mohla bys je ještě víc otupit. Prosímtě, kam to chodíš, u nás chtěj asi 40 nebo 50 korun. Jen to lízne na brusce - otázka cca 1-2 minut na brusli a to se ještě pořídí šťourat v nose. Pokud jsou nože kvalitní, tak se to vyplatí i za tu stovku - vydrží to dlouho.
Brousit brusle není problém,pokud máš správný brousek a víš,pro koho je chceš nabrousit.Pro děti samozřejmě nebudu brousit žlábek.To by se potomek hned zabil.Zrovna tak pro začátečníka otce .Pak stačí plochý brousek ,kterým obnovím rovinu na noži.Pokud chci opravit žlábek,tak použiji půlkulatý pilník se zaoblením 20 cm.Brusli upnu do svěráku.Brousím po délce nože.Pokud použiješ brusku,vytvoří se napříč nože drážky,které brzdí.Proto i tehdy se musí žlábek uhladit po délce pilníkem-.Profíci mají samozřejmě zakulacený kotouč a mohou brousit po délce nože.
JABRAKA
Nějaký ten pátek jsem hokej hrál a pak i trénoval, kde bylo potřeba klukům i brusle nabrousit, takže těch nabroušených bruslí byla pěkná porce a proto věřte, že doma to opravdu neuděláte. Nůž musí mít samozřejmě žlábek. Někdo si nechá jen nepatrný brusle je pak "obratnější" druhý má žlaby jak okapy kvůli záběru a bognám. Vám bych asi doporučil jako rekreační bruslařce i když 3x týdně to je krásné. Další důležité co je potřeba, aby na noži byla kolébka. Tu má zase každý trochu jinou, ten kdo má mělčí žlábky má nože rovnější s menší kolébkou a naopak. Jestli vám nabroušení nožů vyhovovalo tak jak bylo, jen jsou brusle tupé (a to 3x týdně to tupé už budou) Nechte je jen lehce přebrousit. Opravdu to nedělejte sama doma, takové rady jsou zcela scestné pro někoho, kdo chce bruslit a ne se na tom plácat.
Jediné co si můžete "přeběhnout" to je "natáhnout" hrany, to se dělá soustružnickým nožem (plátkem) ten doma taky nemáte, takže taky nic a pak už jen zbývá "přelíznout" stržené hrany. Na to stačí normální plochý brousek, co máte třeba v kuchyni, ale rozhodně s ním brusle nenabrousíte. Jen opravíte hrany. To se děl z boku nože, po délce, ale pravdu jen z boku a po celé ploše nože né jen té hrany. Břit nože žádným brouskem neudělte a jen tu brusli domrvíte. Pak to broušení nedá 5 minut, ale klidně 1/2 hodiny a víc. Ono dát takhle "dodělaný" nůž a nespálit ho chvilku pak dá. Chodíte na zimák? Tam by vám to nenabrousili?
doplněno 22.02.13 19:17:60 Kč ,tak alespoň nějaká úspora. Boužel jsou věci, které člověk sám doma bez patřičného vybavení neudělá, chceli zachovat nějakou kvalitu. Tak ať vám to jezdí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.