Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antibiotika a sport

Od: martin1234* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den chci se zaptat jestli je možné brát antibiotika a k tomu chodit posilovat? Doktorka mi totiž předepsala antibiotika na ucpané dutiny. Jinak mě nic není jen mě trochu bolí hlava. Mám to asi měsíc a chodil jsem posilovat normálně bez antibiotik. Takže škodí to tělu nějak vážně?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Pokud užíváte antibiotika, tělo je oslabené. Doporučuji antibiotika nejdříve dobrat a teprve pak znovu začít posilovat. Pokud to ale bez posilování nevydržíte, zvolte alespoň volnější režim (menší námahu).

martinaa*
hodnocení

0x

Tělo může dostat šok, zkolabovat. Během atb by nemělo mít tělo žádnou větší námahu, než obvyklý denní režim.

Taky jsem jednou byla hloupá a dva dny po dobrání dělala spolu s týmem silové testy, abych nebyla stranou. Po veslařském trenažeru jsem měla tep asi 220/min a málem to se mnou seklo. Nikdy více.

tomas447*
hodnocení

0x

Sám posiluji,ale asi nemá cenu to hnát zbytečně do extrému.Tělo je oslabené,po posilování se bude špatně regenerovat a ještě se bude muset vyrovnávat s antibiotiky.Nezapomeň na dodržování 1,5-2g bílkovin na 1kg čisté tělesné hmotnosti,aby se tvoje tvrdě vypracované svaly nerozpadaly. ;)

vsid

Ty přehnané bílkoviny jsou nesmysl - je to jen další metabolická zátěž. Svalstvo holt trochu shodí. No a co? Zase ho po zotavení celkem rychle nabere.

eulalie*
hodnocení

0x

Necvičit, nemoc pořádně vyležet. Ucpané dutiny není zase tak obyčejné onemocnění. Máte to už měsíc a pořád nejste fit, neříká vám to něco? Vaše tělo bojuje s nemocí a není schopné boj vybojovat. A vy ho chcete, to vaše tělo, ještě mučit v posilovně. Co myslíte, jak vám to tělo odpoví? Kdyby to bylo pro tělo tak prospěšné, tak by místo antibiotik ordinovali lidem lékaři tu posilovnu...

taky*
hodnocení

0x

take beru antibiotika na zanet dutin, chce to aspon tyden se vyležet a poctivě je dobrat, už po atb je tělo oslabené tak tomu dej nejaký čas po dobraní aspon týden, jinak se muže stát že se ti to za 14 dní vrátí a pak ti budou dělat punkci dutin, a veř že to není nic přijemneho. zdraví mas jen jedno *hej* doporučuji po skončené lečbe atb vitamíny, a koupit si v lekarně probiotika. cca 150 kc

iz*
hodnocení

0x

Vyléčit, doléčit a pak teprve posilovat.

V době užívání antibiotik nebude mít posilování takový efekt, jako jindy, navíc může organismus na neobvyklou zátěž reagovat zhoršením zdravotního stavu, a to i přes užívání antibiotik (jejich účinek se může snížit).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma antibiotika a sport

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]