Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
prosím o radu – jsem ten typ, co snadno nabírá. Vyzkoušela jsem snad už desítky různých diet, ale výsledek si asi umíte představit... Teď jsem narazila na nabídku na výživového poradce, která mě celkem zaujala. Myslíte, že to bude spolehlivé? Vyzkoušel už někdo?
Kamarádka momentálně dodržuje (pravděpodobně) podobnou dietu (ale jinou ´firmu´), má dietu velmi ´příjemnou´ (maso, zeleninu, ovoce, danou gramáž porcí jednotlivých jídel a jejich časový harmonogram) - a hubne znatelně. Přitom - podle vlastních slov, netrpí hladem ani jednotvárnou či nechutnou stravou. Má to jen dvě důležitá omezení - jednak si musí vařit sama (což ale v konečném důsledku není na škodu, aspoň si váží své práce natolik, že dietu ´nešidí´) a jednak nesmí alkohol (což, v konečném důsledku, vlastně taky není na škodu)...
To Martinaa: Nevím, jestli odkaz uvedený Martinaz vede na něco jako Herbalife (zase tak důkladně jsem ten web nezkoumal), ale ta kámoška žádné "doplňky" nekupuje a nekonzumuje, jí normální potraviny - vrámci konzultace (placené, pochopitelně) jí udělali nějaké vyšetření a vypracovali seznam potravin, které může (je jich poměrně dost - maso od kuřecího po hovězí, ovoce, zelenina, sýry...) a gramáž porcí jednotlivých denních jídel.
Herbalife (a podobné howadiny) je svinstvo...
Zdravím, sice nemám vyzkoušeno, ale bude to něco podobného, jako Herbalife. Vstupní placená konzultace, spousta navoněných řečí a spokojených zákazníků, pak podpis smlouvy, ve které je zahrnuto, že budete užívat ty jejich "zázračné" výrobky užívat - a samozřejmě platit. Nevím, ale ty dva tisíce měsíčně jdou dle mě využít lépe - třeba na nákup vhodné stravy a zaplacení hodin kickboxu
Diety moc nefungují, pokud snadno nabíráte, musíte zvýšit výdej a snížit příjem, to Vám řekne každý "odborník" z takovéto firmy. Vynechat tučné, sladké (hlavně limonády), bílé pečivo, a hodně se hýbat.
doplněno 19.02.13 22:02:To Mowla - bohužel odkaz už zmizel a stránku si nepamatuji, nicméně jsem si projela rubriku "Kolik mě to bude stát" a něco jako "Opravdu zhubnu" (nebo tak nějak), kde uváděli, že svým výrobkům 100% věří a proto je "doporučují".
Když má jít o poradenství, tak safra jaké výrobky? To mi právě připomnělo Herbalife.
Zdravím,
tak jak už tu zaznělo. Prostě z Vás někdo akorát vytahá prachy zato, že Vám řekne , to co každý víme, ale někdy se to nedaří každému dodržet a to je nepřejídat se ,malé porce víckrát denně, výběr zdravější potravy,přidat zeleninu a ovoce, více pohybu, správně pít. Navrch Vás proměří , třeba nabídne ohromující přípravky a nakonec skásne a budete hubenější v peněžence.
Takže chce to začít hubnout v hlavě s tím, že si vybudujete vnitřně pevnou vůli a dodržíte všem všeobecně známé a logické stravovací návyky.
Držím palce a kašlete na výživové poradce.
Poradit se stravou potřebují lidé, kteří musí ze zdrav. důvodů dodržovat striktně jiný jídelníček, ale k tomu nejsou určeni výživ. poradci.
Co určitě funguje je dostatek pohybu a pravidelná pestrá strava. Jinak bych se neomezoval na jen na nějaká jídla. Nepíšete o jakého poradce se jedná, ale určitě na něj lze dohledat reference. Závěrem stará rada, jak hunbout - "Přestat žrát, ale začít pořádně jíst".
Diety jsou nesmysl, stejně tak výživový poradce. Funguje hýbat se a nežrat = dostatek pohybu vytrvalostního typu a jíst všechno aby tělo mělo všechno potřebné a zároveň aby byl výdej energie větší než příjem. (např. jako Cajthamlová a Jste to co jíte). Cesta ke zhubnutí a udržení je trvale změnit způsob života, a hlavní problém tlusťochů je lenost.
Záleží na tom, na jakého výživového poradce narazíte, a zda budete dodržovat jeho pokyny.
Ze své zkušenosti mohu vřele doporučit knihu Vysoká škola hubnutí od slovenské autorky Edity Sipeky. Ta zhubla 38 kg bez diet - hlavně relaxací a cvičením. Samozřejmě tam byla úprava stravy, tedy odbourání "přežírání se", ale to dosáhla právě uvědoměním si sebe sama a zvýšeným sebevědomím. Tvrdí, že obezita vzniká především nízkým sebevědomím a únavou a také negativním myšlením. Každý den si vyhradila dvě hodiny pro sebe na odpočinek a cvičení, a krásně zhubla, aniž musela si odvažovat jídlo či počítat kalorie. A to měla normální čtyřčlennou rodinu. Z toho je vidět, že když se chce, tak to jde...
Píšu to jen proto, že uvádíte, že jste vyzkoušela desítky diet, a bezvýsledně... Tak to chce asi zkusit jinak...
Ked citis hlad tak sa najskorej napi vody. Vecer sa vyhni pecivu a bezne sa stran sladkeho...snaz sa jest min 5 x denne male porcie a mas vyhrate..to je taká jemnejsia odskusana varianta... taka drastickejsia ktoru som skusil bolo jest na obed len zeleninu.. po mesiaci som schudol cca 4 kg.. Co isto nepomaha su spalovace a iné pripravky na chudnutie... da sa povedat ze 80 % strava 20 precent aktivita sportova
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.