Nejste přihlášen/a.
Zakoupila jsem dosti drahou bundu ve značkové prodejně Alpine. Prodyšnost je 5.OOO, v prodejně mě ubezpečili,že na nenáročnou turistiku a vycházky do přírody to postačí. Pod bundu oblékám funkční tričko určené jako 1.vrstva. Potím se v tom stejně jako v nějaké levné bundě od šikmookých. Důvod k reklamaci to asi nebude a tak marně přemýšlím,zda je chyba u mě nebo ve výrobku. Prosím rádcové zkušení,poraďte mi! Dík!
Chyba je u tebe...
1. "funkční triko" (zejména pokud jde o např. síťovanou moiru apod.) musí mít na sobě ještě další savou vrstvu (je jedno, jestli bavlněné triko, flanelovou košili či další "funkční" vrstvu) - jinak nemá kam odvádět pot a tedy nefunguje...
2. prodyšnost 5000 (g/m2) patří u outdoorových bund spíšek základu, ale na neráročnou turistiku (přeloženo - procházky) opravdu stačí...
Záleží na potřebách konkrétního člověka i na počasí (teplota, vlhkost, vítr), já se někdy potím i v oblečení s prodyšností 20000, na windstopperech mám skoro pořád otevřené podpažní odvětrávání, namísto moiry (pokud mám jen jednu vrstvu) nosím merino (ani vlhké nestudí)...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.