Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jak se nam stmiva, tak je porad nebezpecnejsi behat venku. Prestehovali jsme se mimo mesta, chci porad behat (mame tady relativne bezpecne cesty) tam kde jenom nekdy prejde auto. Dopredu pouzivam celovku, pohoda, na bunde/botach mam odrazky, ale nejak se necitim bezpecne a chtel bych blikacku dozadu at jsem lip videt.
Kazdopadne hledal jsem letem svetem internetem a nemuzu nejak nic takoveho najit. Obyc blikacku na kolo nemam jak upevnit. Nenapada nekoho nebo nevidel nekdo nejakou vyslovene pro beh udelanou srandu, at je bezec videt zezadu? Jako nejlepsi reseni me napadla me celovka vepredu s bilim a vzadu cervenym svetlem, ale takovou jsem proste nenasel.
Jako řidič bych byla nejraději, kdyby nosili běžci reflexní vesty a musím říci, že se to naštěstí děje čím dál častěji
Jinak je moc pěkné tohle: tchibo.cz/...
doplněno 11.10.12 10:28: Safra, kazíte mi iluze, Tchibo mám docela v oblibě
Co pásky na ruku, tedy na paži nad loktem myslím, na ty by měla jít přidělat blikačka docela dobře? A je jich řada druhů, když už ne přímo na blikačky, tak na mobily, přehrávače - někam by jít přidělat měly. Ale tu vestu nenahradí nic, dle mého, podle blikaček se špatně odhaduje vzdálenost, vesta je vidět daleko a ještě vím jak daleko. Někde, snad v pracovních oděvech, jsem viděla i různé varianty těchto vest, pokud byste nechtěl tu automobilovou, třeba jen takové X přes sebe přehodit.
tak tuto vestu jsem konkretne objednal ale vcera vratil (proto pisu sem ), protoze nestala za nic, odrazky daleko horsi mene nez nasivky na bunde, nebo botach a svetlo mi po tydnu odeslo
Asi budu behat v klasickej reflexke pokud to nevyresim, nic se neda delat. Jiny napad nemate? Celovku z dvema svetlama nebo podobnou vestu jako z tchiba, cokoliv beru
Většina blikaček na kolo jde zaháknout zezadu za popruh čelovky nebo za gumu kalhot (mám Smart).
Dělají se čelovky s červenou diodou vzadu na baterkách. Vim o Lucido, určitě budou i další.
Reflexní vesta - na běhání se dělají i síťované s užším střihem (neplandají a neni v nich vedro), ale jak jsou dostupné v ČR nevim. Jako odrazka bohatě stačí i reflexní proužek (samodržící pro cyklisty na kotník), na běhání je pohodlnější mít ho na ruce nad loktem. Bývá žlutě reflexní, z auta je vidět dobře.
Jako řidič možná vestu, ale jako "sportovec"bych to na sebe nevzal,páč se v tom člověk akorát potí a "neluftuje to". Maximálně takové ty "kšíry"které jsou do V. Já osobně jsem pro blikačku. Je vidět na delší vzálenost. Já vozím i na kole toto a svítí opravdu hodně (bliká). Nechá se samozřejmě zastrčit opasek, gumu atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.