Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co jíst ke svačine

Od: petersmlady odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

dostal jsem se do slepé uličky s tím, že už moc nevím co jíst. Snažím se jíst zdravě, čili uzeniny a sýry jsou pro mně pasé. Nemám problém s jídly jako oběd a večeře, tak vím co a kolik. Spíš jsem se dostal do slepé uličky co jíst mezi velkýmy jídly, když mám hlad. Dopoledne, odpoledne, navečer. lednička zeje prázdnotou, jelikož uzeniny tam nejsou, sýry taky ne. Když se zeptám lidí kolem, tak se většinou zaplácávají jídly typu pečivo se salámem...namazat hrc prc, aby to zapláclo žaludek. Jogurty, ovoce... ano, ale to po čase omrzí. Něco zkrátka pro co si sáhnete do ledničky a nemusíte to připravovat hodinu. Snažím se i pečivo omezovat, tak tudy cesta taky nevede. Nemáte někdo typ, nebo podobný problém? případně jak to řešíte. Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

3x

Co je špatného na kousku celozrného chleba s tvrdým sýrem? Případně tou zmíněnou lučinou? Taveňáky nechte za dveřmi, ale omezovat se v těch dobrých je ptákovina - to snad ani nevím moc o druzích jídelníčků, co by sýry zakazovaly. Dobrá sváča je taky třeba vanička cottage nebo sezobnout mozzarelu a poslední dobou ujíždím na kozím, to mohu doporučit, zase jiná chuť, a zdravá... :) Nemusíte přeci jíst dva krajíce, stačí jeden tenoučký, na to pláteček něčeho dobrého a je to zdravé a zcela přiměřené. :)

pohanka*

Ano, kozí mohu též a samotný bez chleba

eruvie*
hodnocení

2x

Co třeba si namíchat nějaký zeleninový, těstovinový nebo nějaký salát a když budeš mít hlad tak si naber trochu do misky :) Využij toho, že teďka jsou rajčata a papriky na zahrádkách :) Za chvilku budou mandarinky :) Nebo můžeš skusit mysli jen tak samotné bez mléka :) Na internetu je spousta receptů na zdravá jídla :))

hm*
hodnocení

2x

A nebylo by v takovémto případě lepší trošku uvolnit tu zdravou dietu a sem tam si dát i něco nezdravého? Ostatně, co je nezdravého třeba na pečivu, sýru, kousku dobrého uzeného apod.? Samozřejmě nemám na mysli nějaké chemické náhražky stejně pojmenované, ale opravdové potraviny. Aby ses v zájmu zdravé stravy nakonec nestravoval nezdravě jednostranně.

pohanka*
hodnocení

2x

Jak zde někdo radí přírodní sýry, tak je také doporučuji. Velice dobrý je cottage sýr, potom přírodní sýr- je to bílý kulatý sýr v plastovém obalu, nahoře s nějakým motivem květiny. Běžně v Bille, Globusu a pod. Také je velice dobrý sýr z firmy Italat a to ricotta. Je to lehký, ne moc tučný sýr, můžete s ním dělat mnoho věcí. Podívejte se na podnikové stránky, kde je o tomto sýru více. Mascarpone je už tučnější a i dražší.

Tvaroh a tvarohové pomazánky, které si doma namícháte s kořením, co máte rád. Já si namažu chleba trochu máslem a na to tvaroh, posolím, opepřím, pokmínuji a posypu červenou paprikou. Dále znáte sýr tofu? Je čistý přírodní, nebo s různými příchutěmi, i uzený. Velmi dobrý je i se zeleninou. A co tempeh? Náhrada masa. Nejlepší je smažený, ale je i uzený, přírodní. Stačí chleba s máslem a tenké plátky tempehu, zeleninka a máte svačinku. Též se hodí do rýže, těstovin, a v bramborách je vynikající.

Též ve zdravých výživách koupíte tzv. buřtíky. Jsou to již hotové paštiky a pomazánky. Jsou zeleninové, luštěninové, mají velký výběr. Když si je nechcete dělat sám, tak je můžete prostřídat. Nezapomínejte na ryby. Udělejte si z konzervy pomazánku, trochu másla, okořenit, nastrouhat cibulku, okurku, nebo ředkvičku.

Nemyslím, že vynechání chleba a pečiva je vhodné při zdravém jídelníčku. Lehce namazaný chleba máslem, nebo sádlem a stroužek česneku Vám udělá v období chřipek lepší službu ohledně zdraví, než kdoví co.

Je období dýní. Kupte si Hokaido, polévka z ní je jednoduchá a velmi dobrá. Pečená nemá též chybu!

Již se odklání od nějaké vyhrocené zdravé, výživě, ale doporučuje se jíst vše, pestře, ale kvalitně. I v klidu, bez stresování.

doplněno 04.10.12 19:50:

Kupuji též tučnější tvaroh, jako ivzez, když tedy není tvaroh z FARMÁŘSKÉ prodejny, ten preferuji, je jako domácí, co jsem si dříve dělala, chceme si přece pochutnat.

hodnocení

2x

Nevím proč odsuzujete sýry. Samozřejmě je třeba si vybírat a vyhnout se "taveňákům". Myslím, že tvrdé sýry a čerstvé sýry jsou ve zdravé výživě velmi důležité. A například syrečky se doporučují i při redukční dietě, protože jsou nízkotučné. Celozrnné pečivo je také důležité, mám ráda např. korspitz, chleby s různými semínky atd. Při velkém nákupu se zásobuji knackebrotem, který je zdravý a hlavně mě zachrání, když mi dojde chleba či pečivo (jinak chleba i pečivo dávám do mrazáku, kde mi vydrží dlouho). Sýr cottage se dá připravit na x způsobů jak už je uvedeno výše a dát do krabičky a vydrží na svačiny na 2 dny. Zde přikládám můj vlastní recept na pomazánku za sýra cottage: 1 přírodní sýr cottage, 1 balení sardinek ve vlastní šťávě, 1 cibule, lžička plnotučné hořčice, pepř, sůl, případně petrželka. Všechny ingredience rozmixuju a namažu na tmavý chleba či pečivo.Pokladu rajčátky, pokud mám. Úžasná sváča!:)

puclik
hodnocení

0x

Zkus mrknout na jídelníček Ing. Petra Havlíčka na 60 dní

např. vícezrn. rohlík cottag

neochucení nízk. jogurt jablko

musli tyčinka bez polevy

knackerbrot níz. sýr šunka 1/2 vařeného vajíčka

banán acidofil. nízk. mléko

pufovaný chléb nízk. lučina

atd. atd.

iz*
hodnocení

0x

Mně se snad nikdy nepřejí bílý selský jogurt. Ten dokážu jíst téměř s čímkoliv. Nejčastěji ho jím trochu osolený k různým druhům syrové zeleniny, ale je dobrý i s troškou medu, dá se do něj nakrájet kousek ovoce, jindy ovesné vločky nebo (méně často) oříšky - pro stě, co dům dá (a mlsný jazyk požaduje).

Nebo červený tvaroh - opět naslano - s pažitkou, nebo s bylinkami na kousek tmavého chleba nebo třeba na kousek papriky či salátové okurky; nasladko s ovocem, medem, ...

Červený tvaroh sice obsahuje více tuku, ale dobře se našlehá vidličkou - proto mu dávám přednost (také po něm není tak rychle znovu hlad).

doplněno 04.10.12 17:13:

PS: Proč nemáte v chladničce sýry?

naihonn*
hodnocení

0x

Různé ovoce, ne pořád to samé a hned je to veselejší. I u zeleniny to platí samozřejmě. Ale do toho libová šunka, nebo nějaký sendvič s kuřecím masem. Ale i sýry nejsou totálně mimo. Jasně, že moc tučný je na nic, ale víc tvarohové sýry, jako asi třeba je i lučina, to jde. Tvaroh taky není úplně špatnej, samozřejmě bez hromady cukru v něm. Hm, no a takové vajíčko, excelentní přírodní bílkoviny, a i žloutek se dá přežít, když se to nepřehání s množstvím. Jo, někdo tu říkal i müsli tyčinku, nějaká kvalitní je taky dobrá sváča.Mno jo, ovšem to pečivo v jakémkoli množství nepomáhá, pokud člověk opravdu zázrakem nenajde něco celozrnného. A proto, ale i z důvodu úspory není nad to vyrábět si chleba a případně pečivo doma. Ale to už je jiné téma, byť související...

*frajer*

hodnocení

0x

Ořechy,sušené ovoce...

fitness
hodnocení

0x

Žádný problém není neřešitelný, dostal jsi se pouze to stavu, kdy jsi se prostě tvých každodeních jednotvárných pokrmů PŘEJEDL. Řešení je jednoduché hledej nové pokrmy a chutné recepty, které ti budou chutnat žároveň budou zdravé a tím ti dodají zas potřebnou motivaci a energii. Musíš se vymanit z této rutiny. Pokud mohu doporučil bych stránky: fitness recepty , které pro tebe budou velkým přínosem. Protože obsahují mnoho originálních receptů, které jsi určitě jetště neměl a můžeš je využít,třeba jako svačiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]