Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
příští rok mám v plánu delší cestu a nevím, po jakých botách sáhnout. Našla jsem tyto: eshop.asolo.cz/... , má s nimi někdo zkušenost? Nebo s nějakými jinými?
Terén nejspíš cesty, ne v horách.
Děkuji.
Vámi avizované boty jsou nízké, pokud Vás čeká 100km, volte kotníkové. Máte pak větší oporu, snižuje se riziko úrazu a můžete si v nich odskočit i do kamení atd. Já mám i na cesty kotníkové
Osvědčily se mi Killimanjaro a Garmont, ale rozhodně bych botu nekupovala přes net. Bota musí sednout jako ulitá, musíte ji zkusit, je nepřeberně typů, jinak šité, s jiným sklonem, jinou podrážkou atd. Udělejte si čas a vyrazte alespoň do dvou obchodů s takovou obuví.
A nezapomeňte je dobře rozchodit, jinak Vás z túry ponesou na nosítkách
Také hodně záleží, zda potáhnete na zádech batoh a jak těžký. Čím těžší batoh, tím musíte mít tužší podrážku a výraznější vzorek. Taky záleží, zda půjdete jen jednodenní tůru, nebo více denní tůru. Ale určitě kotníkové boty. Já kupuji v Hudy sportu a tam i velice dobře poradí. Já mám na delší trasy kotníkové boty Salewa Bison trek. Také koupené v Hudy sportu. Jsou na lehčí terén.
Kanady nebrat. Pokud nejsou excelentně rozšlápnuté, pak jsou to boty na nic.
V létě se v nich noha potí, v zimě v nich noha mrzne.
Stačily mi 2 roky na vojně.
Tyhle boty nosím teď.
Je neuvěřitekný, co tyhle boty vydržej. Jsou téměř nezničitelný.Jsou taky dražší, ale řekl bych, že na půl života .
Možná je mají někde levněji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.