Nejste přihlášen/a.
Měl bych dotaz, mám nové horské kolo s odpruženou přední vidlou, a kotoučovýma hydraulickýma brzdama, jak se o ně starat? potřebují nějakou údržbu? Při čištění kola, můžu otřít aji hadice od těch brzd? na starém kole kde byly klasické V brake jsem normálně otíral všechny bowdenya nic se tomu nestalo, ale tady mám strach tahat za ty hadice aby to někde nekapalo.
Hadice normálně utírat stejně jako bowdeny, že by jsi je vytáhl ze třměnu a nebo z páky to nehrozí. Jinak udržba je hlavně udržovat čistý kotouč a destičky. Otřít a odmastit. Já používám sprej na brzdy (normálně na auta). Občas stříknout na čep páčky mazivo.
Jen si dej pozor až vyndáš kolo, třeba kvůli defektu, abys nezmáčknul páčku až nebude mezi destičkama kotouč.Netuším jaké máš hydry a jestli tedy používáš brzdovou kapalinu a nebo olej. Taky netuším jestli by ses do nějakého případného odvzdušňování pouštěl.
Jenom se nediv, že ty brzdy budou třeba chvilku "kručet" než se nové zajedou.
doplněno 14.02.13 22:39:Odvzdušňuje se, jen když je potřeba a páčka propadá. Za normálních okolností k tomu nedojde, ale u nových brzd to někdy je potřeba, když se nějaká ta bublinka v nové soustavě "schová".
Ono to odvzdušnění není zase tak složité. Jestli máš Shimáno, tak je to úplně jednoduché.
Ty zvuky to je u nových brzd nolmální.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.