Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Dnes jsem se byl jako divák podívat na amatérské rallycrossu a přihodila se tam následující věc. Jelikož se do závodu přihlásila pouze jedna bugina, byla přeřazena do pomalejší kategorie, divize STOCK CAR. No a při finálové jízdě jedno z vozidel STOCK CAR (konkrétně BMW) se přetočilo v jedné zatáčce, za kterou není z pohledu jezdce vidět a přilétla bugina, která toto BMW dohnala o celé jedno kolo a narvala to do něj. BMW sice odjelo, ale před zatáčkou nebyla vyvěšená žlutá vlajka, i když tam pořadatel byl. Bugina ale zůstala stát na místě, protože prostě už nenastartovala. Jak by to správně pořadatelé měli řešit? Děkuji za odpovědi.
Jasná chyba pořadatele. Pokud je nehoda v závodní stopě, vyvěšují se dvě žluté vlajky (v pohybu). Rozměr vlajky 60x80 cm
Jen tak na okraj byl to opravdu rallycross? nebyl to autocross?
doplněno 24.09.12 21:22:Rallycross se jezdí v terénu a částečně na asfaltu jako třeba Sosnová. Autocross je jen terén viz. Nová Paka
doplněno 24.09.12 21:25:I amatérský závod má stejné "předpisy" jako profi, pokud jde o signalizaci. Je to vina (neznalost) pořadatelů.
doplněno 24.09.12 21:48:Nejsem si 100% jistý jestli jsou stejné předpisy pro rallyecross (u nás je autocross), ale řekl bych že ano. Pokud není vidět do zatáčky z místa signalizace, musí pořadatel zajistit, aby tam byl někdo kdo dá člověku se signalizací vědět, že je překážka na trati.
Pokud je havárie třeba ve svodidlech je signalizováno jednou žlutou vlajkou, když je to takhle nepřehledné místo a je havárie přímo na trase, je signalizace dvěma žlutýma vlajkama a mají být v pohybu, jak už jsem psal.
Já si myslím, že rallycross, ale nevyjde to na stejno? Toto je ale amatérský rallycross.
doplněno 24.09.12 21:33:No zase na druhou stranu, já dělal taky pořadatele a vím, že za tu zatáčku není pořadně vidět ani z pohledu pořadatele. Ale trochu jo, střecha vidět je.
Jinak je to teda rallycross, jelikož jedna zatáčka je na asfaltu. Zbytek na šotolině.
doplněno 24.09.12 21:53:Tady je to v pravidlech tak, že první kolo se mává a pak už je pouze vyvěšeno (bere se to tak, že jezdci už o tom ví, jenom aby věděli odkud přesně je zákaz předjíždění.
A ještě jsem se chtěl zeptat, zda když jedou v rozjížďce dva vozy a jedno z nich spadne do pangejtu, zda do něj může druhý vůz strčit, aby vyjel. Stalo se to totiž tak, že to byla poslední rozjížďka této divize před finálovou a on si z něj dělal srandu, že ho nechal vyhrát, protože už měl tři první místa. Děkuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.