Nejste přihlášen/a.
Asi zde nanajdu moc lidí,lteří mi budou moci pomoci ale přeci.Kamarád (BMI:31-hranice mezi nadváhou a obezitou 1.stupně) začít brát kreatin.Kreatin je zátež na srdce a s jeho tlouštkou nemuže mu třeba vypovědět srdce službu?
Brát kreatin při BMI 31? To je naprostá volovina (si myslím). Jestli chce zhubnout, tak za sebe mohu doporučit cyklistiku.
Já vážím 61 kg při cca 185 cm, takže podvýživa jako blázen tuto váhu mám především právě díky kolu.
Jinak kreatin zadržuje v těle vodu, takže by snad ještě víc přibral...
Může samozřejmě dělat i jiné sporty. K tomu by mohl brát doplňky jako je: protejnový nápoj, nebo sacharidový.
Ale nesmí zapomenout, že je to individuální...
Souhlasím s "nemec155" v tom, že je to velmi individuální. Já mám nadváhu a můj bratr vypadá jako by právě přijel z Dachau a přitom sní 2x tolik než já. Na mne nezabíral ani pohyb, lépe řečeno, čím jsem starší, tím méně zabírá pohyb. Jediné, co opravdu zabralo byl 40 denní půst (z 97 kg na 65 kg), ale po třech letech jsem zpět na 95 kg. Ono ani tak nezáleží na tom, co jíte nebo jestli cvičíte, důležitější je Váš duševní postoj. Obezita je vyjádřením určitého druhu životního pesimizmus, člověk si dělá, ať již vědomě či podvědomě obranu proti okolí ("nevšímejte si mne, já jsem tlustej a škaredej"). Je třeba začít mít rád své tělo, příjmout jej takové, jaké je. Začít být optimistický ve všech životních situacích, ... (vstupujeme do věku "vodnáře", takže duchovna, duševna, ezoteriky, nebo jak tomu chcete říkat je plný internet, stačí jen hledat, číst, poslouchat a hlavně to začlenit do života).
Přeji Vašemu kamarádovi, aby zhubl bez různých berliček, vše je jen v naší hlavě.
Já tedy nevidím žádné velké řešení ani v braní Karnitinu. Napomáhá spalovat tuky při fyzické zátěži, ale bez pohybu hubnout nebude. BMI 31 je sice dost, ale není to zase nějaký extrém, já bych doporučila vyřadit smažené a sladké a jíst 5x denně. Málo pečiva a příloh, hodně masa, jogurtů, zeleniny, ovoce s rozvahou a spíš jen dopoledne. Snídat pečivo se sýrem, šunkou, jogurtem, tvarohem, sým cottage... Svačit jogurt s ovocem, obědvat maso, přílohu a zeleninu, svačit klidně plátek chleba se sýrem a večeřet zhruba to co k obědu, jen méně přílohy a více zeleniny. A hlavně hodně pít, pokud možno neperlivou neochucenou vodu. Pokud nikdy nedietařil, kila ze začátku poletí dolů pěkně rychle. A samozřejmě sport. Kdo není nějaký nadšenec do pohybu, stačí rychlá chůze. Ráno si přivstat a místo 20min v MHD jít do školy pěšky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.