Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dala jsem na radu lékarnice a koupila jsem si carnitin pro spalování tuků. Vezmu si vždy jednu lžíci 20min.před sportem, pak nejméně 40min.cvičím aerobik, nebo jedu na kolo, brusle nebo trekové hole. Beru ho už skoro měsíc, ale nic nepozoruji, váhu mám pořád stejnou, jediné co pozoruji, že se více potím po požití carnitinu, jinak se nepotím skoro vůbec, což je zvláštní, ale nikdy jsem se nepotila, jen na obličeji ale pod pažím mám vždy úplně sucho.Nevím zda je to také správně.
Dobrý den, Petullis. Moje úvaha. Nikdo a nic, nespálí člověku tuky. Při správném sportování se člověk zapotí.
Přečetla jsem si vše o Carnitinu, co to je, jak se to používá a na co. Mohla byste se také podívat? Dostanete odpověď na Vaši otázku, proč se nic po měsíci na Vaší postavě neděje. Když vydržíte a budete dál cvičit i bez Carnitinu, můžete hubnout. Jen můj názor.
Tady je o Carnitinu a vše o něm.
doplněno 09.09.12 10:59:Co si dát k jídlu, když je hlad, mrkvičku, papriku, rajče, zeleninu?
Namísto Carnitinu si kup pytlík jablek a v nepravidelných intervalech je pojídej... Sice to ke zhubnutí taky nepomůže, ale aspoň budeš mít vitamíny...
a přibere , protože jsou v jablku cukry .
Když chcete hubnout , nejdříve musíte doladit jídelníček , pak sportování a až úplně na konci si můžete koupit nějakej doplněk k hubnutí ( ale to jsou vyhozený peníze )
Sportování u mě není problém, ale ten jídelníček, když snížím porce mám neustálí hlad a je mi špatně. Vyřadila jsem z jídelníčku cukry, omezila tuky ae někdy mám neskrotnou chut na sladké že se to nedá vydržet, zobnu tedy kousíček čokolády.Hlavně v pozdních hodinách je to strašné.Podle mě hubnout a netrpět hlady prostě nejde. Jedla jsem tedy malé porce pětkrát denně, hlad jsem měla poád a pomalu jsem začala nabírat. podle mě se prostě nesmí žrát skoro vůbec
právě ,že se musí jíst aspoň 5x ,ale musí to mít nějakej řád , tedy musíte přijmout potřebné množství sacharidů,bílkovin a tuků . Hubnout neznamená hladovět . Máte chuť na sladký , protože máte málo saharidů . jídlo je základ , jinak se nehubne .
Chuť na sladké je opravdu tím, že má člověk málo té zdravé náhrady. Takže určitě doporučuju zařadit celozrnné věci, ovoce, zeleninu, bez tuků to taky nejde, ale nechce to ty nasycené, ale ty zdravější, takže třeba z rostlinných olejů nebo ořechů, omega 3 a 6 potom z ryb, jen se zkusit vyhnout těm nasyceným z hlavně červeného masa a mléčných výrobků a jako čert kříži se vyhýbat transnasyceným tukům. Hlavně se nenachytej na to, že vícezrnné znamená celozrnné, to je lež, co by nám rády supermarkety podstrčily. Jako zdroj bílovin jsou skvělé luštěniny, zase ty ořechy, ale tak i kuřecí maso je dobré, jen se samozřejmě nesmí jíst kůže, nebo taky vejce. A hodně pít, to je dost důležité. Přeju hodně zdaru v tomhle boji, taky jsem se do něj pustil a věř mi, opravdu při tom není potřeba hladovět, přesně naopak, je potřeba nehladovět. A nežíznit.
Pokud máte hlad, tak máte špatnou skladbu jídelníčku. Doporučuji si alespoň zkusit několik dní zadávat jídelníček na stránky STOBU - sebekoučink, po zadání zakladních údajů Vám to samo spočítá, jaký by měl být příjem (jsou zohledněny i sportovní aktivity) a hlídá správný poměr sacharidů, tuků a bílkovin. Moje vlastní zkušenost je, že když jsem dodržovala doporučené hodnoty a správnou skladbu, tak jsem bývala přecpaná a váha i cm šly dolu
A ještě poznámka - trpět haldy je opravdu špatně a rozhodně tak nezhubnete - k nižší váze se musíte projíst! Ale správnou skladbou jídelníčku!
doplněno 09.09.12 11:19: Mělo být hlady
jenže já právě nevím co mám jíst a kolik? Jaké potraviny jsou vhodné jaké ne.Kde najdu ty zdravé tuky .
Zdravé tuky nejsou, jsou jen nenasycené mastné kyseliny. Pošli email, mám nějaké jídelníčky.
doplněno 03.11.12 20:45: Petulis - tak jak to jde? Jsou nějaké úspěchy?můžete sem nějakej jídelníček dát? Rád se podívám co radíte , když ani nevíte kolik slečna(paní ) váží,měří a kolik má obsah tuku
doplněno 11.09.12 10:58:tak jasné ,ale co když slečna váží 55kg , tak jídelníček se 150g sach. bude moc
artik: bazální metabolismus je u 55kg mladé dívky cca 1400kcal . To spálí, i když bude celý den lezet a nic nedělat a dle fyzické aktivity nebo pocitu hladu muže ubírat nebo přibírat sacharidů.Poslal jsem jí těch jídelníčku víc od 1000kcal a víc. Samozřejmě, že teď muze mít metabolismus zpomalený, pokud jedla dvakrát třikrát denně, ale tím jak bude jíst pětkrát nebo šestkrát, tělo spálí mnohem více energie. Když si k tomu dá alespoň hodinku denně kolo, chuze nebo rotoped, popř jinou aktivitu, tak výsledek bude viditelný. Je ale důležité, držet se toho jídelníčku a dbát i na bílkoviny.
Dle mého a spousty dalších cvičích lidí, je carnitin a spoustu dalších "zázračných" prostředků na hubnutí pouze drahé placebo. Tuky pálíte při cvičení tak, jako tak a i studie ukazují, že carnitin to nezvyšuje, naopak doporučuji pít denně třeba 3šálky zeleného čaje, který zvyšuje váš balzání metabolizmus a tělo více pálí tuků automaticky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.