Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli k vyrýsování břišních svalů je stačí jen posilovat. Jde o to, že já posiluji břicho docela často. Když ho zatnu, tak je fakt tvrdé, když mi dá někdo ránu tak to skoro necítím. Jenže mám na břichu cca 0.8cm vrstvu tuku a břišáky mi nejdou vidět. Chtěl bych se zeptat na nějaký osvědčený tréning/cviky, jak získat kostky. Jestli v tom hraje i roli strava, jako že jo co jsem slyšel, tak jsem se ale nikde nedočetl jakou stravu mám zvolit. Vždycky jsem přečetl jen bezhlavou odpověď "změň jídelníček". Díky moc za odpověď.
Aby svaly byly vidět, musí mít i nějaký objem - takže posiluj vysokou zátěží (cca 90 % maxima) v málo opakováních (cca 3 - 5) v několika seriích. A do jídelníčku zařaď hodně proteinů - červené maso, syry, jogurty, vajíčka...
doplněno 01.09.12 20:54: To Artik: Pokud má dotyčný jen 8 mm podkožního tuku na břiše, udělá z něj tvá metoda "jen přísná dieta a hodně moc pohybu" kulturistu z Dachau!
tak to je super rada , svaly má každej , jen někdo má více tuku .
tady pomůže jen přísná dieta a hodně moc pohybu , kolo , běhání
doplněno 01.09.12 23:54:to mowla : jinak než dietou a velkým výdejem energie se tuk neodstraní .Já mam 90kg a na břiše nemám tolik tuku a když to rýsnu tak jsem na 85kg a rozhodně nejsem z dachau
Díky moc za radu. Takže zvedat maximální váhy cca 5x po třeba 10 seriích. Mám momentálně přístup jen k lavici s bechem a pár činkám. To znamená, že by mělo stačit když si vezmu několik kotoučů příslušné váhy, dám na hrudník a jedu např sklapovačky?
Jo jo - sklapovačky, lehsedy - ale i třeba rotace (šikmé svalstvo), kotouč či činku na hrudníku (při sklapovačkách i na kotnících/kolenou), zezačátku 5, později třeba i jen 3 opakování, 10 serií je OK...
Ano to je snad jasné že tuky se nepřemění na svaly. Jenže jak se těch tuků zbavit? Slyšel jsem, že když bude člověk při tréningu málo pít (přijde mi to jako blbost, ale něco na tom asi bude), tak si tělo začne brát energii právě z tuků. Hraju k tomu fotbal, takže i běhám.
Nazdar hošani, tohle je konečně názor člověka, který tomu rozumí! Kulturistika je extrémní sport a tak jak vypadají kulturisti na fotkách a soutěžích, tak to je opravdu otázka jednoho měsíce v roce.(vždy před nějakou soutěží)Takže pokud chceš mít břicho samou cihlu, tak holt budeš muset být celý rok v přípravě,což ti moc nezávidím a myslím si, že to není ani možný.Figura se vypracovat dá, ale být totálně vysekaný, bez jediného gramu tuku po nějakou delší dobu, je takřka nadlický výkon- cvičení, strava,strečink, atd.Přeju hodně úspěchů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.