Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Může mi někdo poradit, jak na objemový trenink, jak si ho poskládat do 3 treninkových dnů. Hledal jsem na netu, ale na každé stránce se píše něco jiného, tak nevím čemu věřit. Mám možnost chodit na podobný stroj jako je tento jukasport.com/...
A ještě na hrazdu a lavici+činky
Potřebuji to nějak zorganizovat, protože už nějakou dobu cvičím, ale nemám v tom žádný řád, takže je to bez výsledků.
Cvičíte-li již nějakou dobu bez výsledků, necvičíte zřejmě správně. Protože si sám můžete spíše ublížit než dosáhnout kýženého výsledku, byla by podle mne na místě spíše konzultace s trenérem (např. v některém fitcentru), který Vás naučí správně provádět jednotlivé cviky a pomůže Vám sestavit cvičební plán. Potom už byste mohl cvičit sám.
doplněno 31.08.12 12:50:Oprava odkazu na stroj z dotazu
3x týdně celý tělo to fakt ne :D.. Trénink by měl trvat 60 minut. Po delší době totiž spalujete. Vždy se prvně rozehřejte na rotopedu alespon. Dej si například pondělí - nohy, břicho středa - záda, biceps pátek - ramena, prsa, triceps. Je dobrý kdybys používal po treninku nějakej gainer. A hlavně jez každý 2 hodiny po větších dávkách. Tímto způsobem sem za 3 týdny nabral 2,5 kg svalů ( a to bez gaineru )
ok, díky O gaineru uvažuji, zatím si dávam hned po treninku banán a tak za 30 minut si udělam míchaná vajíčka. Jaký si případně pořídit gainer(za rozumnou cenu)?
Já teď používám, no bohužel jsem ho měl zatím jen jednou protože sem teď nemocný takže trénovat nemůžu. Amix carbojet professional. Obsahuje opravdu všechny látky co je po tréninku potřeba doplnit včetně kreatinu.Ovšem je trošku dražší. Můžeš zkusit i nějakej jinej. Oni sou hlavně důležitý sacharidy.. Měl přijmout 1,5 g/ kg tvé hmotnosti.
1,5G/KG Sacharidů :D pokud se chceš stát sumo zápasníkem, tak tohle pravidlo dodržuj. Stevesk se asi spletl, myslel 1,5g bílkovin (proteinu) na KG :D jinak, tady je jeden šikovnej odkaz vseokulturistice.cz/... na objemovy trenink pro pokročilé. Sám jsem podle něj cvičil, ale po nějaké době mě to přestal obavit, tak jsem si složil svůj objemovej trenink
Ne nespletl jsem se. Co nejdříve po cvičení sacharidy (spíše s -a GI) k doplnění glykogenových zásob 1,2 - 1,5 g sacharidů/kg během 30ti minut (1 hodiny) po cvičení
O tom pravidlu, které tady píšeš jsem nikdy neslyšel. Příjem cukrů po objemovém treninku je individuální, záleží na tělesném typu. Jedinci, kteří mají sklony k nadváze přijmají menší dávky než jedinci poměrně hubení. Podle tvého pravidla tak musím přijmout 127g sacharidů, z těch 127 sacharidů by šli 2/3 do tuků a to je mi celkem nanic, mě jde jen o dpolnění energie po těžkém treninku. Podle mě je to moc veliký množství sacharidů na osobu. Bohatě by mě stačilo 40-50 g sacharidu a např k tomu nějaké ovoce, třeba banán (ten má v sobě 24g cukru na 100g).
A nevíš, jak bych mohl nahradit gainer po treninku? Jak jsem psal dávam si ten banán. Někde jsem četl, že je dobrý hroznový cukr pro treninku.
Jedna věc jsou sacharidy, ale ty musíš i bílkoviny. Pokud nechceš dávat vysoké sumy za koncentráty, musíš to řešit jídlem. Je ale obtížné dostat do sebe formou jídla tolik bílkovin, proto kulturisti používají koncentráty. Samozřejmě každý z nich začínal na tvarohu, není to ideální, ale jde to. Takže hned po tréninku potřebuješ do sebe dostat energii - sacharidy a stavební hmotu - bílkoviny, v pruběhu celého dne samozřejmě taky a hlavně večer, protože sval čeká dlouhá noc bez přísunu živin a na to je vhodný tvaroh, protože mléčná bílkovia se uvolnuje pomalu a dlouho. Z těch sacharidů je banán dobrý, ještě jsou dobré rozinky, mají kolem 68procent sacharidů.
Monosacharidy nejsou moc vhodné, protože se uvolňují naráz v jednom okamžiku a co tělo nespotřebuje uloží do tuků, následně se uvolňuje inzulín, aby srovnal hladinu krevního cukru a při poklesu této hladiny má člověk opět hlad. Mezi potraviny s vysokým glykemickým indexem patří pečivo, rýže, jednoduché cukru jka je známe, atd.
Polygosacharidy (škrob - brambory, obiloviny, tedy celozrnné pečivo) a oligosacharidy (maltoza, sacharoza, laktoza - mléčné výrobky) ty se uvolňují pomalu a delší dobu. Takže brambory, maso, játra mléčné výrobky, celozrnné výrobky, veškeré ovoce je vhodný zdroj atd. Dvě hodinky před tréninkem, si klidně dej rýži, protože při tréninku ji vyčerpáš. No a co se týká bílkovin, ty jsou stejně důležité, bez toho sval nenaroste, doporučuju alespoň dva gramy na kilo čisté váhy (bez tuků) Můžeš klidně víc, takže hodně masa, kuřecí je vhodné, vajíčka či syrové bílky, játra, sýr s nízkým obsahem tuku, tvaroh. Během tréninku pít třeba isodrink v prášku nebo tabletách, já používám isodrink v prášku 750gramů za 109kč, není to tak drahé a vydrží. Prodávají to v drogerii DM. Můžeš tam koupit i bílkovinový koncentrát Eiweib90 s obsahem bílkovin 86procent. Jedna porce má 36gramů bílkovin - míchá se v mléce tři deci. Je toho 350 gramů za 159kč. Je to lepší než se nacpávat tvarohem a v konečném součtu to vyjde levněji. Uděláš z toho 12 dávek, to máš v podstatě za dvanáct kostek tvarohu, tvaroh stojí kolem 18kč. Můžeš tam koupit i sportnes tyčinky za 14,90, já beru ty 32% - obsah bílkovin a dostatek sacharidů, ale i tuků (: jezdím hodně na kole, takže jako zdroj energie ideální, plus ten isodrink a rozinky.
doplněno 24.09.12 09:45:Ještě bych dodal, cvič tak, aby sval, který cvičíš měl alespoň dva dny pauzu - protože zhruba tolik času je třeba k obnovení glykogenové zásoby ve svalech. Takže i když necvičíš je důležité doplňovat komplexní sacharidy (ne monosacharidy), jinak se začne sval zmenšovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.