Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posilování a hubnutí

Od: frosti* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

na podzim bych chtěl překonat svůj strach a začít navštěvovat posilovnu. Chtěl bych hlavně zhubnout a nabrat nějaké svaly. Nechci být žádný kulturista (to se mi osobně ani nelíbí), jen se chci zpevnit a mít nějakou sílu. Chci se zeptat hlavně na to jestli posilováním jde i zhubnout. Chtěl bych dát dolů cca 10 kg (nebo spíše přeměnit těch 10 kg na svaly?). Je například dobré požívat nějaké prášky nebo nápoje? Skoro každého koho znám a posiluje, tak před cvičením pijí nějaké drinky.

Co se týká stravy, tak jím skoro všechno (ale dávám si pozor, aby to nebylo až moc nezdravé). Jím to, co mamka doma uvaří :D Jím hodně zeleniny a snažím se nepřecpávat.

Je možné dosáhnout nějakých viditelných výsledků do příštího léta? Hlavně bych se chtěl zbavit toho přebytečného tuku a zvýraznit prsní svaly a svaly na rukou. Měřím 180 cm a vážím cca 90 kg (což je opravdu hodně). Bude mi 20 let.

Předem děkuji za rady :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Viditelných výsledků lze dosáhnout za pár měsíců. takže do léta máš spooooustu času:) Pokud budeš posilovat správně (nech si to vysvětlit od odborníků v posilce), a zhruba 3x týdně, brzy tuk začně mizet a začneš nabírat na objemu - ale pozor, svaly jsou těžší, než tuk, tak nebuď překvapený, že třeba nehubneš, ale přibíráš. Pro dobré spalování a hubnutí se zaměř ještě na nějaký sport, posilovna samotná je málo.

Pánové popíjí drinky většinou proto, aby bylo cvičení více efektivní, a aby doplnili živiny. Sama před i během cvičení piju iontové nápoje. Můžeš pít po cvičení třeba sacharidové nebo proteinové koktejly, do prášků bych osobně nešla.

Po cvičení je také dobré dát si tvaroh nebo něco podobného, kvůli bílkovinám:)

figurek*
hodnocení

0x

si myslím, že ještě před chozením do posilovny byste měl začít cvičit doma a vypracovat si především návyk na cvičení. To je dost důležitá věc, protože jinak u cvičení nevydržíte.

Samozřejmě, že posilováním jde i zhubnout, ale například mě ne. Jak začnu chodit do posilovny, jdou mi kila vždycky nahoru. Pro hubnutí musíte dlouhodobě upravit životosprávu a to je dost nepohodlné.

Práškům a bobulím se zdálky vyhněte a neberte je ani do ruky, protože svaly sice po nich rostou jako z vody, ale jen po tu dobu, co prášky a bobule berete. Jen co je přestanete brát, pak se vám svaly změní zpátky na sádlo a ještě k tomu takové to třaslavé podkožní. No fuj. Mám takový odstrašující příklad ve své blízkosti.

No a na závěr, vaše m=90 při H=180 není zas tak opravdu hodně, jak píšete. Já mám m=125 při H=193. Záleží na tom, jak se cítíte. Mě je fajn.

stirecek*
hodnocení

0x
Chudnuti a posilování, tedy přírůstek aktivní hmoty nejde dost dobře dohromady a tuk na svaly přeměnit nejde. Svaly musí narůst, tuk. Se musí spálit, tedy dvě odlišné metody. Na spalování tuků se hodí nízká zátěž dlouhou dobu, třeba rotoped, chůze atd a dobře si propocitat denní příjem kalorií a složení stravy. Na budování svalstva je všechno naopak, makat s velkou zátěží s dostatkem stravy bohaté hlavně na bílkoviny a sacharidy. Dostatek znamená přebytek, tudíž ten přebytek se ukládá do tuku. Pokud budeš stravu sidit, svaly porostou pomaleji, samozřejmě jsou k tomu vhodné doplňky stravy. Tvaroh je vhodný na noc, protože ho tělo. Dlouho tráví a oddaluje se katabolicky efekt. Tesne po cvičení je nejlepší rychla bílkovina, treba ten kokteil bílkovinovy, je rychle stravitelny a to je po cvičení nutné. Taktéž je vhodný gainer s prisadou sacharidů. Bez dostatku sacharidů svaly neporostou, nadbytek sacharidů se uloží do tuků.tak začni makat, a před letem si dáš sacharidove vlny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]