Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, 21.8.2012 jsem si při fotbale zlomil lýtkovou kost.Teď mám dlahu než mi splaskne otok a za 4 dny jdu na sádru.Chtěl bych vědět jestli to bude mít něaké následky při sportu jestli mě to bude bolet, jestli ta kost bude náchylnější na zlomení nebo se kost zahojí tak že bude skoro ve stejném stavu jako před zlomením a popřípadě něaké rady na RHB, jezdím dost často na kole je to dobré pro posílení?Jsem celkem betelnější teenager :D je mi 15let 180cm 90kg tak právě proto se ptám .Předem děkuji za odpověd.
Každá zlomenina bolí, když potom končetinu namáháš, to je jasňačka. Čím víc to ale budeš rozhýbávat, tím to bude lepší, bohužel nelze odhadnout, jak dlouho to bude trvat, to je u každého jinak.
Velmi často se stává, že v místě zlomeniny je pak kost daleko pevnější, než okolní místa. Pokud kost dobře sroste, je vysoká pravděpodobnost, že bude ve skoro stejném stavu, jako před úrazem - ale samozřejmě jsou i lidé, co po úrazu končetiny se sportem skončili. To záleží na rehabilitaci, zručnosti lékařů, na stavu tvého těla. Já třeba nalomený kotník cítím ještě dnes, je to od úrazu pěkných pár let, a zřejmě doživotně se bude ozývat.
Jakákoli rozumná zátěž je dobrá pro posílení, takže kola bych se nebála
A to je právě divné,že při tvé betelnosti,jsi obdržel zlomeninu.Při srůstu kosti se na ní vytvoří zával ,což by mělo zajistit normální funkci.Myslím ale že fotbal není to pravé ořechovo pro tebe.Kolo je na rehabilitaci dobré.
Pokud kost sroste dobře, nebývá pak v místě zlomeniny o mnoho "fórovější" nebo bolavější. Myslím, že pokud se vrátíš k fotbalu, bude větší překážkou strach, než vlastní pevnost kosti. Většina sportovců už před podobným zraněním mívá respekt a odráží se to i na způsobu hry, už nejdou bezhlavě do podobných rizikových akcí jako před úrazem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.