Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolo pro dítě - 4 roky

Od: jindrulina* odpovědí: 8 změna:

Chtěla bych synovi (4roky) koupit kolo Olpran Demon"16"je teď v akci za 2000,-Kč a měl by to asi na 2 roky, máte s tímto kolem někdo zkušenost, nebo co na to kolo říkáte?

Díky za odpovědi.

Kolo pro dítě - 4 roky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jitka2*
hodnocení

0x

Na takové to ježdění kolem baráku mu bude stačit, ale myslím si, že dva roky s ním nevydrží, záleží pochopiitelně na tom jak je syn velký, určitě ho vemte do prodejny sebou,aby si vyzkoušel,jak mu bude"sedět". Moje zkušennost s touto velikostí kola je ta, že synovi vydržela jednu sezonu. Co se týče značky, syn měl v této velikosti také olprana, nicméně další velikost jsme již koupili od jiné značky, olpran byl velice tvrdý a těžký. Podotýkám,že syn je dost hubený, tak proto jsme volili kolo jiné, olpran byl pro něj těžký a celkově hůře ovladatelný. Je to jen moje zkušennost, každému dítěti vyhovuje něco jiného.

jindrulina*
hodnocení

Syn je právě taky drobnější postavy, měl menší kolo a umí už jezdit bez koleček, ale protože menší kolo budem potřebovat na jaře pro druhýho mladšíh syna, tak jsme se rozhodli koupit mu nový. A kola pro děti od 5-6let mě připadají kvůli jeho drobnější postavě už dost velká. Dívala jsem se na jakých kolách jezdí děti do školky a kol značek Olpran tam bylo dost. Snad to s tím ovládáním není tak strašný. No, kolo asi objednáme a uvidíme, vrátit ho můžeme vždy.

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Předpokládám,že dítko ještě neumí jezdit na kole,proto bych dle své zkušenosti doporučil pro začátek tzv. odstrkávadlo.Do začátků bych řekl,že je lepší pro celkové seznámení dítěte s kolem... vseprofirmu.cz/... s pozdravem Tom

jitka2*

myslím,že čtyřlete dítě už zkušenosti s kolem nebo tříkolkou mít bude, a stejně dobře jako odrážedlo posloužilo našim dětem právě takto malé kolo se sundanými balančními kolečky.

jindrulina*
hodnocení

Syn už umí jezdit bez koleček, měl kolo velikosti"12"a přes léto se to naučil, ale vzhledem k tomu, že je drobnější postavy, tak mě kola pro děti 4-5let připadají pro něho dost velká. No, asi kolo vyzkoušíme.

jitka2*

Tím rozhodně nic nezkazíte. Vyzkoušejte kolo v prodejně a pak ho můžete objednat přes internet. Ono to ovládání není tak těžké, synovi je 9let a jezdíme celkem dlouhé vzdálenosti,proto jsem chtěla nové kolo lehčí, na běžné ježdění stačí vámi vybrané, nepředpokládám,že na něm Váš syn bude jezdit na velké túry. Na jízdu do školky bude určitě super a když má kolo kdo zdědit, tak není důvod nekoupit velikost,na které se bude cítit bezpečně. Ale počítejte s tím, že letos už toho asi moc nenajezdí a na jeře bude syn o něco větší.

jejik*
hodnocení

0x

Dobrý den, mám pocit že kolo které je na obrázku je 14" dle mne 16" již kolečka nemají, jsou veliké. Moje dcera 5 let má 14" a měří cca112cm je také hubená, nicméně z jara budeme muset koupit nové, zmíněnou 14" má již tip top. Tak pozor :)

krtek*
hodnocení

0x

zdravíčko

jsem prodejce kol a rád bych vás upozornil na nedostatky levných kol dovezených z asie.

již na obrázku je vidět že gripy (ručky)nemají zvětšenné konce podle normy 4cm je to proto aby se dítě nezranilo když se mu přetočí řídítka a ono se napíchne na řídítko (velice častá karamboláž u dětí které mají větší kolo).

kola by měla mít štelovatelnou páku přední brzdy a to tak aby se dala přitáhnout k řídítku na dosah prstů dítěte (nemělo by přendávat palec z pod řídítek) nejlépe by mely být komponety z hliníku né z plastu.

vyskoušejte setrvačnost zadního náboje jestli se kolo po zastavení pedálů volně otáčí , dítě se pak méně nadře.

dále bych v každém případě kolo opatřil vlaječkou na zadní kolo, protože dítě sedící na kole není vidět při couvání za vysokou zádí moderních aut .

v každém případě bych kolo nekupoval v super nebo hyper obchodě , ale pouze u specializovaného prodejce , který vám poradí a hlavně vám kolo odborně seřídí a zajistí servis a tio jak záruční tak i pozáruční

hodně zdaru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]