Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Orbitrek - jak často cvičit?

Od: martina0* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

vím, že na toto téma zde bylo hodně otázek a omlouvám se předem za přidání další podobné:) můj dotaz je: jak často bych měla cvičit na orbitreku? Nebude ničemu překážet kdzž na něm budu každý den hodinu? Nějakou menší kondičku mám, používám sporttester a tak si držím ideální tepovku... Akorát jsem nezkušená, co se týče oblasti sportu, nikdy jsem ho nijak víc nepraktikovala, ale teď na sobě vidím, že nutně potřebuju zpevnit postavu a maličko shodit dolní část těla a boky... a nechci se uplně zničit po týdnu.

Děkuji za každou radu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

Myslím, že na poprvé hodinu nedáš. Když jsem začínal, bral jsem to týden 15 minut, týden 30 a pak až 45. Mezitím jsem o pauzách klikoval a dělal sklapovačky, takže to tu hodinu cvičení dalo.

martina0*
hodnocení

No, dneska jsem na něm byla a dala jsem hodinu s přehledem :) akorát s trošku vyšší tepovkou (160 - 170) a na menší zátěž - myslím, že 4...Sice jsem v patnácté minutě myslela, že slezu ale po dalších pěti minutách jsem byla v pohodě a v rytmu. Jinak jsem uplně v pohodě, nic mě nebolí, ale nejsem si jistá, jestli by po pár dnech nezačaly bolet nohy...

doplněno 10.11.12 21:42:

S kondičkou na tom nejsem moc špatně, teď v létě jsem běhávala se psem a taky chodila dlouhé procházky

stirecek*
hodnocení

0x
To je spatne položena otázka. Sama přece musíš vědět kolik vydrží. A až bude tělo unavene, samo se přihlásí.

joudic*
hodnocení

0x

no podobne jako jsem psal v otazce u Powerballu, Orbitrek nakonec skoncil jako nemy sluha na obleceni :) pilates a cinky mi vyhovuji vice... navic mi to prijde jen na nohy + kardio na fyzicku.. na to staci denne vylezt do kopce nebo do 5teho patra
Pokud Orbitrek teprv kupujete, vsadim se ze po 15 minutach na stredni zatez (magneticky) odpadnete sama, kdyz jsem na tom jel takhle 30 minut, tak se mi podlamovaly kolena jak po divokem sexu, kdyz jsem z toho slezl

martina0*
hodnocení

Já ho koupený nemám, chodím na něj do miniposilovničky:) jak už jsem psala výše, hodina na orbitreku mi nedělá problém, jezdím (běhám) :D na zátěž 4, ale nevyznám se v tom, jestli to je střední či lehká zátěž. Já právě potřebuju hlavně na nohy, zadek boky - mám postavu hrušku, takže větší a těžší spodní část i když ne nijak výrazně:) Jediný problém tam mám s tepovou frekvencí, která mi skáče kolem 160-170 což je výš než by mělo být na spalování tuků :/, na druhou stranu při této tepovce zpívám s rádiem, nezadýchávám se...

Jinak každý den chodím minimálně dvakrát do pátého patra a dolů po schodech a nezdá se mi to srovnatelné ani s čtvrthodinou na orbitreku

stirecek*
Takhle vysoka tepovka je vhodna pro posileni kardia a ziskani fyzicky. Na spalovani tuku je vhodná nižší tepova frekvence 50-60 procent maxima. Tvé maximum si najdeš na netu. Přičemž je jedno, jaké cviky a na jakou partii cvicis, tuky si tělo odbourava různě a hlavní význam má strava, to je základ. Další způsob je HIIT - vysoko intenzivní intervalovy trénink. Je zaměřeny jak pro posílení kardia, získání fyzicky, impuls pro získání svalové hmoty, tak pro hubnutí. Hubne se při něm až šestkrát rychleji a trénink trvá 15-30minut. Tento způsob je ovšem vhodný jen pro fyzicky zdatne, s tepovou se jede kratkodobe na max.
martina0*
hodnocení

Moc děkuji za reakci:) mám spočítanou svou max tepovku i jednotlivé pásma na sporttestru ale nevím, zda neměří špatně, nějak se mi to nezdá... Každopádně jsem koukla na internetu na ten HIIT a opravdu se mi to líbí a při příští návštěvě posilovny to určitě vyzkouším, obávám se totiž, že za chvíli by mě opakování stále stejných pohybů ve stále stejném tempu začlo nudit a já bych cvičení pověsila na hřebík :)

stirecek*
Je to samozřejmě velice fyzicky náročné, poslední opakování by nemělo tělo zvládnout do konce, tedy stav vyčerpání. Není to vhodné pro lidi bez fyzicky, pak to může být dvousecna zbraň. Důležité je rozcviceni, aktivace kardiovaskulárního systému, pak dobeh. Da se využít pro každý sport, takže nepotřebuješ vyhazovat peníze za různé stroje. Ja tohle pouzivam i na kole pro vyvolání svalové horecky, sval se pak stává velice odolny a zesiluje. Metabolismus je pak tak rychlý, ze nejde ani spát, tělo pracuje na plné obratky.
doplněno 12.11.12 20:06: Martino to jako myslíš, ze budeš mít kvadraky jako v té reklamě :) To určitě ne, ale můžeš to třeba zkusit na prsa ;) Jak jsem psal, je úplně jedno, kterou partii cvicis. Tuk se odbourava první ten, který se uložil naposled a ani to nemusí platit. Takže je úplně jedno, co cvicis, muzea to střídat. Důležitá je strava, to je základ. A při takovém tempu taky vitaminy a minerály, draslík hořčík na regeneraci. Začni 2x týdně cca 15 min, pak pridavej. Když to bude fungovat, v noci se budeš budit celá žhavá...;)...to jede metabolismus na plné obrátky a spaluje i když spíš.
doplněno 13.11.12 15:27: bolest to nemusí. udělej to dvakrát týdně, postupně přidávat na třikrát týdně. Tělo pak bude spalovat energii i v době odpočinku několik hodin poté. Samozřejmě žádné spekacky nebo zakusky :), strava je důležitá. Až rozjedes metabolismus na plné obrátky, tělo ti pak nějaký zakusek odpustí. Zbylé dny můžeš cvičit tak, jak jsi zvyklá.
martina0*
hodnocení

Počítám s tím, že to nebude žádná sranda, ale zkusit se má vše :) Akorát bych opravdu nerada nabrala svaly na stehnech a lýtkách (že by se mi zvětšil objem). Myslíte, že to u této metody hrozí?

doplněno 13.11.12 14:34:

Tak jsem dnes ten HIIT vyzkoušela a docela makačka :) vydržela jsem jen asi 8 opakování takže čtvrt hoďky... Akorát mám teď pocit, že jsem cvičila docela krátce, nic mě nebolí...

artik*

poslední studie ukazují , že už dávno neplatí pro spalování 50% TMAX . Já bych to dělal 4x v týdnu + posilovna 3x týdně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]