Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpružená vidlice a WD 40

Od: cyklos odpovědí: 6 změna:

Co se stane když nastříkám odpruženou přední vidlici WD 40? může se to tím mazat nebo radši nějakým speciálním olejem, slyšel jsem že nějaký teflonový se na to používá.

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

artik*
hodnocení

1x

nechápu ,proč se lidi pouštěj do servisu , když o tom nic nevěděj . Na mazání kluzáků se používá silikonový olej .

1jara*
hodnocení

1x

Pokud se nechceš pouštět do pokusů s olejem, doporučuju vazelínu od Motorexu. Vždycky kluzáky vyčistím a pak na ně máznu trochu vazelíny a propružím. Vidle chodí parádně a je slušně citlivá. Tím netvrdím, že s olejem by to nebylo ještě lepší ale do toho se mi nechce. I teď pozoruju změnu k lepšímu. Silikonový olej je řídký a brzo proteče.

doplněno 11.08.12 11:03:

Ano vazelína váže prach, alespoň jeden z důvodu proč kluzáky často utírat.

artik*

a kam proteče? postu mazání vidlice je ten , že trošku odhrneš horní těsnění a nastříkáš silikonovej olej . Vazelína váže prach

smazicneolejovy

Mel jsem kolo v servisu a na vidlu mi dali 50ml Motorexu, dal jsem za to 50 Kč. Je to asi best, neb tam jsou profici na RockShox :)

artik*

:D po první jízdě to otřeš a máš pomazaní , musí se to dát i pod těsnění

ar*
hodnocení

0x

WD ti naleptává pryž. Používej jak již bylo napsáno silikonový olej. Já osobně používám Silicone Star.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]