Nejste přihlášen/a.
Pokud máš řazení Shimano či Sram, tak to zabere pět minut i se seřízením, většinou ani není co seřizovat.
doplněno 08.08.12 21:15:Vyčistit to asinepujde, cif je abrasivní, pokud to vyčistí tak budou matné.
Z příspěvku mám pocit, že si rekreační jezdec a předpokládám, že nepatříš k cyklistům jezdící tisíce km ročně, proto stav lanek je dostatečný, a není potřeba je měnit.
Tak jak píší jiní - pokud si netroufáš do rozebrání, napřed zkus nějaké čističe a bowdeny "umyj" na kole. Vodu s jarem, a pokud by nepomáhala tak naftu. Sice nevím z čeho se vyrábí bowdeny, ale trocha nafty s následným vysušením materiál nijak extrémně nenaruší.
Jezdím do práce a sem tam o víkendu na delší trasu, tisíce kilometrů určitě nenajedu jen tak hned. zkusím zitra ten jar a uvidím jestli to pomože nebo se dám do těch nových, když to budu otírat, dělat to od brzdových páček dolů nebo opačně?, nechtěl bych je urvat, to by jsem mohl měnit rovnou.
Na směru nezáleží. Doporučuji při čištění nepoužívat velkou sílu, k očištění by mělo postačit, když budeš hadříkem lehce třít jednotlivé bowdeny. Případně uchopit pevně bowden jednou rukou, a do druhé hadřík.
Díky za rady, vzal jsem to dnes tím jarem, a trochu to šlo, ale přes zimu si s tím pohraju a dám tam černé, ty se nemusejí tak čistit a vypadá to líp,šlo t asi natřikrák a jen samotným jarem a pak vodou, sice přehazovačky dostaly trochu zabrat pač to pořád přeřazovalo, když jsem to čistil, ale jinak OK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.