Nejste přihlášen/a.
dobrý den je mi 14 let a chci trochu zhubnout hraju tenis a dvakrát týdně chodím běhat mám nějak změnit jídelníček? napadlo mně ze budu chodit do posilovny, je to v mém věku vhodné?
V Tvém věku posilovna není vhodná, protože jsi ještě "ve vývinu", a pokud bys posilovala, rostly by Ti sice svaly, ale mohl by se Ti třeba zastavit růst. To řekl alespoň ortoped mému synovi, který rovněž chtěl chodit v 15 s kamarádem do posilovny, a je pravdou, že kamarád byl sice v té době o dost starší (asi 19), ale byl to "prcek" - prý posiloval už od 14, takže možná na tom bude něco pravdy. Pohybu máš, myslím, dost, tak pokud máš pocit, že potřebuješ zhubnout (ale radší to s někým konzultuj, protože to může být jen Tvůj subjektivní pocit, že potřebuješ zhubnout, tak ať se zbytečně netrápíš a ještě si ve svém věku "nezaděláš" na anorexii!), tak přidej na zelenině a ovoci a uber na sladkostech a jiných pochutinách a samozřejmě na sladkých nápojích. To myslím, v Tvém věku naprosto stačí. Pokud bys i pak nadále měla pocit, že není s Tvou váhou vše ok., navštiv praktického lékaře a požádej o radu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.