Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr horského kola

Od: heterak® odpovědí: 9 změna:

Mám starší horské kola a chtěl bych si koupit nové.

Díval jsem se na ceny a nejlevnější stojí tak kolem 3000kč, ale vyděl sem aji za 70 000kč *sok* To je z motorovým pohonem ne *smich*

Já si myslím že na občasné příležitostní rekreační ježdění kolo za 3000kč stačí ne? Jaký je rozdíl mezi tímto levným a ostatníma drahýma,nechápu. Umí to úplně to samí.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

1x

Tak určitě nemá cenu srovnávat kolo za 3000 a nebo za 70000 (a to není ještě špička). Na kole za 3000 se nechá určitě dojet tak 1km na ryby a nebo ve vsi do krámku, na nějaké rekreační ježdění není až tak vhodné. Po pár kilometrech zjistíte že vás z toho šíleného sedla bolí neskutečně zadek a raději budete chvílema v pedálech stát. Ruce začnou brnět, protože nejdou seštelovat páčky podle délky prstů. Když budete chtít přeřadit budete muset 10x prošlápnout než se řetězu ráčí skočit na jiný pastorek o převodníky ani nemluvě. Určitě tam bude to nejhorší řazení revoshift a zjistíte, že musíte otočit kolem dokola aby to vůbec zatáhlo za lanko a takhle by se dalo poračovat.

Jestli chcete opravdu slušné kolo na rekreační jízdy tak kupte kolo loňského nebo předloňkého modelu, která se prodávají ve slevě a celkem slušný bike se nechá koupit za cca 10000. Už jsem sem dával dříve tento odkaz, třeba toto axitbikes.eu/...

To, že bude rozdíl svezení a celkový pocit z jízdy, únava atd. na tomto kole a nebo kolech za 3000 to nemá cenu ani komentovat.

Je to asi jako když si půjdete zaběhat, v pantoflích to jde taky, přesto si vtšina lidí veme raději sportovní obuv.

Hlavně než nějaké kolo koupíte, dobře zvažte velikost rámu a kolo je určitě lepší projet, jestli vyhovuje geometrie.

olaf71*
hodnocení

1x

sakra velký rozdíl, zkuste to se projet, řadit. levné kolo má za chvíli všechno rozsypané,ohnuté. teď mám doma levné kolo na zprovoznění. je na něm všechno v pr... Výměna dílů bude stát víc než původní cena kola.

mil®
hodnocení

1x

Nejsem žádnej závodník ani hltač kilometrů, jezdím pohodvě, relativně dost na svůj věk a hlavně rád. Mohu poradit z mých dlouholetých zkušeností a názorů mého místního závodníka a osobního prodejce, kup si kolo kolem 15000,- . *palec*

krkovicka*
hodnocení

0x
Pane.Taky nechápu.Protože jsem byla na týden v Jeseníkách a tam místní lidé jezdily na kolech které byly tak staré jako republika.Zatímco pražáci by si takove kolo neopreli ani o zídku u hospody.
Je to úplně jedno.Je to stejný přibližovadlo.Jde jen o materiál,váhu a náročnost zákazníka.Možná i o výbavu.

k2
hodnocení

0x

Predpokladam, ze horske, prevedl bych to tedy na primer k terenim autum. Kolo za 3tis je jako terenni auto z Ciny, chvili to jezdit bude, na cyklostezce to taky pujde, ale v terenu to bude o strach. Navic auto budete vic spravovat nez jezdit. Kolo za 15-25 tis. je jako stara Tatra. Tezky teren zdola bez problemu, ale pokud budete tezky teren jezdit pravidelne, nebo s ni chtit dokonce zavodit, tak se bude i pri odpovidajici udrzbe sypat a sypat...

No a kolo za 70 je rekneme zavodni special, se kterym jel Loprais Dakar. Spickovy zavodni nasrtoj-pokud vsak bude v zavodnim nasazeni, tak potrebuje odpovidaajici udrzbu.

Kecum, ze v tom rozdil neni neverte, to jsou chytre reci lidi, kteri na lepsim kole v zivote nejeli. Je to jak kdyz Vam nekdo, kdo v zivote nejel v nicem lepsim nez Favorit bude tvrdit, ze Ferrari je to same, protoze dojede do Prahy stejne jak ten Favorit.

Zpet ke kolum: jizdu na 17kg kole a 12 kg kole pozna i laik a rozdil mezi kolem za 3 a za 70 je asi tech 7kg.

daniell*
hodnocení

0x

Ty dražší kola jsou stavěná do prostředí které by ty levné prostě nezvládly třeba do extremního chladu , duš a pláště jsou z kvalitních materiálu které jsou přizpůsobeny i na snadný průjezd pískem nebo sněhem , Kolo je z lehkých materiálu ruzné slitiny a podobně. Je udělané tak aby se co nejvíce věcí dalo opravit na koleně bez nářadí za pár minut a je udělané tak aby se nemohlo nic pokazit. Projede všude přejede všechno vydrží všechno tyhle kola nejsou na cestu na nákup a domů ale na různé výpravy , závody a podobně.

doplněno 19.07.12 11:06:

Ty nejlevnější jsou spíše na oko terení než doopravdy jsou sice dobré třeba na cestu na pole nebo do obchodu ale do sousední vesnice je to už horší a nějaké delší cesty jsou utrpením nejlepší je zlatá střední cesta která každemů člověku který nechce sjíždět Mount Everest stačí kolo začínající na 10 000 Kč které zvládne i terén bezproblému bude sloužit v pohodě se projedete a troufnete si i tam kam by jste si s levným kolem netroufl.

stirecek*
hodnocení

0x

Tak já nejspíš beru meridu cross 100 letošní model.

1jara*

Zdaravím, tohle je taky skvělé., je sice bílé ale bude dobře sloužit.

bike-eshop.cz/...

stirecek*

Horáka nechci, toho mám doma. Dnes jsem si u nás objednal tu meridu, dá ještě k tomu nějaké doplňky. V prodejně měli s velkým rámem. Servis, záruka v místě a od meridy rok pojištění zdarma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]