Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám asi blbou otázku, ale proč se nezeptat... Chci něco udělat se svojí postavou - nepotřebuju bejt amakanej s buchtama na břiše ani mít ramena přes celý záda
Stačilo by mi nabrat jen na objemu svalů. Pracuju v kanceláři, po odpolednách opravuju domek, k tomu sem tam nějaký ty melouchy a k tomu mám přes léto 1-2x týdně 2h. trénink a jeden den o víkendu závody atletiky - běh na krátký tratě. Takže myslím že málo pohybu nemám, jen vypadám jak tintítko.
Je mi 29 let, měřím 188cm, vážím 81kg a i když mám poměrně velkou sílu, tak na to prostě nevypadám. Kamarádi co mají čas chodit na celý odpoledne do posilovny a když to trošku přeženu, tak mají ruku jak já nohu, jsou se mnou třeba v páce vyrovnaní... ale jak říkám - vypadám jak tintítko.
Poradíte někdo prosím jak bych s tím mohl něco udělat BEZ POSILOVNY? Přiznávám, že do posilovny se mi nechce. Připadám si tam jak tyčka a je tam strašlivej smrad... Krom toho času nazbyt taky moc nemám a jezdit půl hodiny tam a půl zpátky je asi tak veškerej čas co tomu zvládnu dát...
díky
díky za odpověď. Víc masa a tvarohu už asi nepůjde. To bych už nejedl nic jinýho
koukal jsem na ten kreatin...
třeba tohle. Spočítal jsem, že by to mělo vyjít na ty dva měsíce, i pětikilo bych do toho na zkoušku dal... Jen nevím jestli to není nějakej sajrajt. Jako zase tolik po svalech netoužím, abych si huntoval zdraví...
Pro mě by bylo teda asi dobrý brát to hlavně před prací, tréninkem a závodama a po...?
Klídek, kreatin bývá většinou přírodní (je potřeba vybírat), berou ho profíci i laici. Zdraví to nehuntuje, přibírá se po něm a lépe se rýsují svaly. Samozřejmě není vhodné ho jíst několik let každý den, že. Někteří ho berou před cvičením , jiní po - určitě to bude v návodu
Má ale jeden nepříjemný vedlejší efekt - dost se po něm prdí
Mládenče... Za mých mladých let jsem makal ve fabrice, konečná dost často po 16. hodině. Tréning 2x týdne - hodina autobusem tam, hodina zpět. Zpestřovali jsme to s návštěvou kina, bazénu, ale také šantánu... Vystřídal jsem kulturistiku, ca rok, zápas ŘŘ a judo. Svalová, skutečně svalová hmota přibývá pomalu, ale dej svalnatému kulturistovi krikeťák ať hodí do dálky, pomočí se bolestí, protože má sice svaly, ale krátké. Takže ten svůj handicap neber jako handicap, ale jako dispozici. Gepard by těch svých 110km/hod neurval, kdyby byl svalovec jako lev, takže klídek...
Zkuste se například přitahovat. Určitě přiberete na ramenách a rukách. Dávejte si náký cíle že dáte za trénink třeba 50 a dělejte třeba jednu sérii po 10. A hodně jeste, opravdu dost. Můžete zkusit ještě doplněk stravy proteinový nápoj. Tím se moc nic nezkazí. Ale chce to jest a posilovat s těžkou váhou. Klusáním ještě zhubnete.
Vaše představa, že naberete svalovou hmotu jinak než cvičením je celkem naivní... sám jsem řešil stejný problém, kupoval jsem si i doplňky stravy, gainery apod., doma cvičil s činkami... bez efektu...
pak jsem začal chodit do posilovny a po 4 měsících se mi svaly zvětšily do objemu, nějaká trička jsou mi ted i nenositelná a to ještě před půl rokem byla akorát.
záleží jakou máte tvorbu testosteronu a jaký základ... u mě to šlo celkem rychle, ale vy jste vyšší a určitě máte delší nohy a ruce, takže to bude běh na dlouhou tratˇ.Každopádně na objem hlavně silové cvičení, mrtvé tahy apod., na rýsovačku zas dlouhé série s menší zátěží...
a na creatin se vykašlete... to co Vám přidá je jenom voda v tělě a to i tam, kde ji chtít mít nebudete a zároveň vám svaly při větším množství kreatinu začnou přetrhávat... zbytečné peníze...
jinak samozřejmě dodržovat přísun bílkovin, sacharidu a nechodit na flámy do hospody, ale to asi víte
takže shrnuto - no pain, no gain
Jedna zásadní, pro někoho dost drsná, ale pravdivá a upřímná odpověď: Bez cvičení není možné docílit efektivního nárůstu svalové hmoty. Věř zkušenému. Brát jakékoliv suplementy bez efektivního tréninku je naprosto zbytečné vyhazování peněz. Kreatin v těle hlavně zadržuje vodu, což asi není to, co by jsis představoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.