Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouhé lyže pro dítě

Od: jejik* odpovědí: 5 změna:

Prosím poraďte jak dlouhé lyže. Chci koupit starší lyže pro dceru 5let, na lyžích se ani neudrží. Jedná se o délku jak klasických (levné), tak carving lyží.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bobeson*
hodnocení

0x

Zajděte do nejbližší specializované prodejny s lyžemi (nebo do více). Tam by Vám měli poradit dostatečně. Nezáleží jen na zdatnosti lyžaře.

doplněno 23.10.08 14:25:

Volte raději lyže carvingové než klasické, snadněji se ovládají, což u začátečníka je důležité.

Má 5 let, nebral bych ji pro letošní rok delší než po bradu. Lyžáky vyskoušet na nožičce v obchodě tak, ať v nich chodí cca 10 - 15 min anetlačíji, ale ať je nemá mov velké. A určitě nechejte seřídit vázání profesionálnímu servisu.

výtka
Upozornění od sys clayman 23. 10. 2008 14:14:18

tato odpověď se trošku tluče s pravidly poradte.cz/... :)

hodnocení

0x

nevím proč by se to mělo lišit od dospělých tedy klasické stejně vysoké jako je člověk, carvingové tak o 10 cm menší než výška. Osobně bych doporučoval raději menší (lépe se ovládají)... u dětí, které rychle rostou bych možná bral z půjčovny... nevyjde to levněji? :)

jejik*
hodnocení

Tak půjčení není levnější než koupě ojetých :) Všude nám cpou 90cm, ale ona fakt není nadanec. Už jsem se rozhodla něco mezi 80-90 ;) Děkuji

kozoroh*
hodnocení

0x

Bylo by lepší, aby steb jí/jemu pučila lyžičky z půjčovny protože pak to vyjde levněji. To mi taky udělali rodiče a koupili mi lyže, když jsem byla malá a pak po roce už mi bili malí.

jezinka*
hodnocení

0x

Já jsem mensí postavy (173 cm) a když jsem si předloni kupoval lyže,kupoval jsem si teda carvingy, kupoval jsem je do výšky brady. Jak již psal výše(zrovna nevím kdo :-D)menší lyže se ovládají lépe, než nějaké loutve.Ale mám pocit,že když jsem si lyže pučoval,dávali je podle výšky,ale nejsem si jist..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]