Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte jak dlouhé lyže. Chci koupit starší lyže pro dceru 5let, na lyžích se ani neudrží. Jedná se o délku jak klasických (levné), tak carving lyží.
Zajděte do nejbližší specializované prodejny s lyžemi (nebo do více). Tam by Vám měli poradit dostatečně. Nezáleží jen na zdatnosti lyžaře.
doplněno 23.10.08 14:25:Volte raději lyže carvingové než klasické, snadněji se ovládají, což u začátečníka je důležité.
Má 5 let, nebral bych ji pro letošní rok delší než po bradu. Lyžáky vyskoušet na nožičce v obchodě tak, ať v nich chodí cca 10 - 15 min anetlačíji, ale ať je nemá mov velké. A určitě nechejte seřídit vázání profesionálnímu servisu.
tato odpověď se trošku tluče s pravidly poradte.cz/...
nevím proč by se to mělo lišit od dospělých tedy klasické stejně vysoké jako je člověk, carvingové tak o 10 cm menší než výška. Osobně bych doporučoval raději menší (lépe se ovládají)... u dětí, které rychle rostou bych možná bral z půjčovny... nevyjde to levněji?
Já jsem mensí postavy (173 cm) a když jsem si předloni kupoval lyže,kupoval jsem si teda carvingy, kupoval jsem je do výšky brady. Jak již psal výše(zrovna nevím kdo )menší lyže se ovládají lépe, než nějaké loutve.Ale mám pocit,že když jsem si lyže pučoval,dávali je podle výšky,ale nejsem si jist..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.