Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Noha v sádře a cyklistika

Od: sarkamatejkova odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

kamarádka má teď pravou nohu v nechodící sádře a doma se nudí. Do práce chodit zatím nemůže až dostane podpatek chtěla by nemocenskou zdrušit má na to i nějaké důvody. Vycházky má denně od 9:00 do 11:00 a od 14:00 do 18:00.

Po berlích nikam moc daleko nedojde. Já jsem jí říkala ať vytáhne kolo a že se projedeme. To se jí líbí, ale bojí se, aby si s tou nohou ještě více neublížila.

Co jí prosím doporučujete.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

4x

S nechodící sádrou bych výlet na kole moc nedoporučoval, nejde jen o to, že noha se zatím nemá nijak zatěžovat, jde i o případné obnovení zranění při případné kolizi. První zkoušku bicyklu bych provedl až s chodící sádrou...

mowla*
hodnocení

2x

Záleží na spoustě podmínek - terén, zdatnost kamarádky... Ale osobně bych nechodící sádru na bicykl moc neviděl...

Taky odkud jste - leckde lze za pakatel půjčit invalidní vozík a mohla byste kamarádku povozit. ;)

hodnocení

2x

Dobrý den. V žádném případě ať na kolo nesedá. Kam na kole chcete jet? Každá stezka vede podle lesa, nebo pole. Stačí přes cestu přeběhnout, zajíc, myš, nebo malý kamínek, prudce zabrzdí. Kamarádka spadne a může mít zlomenou druhou nohu, nebo ruku. Proto má nechodící sádru, aby se noha nezatěžovala. Ať nyní odpočívá, pustí si film, nebo něco přečte. Jen můj názor.

martinaa*
hodnocení

0x

Nezlobte se, ale nechodící sádra má svůj název odvozen od toho, že člověk nemá chodit, nemá s nohou hýbat a zatěžovat ji. Myslím si, že rozumný člověk to pochopí... a nevymýšlí blbosti:)

Pokud se slečna nudí, je plno domácích aktivit - hudba, čtení, televize, kamarádi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma noha v sádře

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]