Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alarm na kolo

Od: nakolo odpovědí: 9 změna:
Ahoj, pořídil jsem si lepší kolo a tak jsem začal přemýšlet, jak ho zabezpečit. Klasický řetez už mám, ale stejne... Často jsem kousek od kola, třeba obchod, hospudka, atd.
Takže jsem hledal nějaký cykloalarm, jako mají třeba motorky. Brácha má motoalarm, který když zakejve s moto, tak začne houkat. Byl ale dost drahý a navíc, jezdím občas terén a nerad bych to někde setřásl. Tak jsem našel něco takovýho pest.cz/...
Co na to říkáte? Příjde mi super, že jen zadám kód a je to. Někde na foru jsem četl, že z toho ani nevyndáte baterku, když je pod sedlem a je to i dost odolný mechanicky.
Stále ale váhám, přijde mi to moc levný. Jak si chráníte kolo vy?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1/ Za ty peníze je to ospovídající výrobek. Není vyrobený z nijak zvlášť kvalitních materiálů, občas na pohyb nezareaguje a občas zareaguje i když jede okolo nákláďák nebo je ohňostroj...ale řvát to umí.

2/ Je to jakási ochrana proti náhodným zlodějíčkům, kteří se potulují po ulici a hledají příležitost. Pokud si nějaký "odborník" Vaše kolo vyhlídne, tak ho prostě dostane alarm nealarm.

Závěr: kolo to určitě neurazí a kdyby to mělo aspoň trochu pomoci proti ocizení, proč do toho ty dvě stovky neinvestovat.

laybor*

Přesně tohle - -ale spojeno v trojobal - ocelový drát +plechový obal drátu (celkem silný )prodávali v Tescu za 1000.Funguje to výborně, jak se s tím začne manipulovat tak začne slušný pískot .

Zatím se žádný zloděj asi jak to viděl neodvážil.

frantiseks1
hodnocení

0x

Ono zloději jsou i tací kteří když budou chtít tak vám kolo ukradnou houkání nehoukání ideální je kombinovat kolo zamknout ke stojanu a aktivovat houkačku nebo jsem vyděl ještě lepší to ale je potřeba kotoučová brza na tu se přidělal takový zámeček který nedovolil manipulaci s kolem protože bylo zabržděné a při pohybu s kolem začalo taky pískat. Stalo to kolem 400.

ar*
hodnocení

0x

Proč ne, když to může chmatáka odradit. Určitě kombinovat se zámkem a nespoléhat jen na alarm.

Tady ho mát ještě levněji. aukro.cz/...

motoristra

No, alarm se mi líbí, ale určitě bych si ho koupil v eshopu a ne na aukru, kde je to samej zprostředkovatel, přesně jako posíláš. Pak zaplatíš a čekáš na zboží měsíc. Z aukra jsem vyléčenej :)

Jinak myslím, že to může dost dobře fungovat, protože důležité je, udělat kravál a zloděje vylekat. Takže já bych do toho šel, kdybych neměl takovou levnou ukrajinu :)

hop®

Já si na Aukro nemohu stěžovat, zrovna tento prodejce slibuje odeslání zboží druhý den po přijetí platby. Tedy pokud dnes koupím a zaplatím přes Payu, pozítří bych měl mít zboží doma...

Druhá věc je otázka poštovného, v tomto případě je možná zbytečně vysoké...

1jara*
hodnocení

0x

No z popisu to bude spouštět i vlak jedoucí 20 km daleko. No za zkoušku to stojí. stačila by rána na plastovou objímku a kolo fuč a alarm ať si houká rozbitý na zemi. Navrhuju vhodně skombinovat sedlo s dírou, pružinu a anální performátor zajištěný tahovou pojistkou...

stirecek*
hodnocení

0x

Za dvě stovky se dá koupit pořádný zámek už s alarmem 120decibelů.

hodnocení

0x

Brácha koupil někde na e-shopu alarm na motorku něco přes 300,-+poštovné.Řve to jako blázen,jen se o ní někdo opře.Na kolo by to jistě taky stačilo,ikdyž 200 kg.motorka se zamknutým řízením se krade jistě mnohem hůře,než kolo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]