Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak docílit růstu svalů

Od: jokec odpovědí: 15 změna:

Čau, už jsem tady možna psal ohledně posilovani a to kliku :). To už jsem vyřešil, tet mi docela kliky jdou, ale chci se zeptat jestli když jsem šlachovity, jestli mi porostou výrazně svaly. Většinou po posilovani jim hořčicu (pry tam je hodně živin :-D).

Na nohách mam svaly docela vyrazne, ale na rukach je to chabe.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Svalová hmota ´roste´ při posilování tahovém - málo opakování (v serii) s velkou zátěží - např. 90 % maxima 3-5x. Ale bacha - takové posilování neriskuj, pokud nemáš cviky dobře zvládnuté technicky - jinak hrozí třeba poškození kloubů!

laybor*

To slyším poprvé - hořčice.

Jestli máš svaly na nohách tak po přidání zátěže a kvalitní stravě budeš mít svaly i na rukách.

Po tréninku pij gainery (15-25 % bílkovin) - nebo syrovátku - je lehce stravitelná a rychle vstřebatelná , na noc vysokoproteiny ,

maso kuřecí prsa,hovězí ryby - aspon 2x denně, a cvič na ruce celou vrchní polovinu - 2-3x za týden(po přetrénování se růst svalu zastaví) , musíš pořád postupně přidávat váhu - jinak si svaly zvyknou na stejnou váhu a pak nerostou.

artik*
hodnocení

0x

tím ,že budeš dělat kliky svaly nenabereš

stirecek*
hodnocení

0x
Jako z těch eček a škodlivin v hořčici svaly nenaberes. Potřebuješ dostatek bílkovin, ja jedu na dva až tři gramy na kg váhy denně. Pfo tebe je to ale zbytečná investice, to bys musel makat, ne cvičit jen kliky.

jokec
hodnocení

A co řikáte na tenhle příspěvek?

"no ja som mal ten isty problem, cvicim iba s vlastnou vahou posilovna ma nebavy, boxujem a cinky dost spomaluju, mam trenera ktory v tom chodi 50. ak cvicis napr. kliky a ak si myslis ze us s vlastnou vahou to dalej nepotiahnes, zober zavazie daj si ho do vaku (napr. 15kg na zaciatok)a klykuj zo zavazim, potom si davaj viac viac, ale zavazie si davaj az ked budes schopny urobit bez zavazia 150 bez prestavky skor nie mozes poskodit klby a co ja viem co este :-D skus toto a nijaku posilovnu ti netreba,"

artik*

chceš svaly , nebo vytrvalost?

jokec
03.07.12 20:58
hodnocení

Oboji

artik*

tak nejdřív naber svaly ( to klikama nepůjde ) a pak zapracuj na vytrvalosti

jokec
hodnocení

proč klikama nejde nabrat síla?

klikar

Síla nabrat klikama samozřejmě jde. Nenech se zmást kulturistama ;) Maj sice velký svaly, ale neunesou sami sebe. Navíc jak přestanou cvičit, tak z toho je vlající sádlo. Jsem pro typ postavy atlet nebo gymnasta, kulturista fakt ne. Lepší je mít velkou sílu a menší svaly než naopak.

stirecek*
to je blbost, protoze kulturistovi vlastni vaha nestaci a delat kliky s nekym na zadech neni moc prakticke. jestli chce svaly, cvicenim s vlastni vahou je jen jako doplnek, neprocvici s tim vsechny svalove partie, to proste nejde.
jokec
hodnocení

Tak sněkym na zadech to ne, ale se zavažim na zadech by to šlo.

stirecek*
Jestli chceš experimentovat, tak ti přeju hodně štěstí. Ono taky budeš potřebovat někoho, kdo ti ten pytel cementu na záda hodí. Je velký problém zajít do posilovny, kde procvicis všechny partie?
doplněno 05.07.12 11:52: Klikar: jenže se v bavíme každý o něčem jiném, atletovi jsou svaly překážkou, ten musí byt co nejlehčí. Kulturistika je úplně jiný sport. Navrhuji založit novou otázku, od admina jsem blokly jen na tři odpovědi.
doplněno 06.07.12 18:48:

Cvičení doma je samozřejmě lepší než gaučink, na druhé straně, pokud to myslíš s kulturistikou skutečně vážně, je to jen ztracený čas. Na to nestačí jedna činka s jednou lavicí...věř mi.

doplněno 15.07.12 23:42: Já ti můžu z vlastní zkušenosti potvrdit a neni to jen moje zkušenost, cvičení doma je ztráta času a peněz za vybavu a výživu, která se optimálně nevyužije. Nikam te to neposune, naopak si získás špatné návyky, kterých se pak těžko zbavis. Neříkám ze cvičení doma je nesmysl, ale aspoň dvakrát týdně zajdi do posilovny. Nejen, ze okoukas správnou techniku nebo ti někdo poradí, navíc je tam spousta strojů, na kterých se dají velmi izolovaně procvicit různé svalové partie a tim velmi intenzivně. Doma takové intenzity nedosáhnes, nemáš na to vybavu. Velmi brzo zjistíš, ze cvičení s vlastní vahou stačí akorát na rozcviceni. Dost bylo rad, ostatní už jen za poplatek. vem si z toho co chceš, je to na tobě a třeba za pár let přijdeš na to samé, co jsem ti napsal. Hodně zdaru pro cvičení.
klikar

Blbost to neni - je velký rozdíl a to že kulturistovi jde o velký hezký svaly, ale atletovi jde o sílu, rychlost, vytrvalost. Trénink mají oba jiný, a "atlet" má menší svaly a větší sílu, rychost, vytrvalost než kulturista s velkýma svalama.

S vlastním tělem se dají cvičit všechny svaly, na pohyb je totiž tělo vymyšlený a zbytečný svaly nemá ;) Stačí kromě klikování i plavat, veslovat, shybovat a běhat do kopce (nebo i jiná kombinace), a je v tom prakticky celý tělo. K tomu strečink, rozehřátí, vychladnutí a jídlo, 4x týdně 2 hodiny, za pár let z něj bude štíhlý a výkonný svalovec... Z posilování na strojích na objemy z něj bude jen ten svalovec...

tomas463*
hodnocení

0x

Ahoj,

rozhodně nechod do fitek. Je to zbytečné a podle mého nazoru... Dívat se do zrdcadla sám na sebe je poněkud ujetý.. ( já vim je to proto aby člověk pozoroval jetli ten cvik dělá správně)

Podle mě je lepši vyrýsovat se sportem než se trapit ve fitku...

cyklistika, horolezectví, atletika, plavání, slackline(dobré na břicho) - trvá to déle, ale člověk má zesebe lepší pocit a aspon se při těchto sportech někam podíva a něco zažije je to rozhodně zábavnější než jen koukaní do zrdcadla...

Děláš kliky - teď otázka děláš je správně?

Klik by měl vypadat:

1. Ruce idealně v urovni ramen (ale neni to pravidlo)

2. Ruce by měli být v pěst -> klik se provádí na prvních 2. kloubech ( od ukazováčku a prostředníčku)

3. Nohy by měli být přes sebe "překřížené"

4. při klidu když deš dolů tak by se správně měl hrudník a brada dotkout zárověn země =>> musíš koukat před sebe (tzv. pravdě do očí) jinak si klik nepočítej

5. Vždy po sekundě... neměl bys ho dělat v kuse.. vzdy být sekundu dole(v kliku) a sekundu nahoře(na odpočinek)

6. Nádech když deš dolů, výdech když deš nahoru (velmi duležitý)

7. Dělej je poseriích podle vykonosti

Takto by měl klik vypadat pokud si je nedělal do ted tím to spůsobem tak dáš maximálně 20 a budes vyřízenej..

Rozhodně nejlepší je posilování se svoji váhou - kup nebo vyrob si hrazdičku dá se naní posilit celé tělo... nebo máš jiné řešení Workout (Brno ma dokonce skupunu na FB kam se mužeš přidat) facebook.com/...

Tam ti uz poradí...

doplněno 15.07.12 20:24:

A pokud nejsi zbrna tak většina větších mest takovou skupinu lidí má.. A pokud ne.. tak jetli máš kámoše co je posilování zajímá tak se můžete domluvit mezi sebou a vyrazit na nejbližší venkovní hřiště...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]