Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Dneska ráno jsem si přivstal a dal jsem si půlhodinový běh. Nicméně když jsem přišel domů udělalo se mi špatně od žaludku, zřejmě kvůli hladu. A tak se chci zeptat, jestli je lepší něco před během zakousnout? Ale nadruhou stranu podle mě není nejlepší se před během něčím ládovat.
Předem děkuji za odpověď
Dobrý den. Záleží, jak dlouho běháte, nebo zda byl běh, po dlouhé době poprvé. Proč hned půl hodiny. Trénovat běh, chce postupně a pravidelně. Začít deset minut a postupovat dále. Při běhání má být u pasu, malá umělá lahvička, kde je 1 dcl vody. Před během nic se nejí. Když budete pravidelně trénovat, žaludek vás bolet nebude. Běhá celá rodina. Jen můj názor.
doplněno 30.06.12 01:29:Jediné, co si dávám je voda. Ostatní až po návratu a sprše.
Viky, před každým ranním sportem by měl být aspoň kousek jablka, tyčinka nebo pár loků čaje...
Kdysi jsem závodně plavala, ráno v 6:00 minimálně na hoďku do bazénu, a trenér nás učil před zátěží něco malého sezobnout nebo aspoň pár loků čaje.
Pokud má běžec nízký tlak, může zkolabovat z nedostatku cukru v krvi, který tělo spotřebovalo v noci, takže nemusí mít z čeho brát.
I podle různých výzkumů - třeba Bernadotův výzkum ( energetická rovnováha), který uvádí, že sportovec by měl něco malého sníst před každým cvičením, ať je to kdykoli a kdekoli.
Je to ale poměrně individuální, někdo Vám řekne, že si ráno tělo bude brát energii namísto z jídla ze svalů, někdo to bude vyvracet. Každý musí přijít na to, co mu bude vyhovovat lépe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.