Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Běh- letní tréning

Od: devill odpovědí: 2 změna:

Zdravím, na jaře jsem začal docela hodně běhat. A začlo mě to bavit a tak se přes léto tomu chci naplno věnovat. Chtěl bych zhubnout tak 2/3kg, nyní mam 84kg při výšce 187cm. (vím, strava je důlěžitá při hubnutí)
Hlavně, se chci ale připravit na závod: Beskydská sedmička (90km po Beskydech chůzí/během)
Chtěl bych se zeptat jestli je tento tréning vhodný, nebo moc přehnaný. Má být na červenec, v srpnu zařadím více chůze.
Pondělí- ráno: sprinty ¾ hodiny, odpo: běh do kopce, fitko
Úterý: 10-15km volnější tempo
Středa: ráno: volný výběh ¾ hodiny, odpo: rychlejší běh ½ hodiny, fitko
Čtvrtek: ráno: horský indiánský běh- kopce nahoru/ dolů
Pátek:- běžecké volno, lehčí fitko
Sobota: chůze po horách-4+ hodiny
Neděle: kolo 2/3 hodiny

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den, nejdřív jsem se zděsil, když jsem četl, že měříte 187 cm a vážíte 84 kg a ještě chcete hubnout, ale pak jsem si přečetl, že schazujete na závod, tak dobře. Ale stejně byste si měl dát pozor, abyste to nepřehnal! Mohl bych Vá o tom něco napsat, ale neudělám to, protože všechno, co vím, vím od známých trenérů fitness a Vy potřebujete poradit "kondiční radu."Proto Vás odkážu na jagrfit-sport.cz/... a v sekci "poradna"napište svůj dotaz, kterým jste přispěl na poradnu k nám a oni Vám odpoví a řeknou, co změnit, co přidat a co naopak ubrat. Také jsem tam psal několikrát a vždy mi velmi dobře poradili a odrazilo se to v mých výsledkách. Odpoví tak za 2-3 dny, ale je to rada od odborníka.

bezec
hodnocení

0x

Postavil bych to úplně jinak - důraz na vytrvalost = pomalu, postupně přidávat objemy i rychlost. Sprinty a sílu k tomu přidávat později a jen několik chvilek v tréninku (např. půl hodiny běh, pak pár sprintů nebo výběhů), zařadil bych i regeneraci - fitko, plavání, kolo. Trénink bych stavěl: 10 minut rozehřátí (chůze nebo pomalý běh), protáhnutí, vlastní trénink (delší pomalejší nebo kratší svižnější běh, intervaly sprint), pak 10 minut vyběhání a zase protáhnutí celýho těla.

Tady je tréninkový plán pro uběhnutí 20km http://www.20km.be/ je tam anglická verze (training - beginner, advanced), na 90km indiánskýho běhu to ale chce upravit.

84 kg = určitě běhej v kvalitních tréninkových botách a pokud možno mimo asfalt. Boty jsou ideální vhodný pro tvojí nohu a druh došlapu, počítej cca kolem 3000,- Kč a životnost max. 500km (pak už špatně tlumí nárazy)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]