Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr odpruženého kola

Od: technoman* odpovědí: 23 změna:

Můžete mi poradit s výběrem nového kola? Chtěl bych něco na normální ježdění nejenom na silnice a i na lesní cesty kde to bývá dost rozbité ( tak odpružená vidlice je samozřejmost) - ale taky abych si na tom mohl zkusit jezdit na skoky! ( našel jsem v okolních lesech pěkné!) Ale na tom svý těžký vyrachtaný plečce - starý těžký horák jsem rád že je vůbec vyjedu..Můžete mi dát nějakej tip? Co by mi tak velikostně padlo? Mám 194 cm, asi 88 kg. Díky moc!

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Tak na tuto výšku a spíše sportovní jízdu, určitě 21" palcový rám. Další věc je do jaké cenové relace má bike být. S tím skákáním to ,ale bude vyšší cenové relace, s tím počítej.

technoman*
hodnocení

Tak asi okolo 20 v českých*smich*. Můžu za to pořídit něco slušného?. fakt už nevím...U kámoše jsem si zkoušel jeho - dirtparade cocaine na něm byl super posez - ale zase na běžné ježdění je malé . asi 16" *plac**zed*

1jara*

Zdravím něco bych měl.

KOLO APACHE TOMAH/...

doplněno 10.06.12 15:56:

Nechal bych si tam dát vidlici Axon.

doplněno 10.06.12 16:02:

GHOST SE 8000

doplněno 10.06.12 16:07:

Trochu dražší Cube.

LTD RACE grey

doplněno 10.06.12 18:41:

Tak v tom případě si pořiď něco podobného.

EXE 24 - specifik/...

mireczech85.rajce.idnes.c/...

technoman*
hodnocení

Pěknýý ale na druhou stranu - když budu potřebovat někam(normálně) dojet tak si vytluču kolenama zuby. *smich*Tohle kolo je zase na mně moc maličký - mám 194 cenťáků*plac* a nohy dlouhý že by mi je mohly modelky závidět*smich*Mě by se líbilo jak má kámoš to Cocaine to je podle něj takový "univerzální" na jízdu i blbnutí ale to je prostě na mně taky malý. Ty se dělaj tuším max 16 " (jemu to je akorát, no spíš větší). Takže asi toho horáka. Když bude lehký ( ne jako ten můj železňák) tak to na něm snad půjde. Fakt nevím.*nevi*

technoman*
hodnocení

Jinak s tou vyšší cenou tak nějak počítám...

technoman*
hodnocení

prostě nějaký velociped nejenom na silnice ale na kterým budu moct konečně s kámošema dělat kraviny i třeba na takových místech:

www.kona.cz/lokalita/83/cerny-most

www.kona.cz/lokalita/17/shibak-bike-park

www.kona.cz/lokalita/83/cerny-most

doplněno 10.06.12 17:35:

Nevim proč ty odkazy nejdou, holt se to musí Ctrl+C a Ctrl+V do adresovýho řádku*zed*

ar*

Tak to bude nejvhodnější nějaké enduro, ale jak jsem psal tam je cena vyšší a jakž-takž solidní začínají tak 30000. Když na tyhle skoky použiješ XC tak ho na tom rozlámeš. Freestyle zase není na normální ježdění. Ještě kdyby jsi byl nějaký 50 kilový drobeček tak by se mohlo uvažovat o nějaké pevnějším Hardtailu, ale ty jsi kus chlapa. Takže jedině dvě kola jedno na skoky a druhé na klasiku XC a nebo si řádně připlatit za enduro

doplněno 10.06.12 22:18:

Asi bych na tvém místě koupil dvě kola. na "normál"ježdění, bych koupil toto axitbikes.eu/... jestli máš rád raději sportovnější jízdu v terénu tak velikost L a jestli preferuješ spíše rekrační jízdu tak XL. Za ušetřené peníze bych koupil jetý freestyle.

doplněno 11.06.12 00:18:

U Mongoose by mělo být L -20"a XL-21"do terénu na sportovní jizdu je lepší rám na spodní hranici. Kolo je více točivé a člověk je na něm obratnější. Naopak na rekreační jízdu lepší rám na horní hranici,jízda je pak pohodlnější, ale v terénu je kolo méně točivé. Kdyby jsi kupoval krose tak klidně 23"

Klidně kontaktuj prodejce ať přeměří sedlovou trubku. Oni výrobci kol s tím značením nadělali docela bordel. Když to bylo znčeno v palcích bylo to jasné. dnes je u jednoho L-19"a u druhého 20"-21". např u GT to je S 16"-17,5", M 18"-19", L 20"-21", XL 22"-23".

Nech změřit trubku a je jasno.

Vždy je ,ale lepší s na kole projet aby člověk vděl jestli mu geometrie rámu vyhovuje.

technoman*
hodnocení

No je to pálka, no... No jako chci to hlavně na normální ježdění po silnici a na lesních cestách. Takže to vypadá spíš na hOráka.*smich*Ale zase možnost kravení na skokách by byl velmi příjemný bonus ...*frajer*Nevím. Můžete mi nějaký na takový "idiotensicher und bombenfest" bike dát tip? Se podívám co a jak... Díky!

technoman*
hodnocení

A to L-ko, nebude to malý - přece jen jsem trochu víc vyrostl. To bude nělaká 19". Co tak prohlížím ty tabulky, tak bych potřeboval tak nejmíň 20,5" spíš 21" (XL)

cobrak*
hodnocení

0x

Ahoj. Kousek od baráku (asi 6km) je forcrossová a bicrossová dráha. Já tam byl jeden čas skoro každý den a jezdil tam s těmi bikery. Skákali jsme úplně stejně a stejné skoky. Rozdíl byl ale v tom, že já měl horáka a oni kola na dirt nebo jak se tomu říká. No a tím pádem jejich kola vydržela vše a můj horák se začal sypat. A to podotýkám, že jsem měl jednoho z těcg lepších a tomu odpovídala i jeho pořizovací cena. A tam jsem teprve pochopil, že pokud chci skákat, musím mít k tomu kolu (s napínákem proti spadnutí řetězu a tak) a jestli chci jezdit trasy klidně i v lese, ale prostě jezdit, tak musím mít horáka. No a tehdy jsem se definitivně rozhodl pro horáka a zkoncoval se skákáním, byť jsem tam patřil k těm lepším skokanům. Prostě je to jako s motorkou. Nemůžeš s croskou jezdit po dálnici a řítit se rycholstí ferrari a zrovna tak nemůžeš se silniční motorkou jezdit v lese. Buď musíš mít dvě nebo se rozhodnout. Lepší je se rozhodnout pro horala, protože přeci jen budeš spíš častěji chtít jezdit na ty tasy s kamarádama, než skákat v lese. A hlavně, než tam dojedeš na tom skokovém kole na tu trasu, které nemá kvůli napínáku dva středové tácy a má jen jeden tak se poděláš, protože budeš šlapat jako blbej :) Je to tak. Rozhodnutí je na Tobě ;)

technoman*
hodnocení

Tak asi půjdu do nějakýho horáka. Ale třeba s mašinou to jde vyřešit. Jinej kámoš taky se taky rozhodoval že potřebuje mašinu na (ne)normální ježdění po silnici ale taky chtěl orat pole a lesy v terénu,*nevi* tak koupil starší enduro a je spokojený, může kravit oboje.;)

doplněno 10.06.12 23:39:

Mě tohle taky asi bude čekat*smich*

doplněno 10.06.12 23:46:

cobrak: Bohužel mi nejde ohodnotit odpověď, prý to umožňuje pouze tři a to je maximum...*ee*

kolista

Souhlas s Cobrakem, taky jsem tím prošel. Jak se skáče tak to i s dobrým kolem leze do peněz, navíc se většina skokanů dřív nebo pozdějc více nebo méně zrakví. Taky jsem přestal skákat (už jen tak občas decentně hopsnout nějaký schody nebo vlnu v terénu, všechno na jistotu v možnostech kola) a přešel jsem na klasický cross-country vyjížďky. 190 cm 88 kg = kolo je potřeba opravdu bytelný, já mám jen 70, a i tak byla spotřeba materiálu veliká, hlavně zadní ráfky když se doskočí bokem ;). Za 20k pořídíš slušnýho pevnýho horáka, slušný CC/freeride celopéro je 30 a víc.

technoman*
hodnocení

Co říkáte na tohle? A dělej se i velký - 20 a 22"

doplněno 11.06.12 17:07:

Jéžis vono to nejde vložit.*ee* Je to Norco Bigfoot

dookie.cz/...

doplněno 11.06.12 17:09:

To už musí něco vydržet! Je to dost podobný tomu co má kámoš ( perfektně se mi na něm sedělo ale bylo malý) Tyhle ale maj i velký rámy.

1jara*

GHOST SE 8000 2012 od 24 999 Kč - Heureka.cz
doplněno 11.06.12 18:00:

Nebo staršího skokana. Ale bude malý.

Ghost northshore 600+Totem SLEVA JISTA,ROZPRODAM : Dolekop.com

doplněno 11.06.12 18:10:
Výška postavy (cm)

Velikost rámu (cm)

Velikost rámu (palce)

Velikost rámu (konfekční značení))

160 - 165

42 - 47

16,5 - 18,5

S

166 - 170

44 - 49

17 - 19

S - M

171 - 175

46 - 51

18 - 20

M

176 - 180

48 - 53

19 - 21

M - L

181 - 185

50 - 55

19,5 - 21,5

L - XL

186 - 190

52 - 57

20,5 - 22

XL

Některé firmy (např.GT) uvádějí velikost konfekčním značením

Tabulka velikostí, vyber si dle své výšky velikost rámu. Pokud velikost nesedí, je vždy lepší menší nežli větší.
doplněno 11.06.12 18:27:

Merida Ninety Six HFS 1000D|| Hradec Králové (Královéhradecký kraj)

Prodám celoodpružené kolo Merida Ninety Six HFS 1000D, model 2009, koupené v březnu 2010. Sériová výbava (viz níže mimo sedla, pláště a řetězu) + bezdrátový computer Echowell Zone7W +košík+chránič řetězové vzpěry+chránič spodní rámové trubky.
Velikost rámu 21,5".
Rám: Ninety-Six HFS CF Disc (2009)
Zadní tlumič: X-Fusion 02 RC lockout
Vidlice: Manitou R7 Super Air 100 Absolute
Brzdové páky: Shimano M575
Kliky s převodníky: Shimano SLX 44_32_22
Řazení přední/zadní: Shimano XT rapidfire
Ráfky: DT X445 disc
Pláště: Maxxis Crossmark 2.1 kevlar, Maxxis Crossmark 2.1 drát
Brzda přední/zadní: Shimano M575 disc 160/160mm
Měnič přední/zadní: Shimano XT / Shimano XT Shadow
Náboj přední/zadní: Shimano XT centerlock
Řetěz : SRAM PC 971 (nový 5/12)
Kazeta : Shimano CS-HG61_9 11_34
Řídítka: FSA XC 180OS Flat
Představec: FSA OS-XT
Sedlo: Fízik Tundra 2 MG
Sedlovka: FSA SL250 SB25 31. 6
Pedály: Shimano M520

Cena : 29 000,_Kč (případně 28 000,_ bez sedla)

Přiložené obrázky:

Kategorie: Kola rámy MTB - Prodej (chci prodat)
Lokalita: Hradec Králové (Královéhradecký kraj)

Cena: 29 000,00 Kč

technoman*
hodnocení

To vypadá dobře.

doplněno 11.06.12 18:12:

Týjo na tom Totemu by se kravilo! Ale to je opravdu malý*plac*

doplněno 11.06.12 18:42:

je to 42cm - 16,5"*zed*

doplněno 11.06.12 19:16:

nějaký bajk jako tenhle ten by byl k nám do lomu!*frajer*

1jara*

Ta Merida je 21,5 snad by šla., e-mail dodám

doplněno 12.06.12 16:07:

Jenže jsem ten inzerát našel na jiných stránkách.

Cyklobazar &mdash/...

doplněno 12.06.12 16:22:

COLLOSUS SX 2.0 2/...

GHOST ASX 4900 | /...

ar*

Není jednodušší sem dát normálně odkaz. :) cyklobazar.cz/...

k2

No velikostne mozna, ale s velkymi vyhradami k vidlici. Manitou R7 (nastupce SKAREBa) NENI vidlice vhodna na nejake velke skakani a podobne "brutality". Je to lehka vidlice (i pod 1,5kg) pro lehke XC ci maratony, jejiz nizka hmotnost plne odpovida tuhosti...

Pro tazatele: pokud chcete zkusit jizdu po nejake trati a skoky, zauvazujte o vidli s pevnou osou.

technoman*

Co to znamená - s pevnou osou?

Dneska jsem byl kravit v lomu na tom svým železňáku a to byl nářez*smich*se divím že to vydrželo*uspech**smich*. Je to rozježďený TATRAma a MXákama a už to skoro na horáka nejde...Je to tam pěkný ale bez helmy je to vo držku..*cert*

doplněno 12.06.12 23:19:

foto

doplněno 12.06.12 23:19:

tady

Výběr odpruženého kola

technoman*
12.06.12 23:22

další

Výběr odpruženého kola #2
technoman*

ještě jeden obrázek

Výběr odpruženého kola #3
technoman*

A poslední. Ty fotky dost zkreslujou, to je sešup jak kráva!

Výběr odpruženého kola #4

artik*
hodnocení

0x

Chtěl bych něco na normální na ježdění nejenom na silnice a i na lesní cesty kde to bývá dost rozbité ale taky abych si na tom mohl zkusit jezdit na skoky!

potřeboval bych takovou nějakou motorku :D ,ale taky to bude nereálné

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]