Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je dobré posilovat před spaním?

Od: shady* odpovědí: 5 změna:

Ahojte! :)

nedávno jsem začal posilovat (činky) a zajímá mě, jestli můžu posilovat např. i když za hodinu jdu spát.

doplněno 29.05.12 21:02:

Děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Proč ne? - zaposiluješ, dáš si sprchu a o to lépe se ti bude usínat.

laybor*
hodnocení

0x

Zkusíš a uvidíš - když usneš v pohodě tak proč ne?

Po tréninku doplníš živiny - aby měl sval z čeho růst ,ale jít spát s plným žaludkem není moc dobré.

Růstový hormon se vylučuje nejvíce ve spánku.

artik*
hodnocení

0x

začni pořádně cvičit , protože po pořádném tréninku fakt hned neusneš

stirecek*
hodnocení

0x

Cvičit můžeš v podstatě kdykoliv, není to nijak omezené. Pořád lepší cvičení před spaním než cvičení žádné. Ihned po cvičení je důležité doplnit živiny, aby měl z čeho sval růst. Na noc ještě důležitější než přes den, protože v noci je tělo dlouhou dobu bez přísunu potřebných látek. Na noc jsou nejvhodnější "pomalé" bílkoviny, které se uvolnují postupně až sedm hodin, tím se předejde katabolickému stavu, kdy sval požírá sám sebe. Žádné přežírání na noc není třeba, na trhu je spousta proteinových přípravků, stačí rozmíchat ve vodě či mléce, taktéž trochu sacharidů pro doplnění energie. Snídaně je stejně důležitá jako večeře.

hodnocení

0x

mě to taky jinak nevychází, většinou si dám pak sprchu, půl hoďky voraz a jdu spát v cca 23 hod. Usnu vždycky v pohodě. Když po tom doplníš živiny nějakým sacharidovým koktejlem nepůjdeš spát ani hladový ani přejedený ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]