Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest nártu

Od: david1* odpovědí: 4 změna:

dobrý den,už 2 týdny mě bolí vnější strana kotníku,šel jsem běhat a asi jsem to přehnal běhal jsem naráz 9 km poprvé a k večeru mě začal strašně bolet kotník,nemohl jsem na to šlápnout a musel jsem kulhat,nyní po 2 týdnech odpočinku to bolí stále,máte s tím nějakou zkušenost co stím?může jít o únavovou zlomeninu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Pro klid duše si zajdi k doktorovi, ale zlomenina by tě začala bolet hned, ne až večer po běhu.

Tady se spíše jedná o natažené (namožené) vazy - a ty ´umí´ bolet víc, než zlomenina a klidně i dva měsíce, pomůže opatrné procvičování.

doplněno 08.04.13 16:06:

Procvičuj - a až ´si dovolíš´ se o nohu opřít v doskoku, klidně jdi na tenis... :-D

Vážně - nohu zatěžuj postupně až do 100 %, já přece nemůžu vědět, jak se cítíš.

doplněno 08.04.13 16:56:

No - pokud kotník viděl doktor, rozhodně se řiď jeho radou - co bych ti mohl poradit víc - na dálku? ;)

david1*
hodnocení

dobře díky za radu a můžu se zeptat po týdnu mi ten kotník začal bolet méně teď už nekulhám a kdy bych tak mohů jít na tenis?

doplněno 08.04.13 16:22:

dobře děkuju moc a ještě mám malou prosbu,asi před měsícem jsem byl na tenise na antuce,doklouzával jsem k balonku a v kotníku mi začalo bolel,šel jsem na chirurgii,dali mi pouze obvaz a týden klid,žádný otok jsem neměl,ještě mě to bolí,náprstní kůstky stále si to mažu,doktor mi nedoporučil ochranu na kotník,že jsem mladý sportovec,že bych měl slabý kotník poté,nemůžu nohu dopnout až do konce,když ji pokrčim,poradíte mi prosím děkuju moc

doplněno 08.04.13 16:22:

dobře děkuju moc a ještě mám malou prosbu,asi před měsícem jsem byl na tenise na antuce,doklouzával jsem k balonku a v kotníku mi začalo bolel,šel jsem na chirurgii,dali mi pouze obvaz a týden klid,žádný otok jsem neměl,ještě mě to bolí,náprstní kůstky stále si to mažu,doktor mi nedoporučil ochranu na kotník,že jsem mladý sportovec,že bych měl slabý kotník poté,nemůžu nohu dopnout až do konce,když ji pokrčim,poradíte mi prosím děkuju moc

danecekdan*
hodnocení

0x

Nevím kolik Vám je let, jaký máte tréning a jak se před během rozcvičujete. Kdyby to byla zlomenina, na nohu by jste nemohl šlápnout. Příčinu bych viděl (pokud pominu, že jste při běhu špatně šlápl) buď "ve velkém krajíci chleba", ale spíše ve špatné obuvy. Problém by také mohl být v tom, že jste vyrazil z vyhřátého bydlení do podmínek o 20 stupňů horších, a bez rozcvičení.

Každopádně problém vidím ve vazech, to jsou mrchy,...

david1*
hodnocení

dobrý den je mi 18 let a bohužel jsem se rozcvičil až po 2 kolečkách,ubělhl jsem najednou 8km a ještě k tomu na asfaltu,nyní mě to bolí méně,můžete mi prosím poradit co s tím?nějaké rehabilitace?děkuju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]