Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sedlo na horské kolo

Od: mcgyver® odpovědí: 7 změna:

Chtěl bych si koupil nějaké dobré sedlo "sedátko" na své Horské MTB kolo, nevím jestli koupit s gelem nebo bez gelu, jezdím hlavně na silnici. Cena sedla 2000-2500Kč. Hlavní požadavek je, aby mě co nejméně bolelo pozadí. Chtěl bych poradit nějakou značku nebo typ sedla.(((((že každému vyhovuje něco jiného nebo, že je nejlepší si sedlo nejprve vyzkoušet to vím, ale nemůžu přece jít do prodejny kde mají třeba 50 sedel a všechny je vyzkoušet, to dá rozum)).

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Když má seldo pro tvůj zadek blebej tvar tak žádný gel nepomůže a když to proste sedne jak pr.. na hrnec, není gel pomalu ani potřeba. Důležité je jaký máš posed na kole, jestli spíše pohodový a jsi hodně vzpřímený a nepreferuješ sportovní jízdu s aktivitou na sedle, vol spíše sedlo širší 165mm. Na tyto potřeby je celkem slušné Selle Royal Respiro. Rozhodně není ,ale dobré pro někoho kdo má sportovnějí posed a je aktivnější na sedle. Já osobně vozím Specialized Avatar Comp Gel 155mm a "sedí" dobře, když jsem ,ale odzkoušel Specialized Sonoma Gel tak jsem zjistil , že jsem mohl klidně litr ušetřit. Sedí naprosto stejně.Co mě nesedělo to byla značka Selle Italia, ani jeden ze tří modelů mi neseděl.

Jak jsi ,ale psal, každý má tu sedínku jinou a těžko takto radit co koupit. Stav se v prodejně Specialized a nech si prd... změřit. Používají buď takovou podušku a nebo gel (jak kde). Podle tvaru doporučí které sedlo nejlépe vyhovuje tvému zadku.

raadek*
Já mám širší s gelem. Hlavně si vyber takové, aby ti nemasírovalo prostatu. :)

artik*
hodnocení

0x

kolik km ročně najedeš?

hodnocení

Tak 800-1200km

800-1200km? To dáte i bez sedla...ve stoje..

Pro tento účel je sedlo za 2-2500Kč podle mne až zbytečné...ale je to samozřejmě Vaše věc a Vaše peníze.

Potom Vás ani tak nebolí pozadí z "nevhodného" sedla..., ale spíše je to způsobeno tím že nemáte "mozoly na pozadí" jako každý

správný cyklista..

1200km to je nějakých 48h v sedle za rok (nebo i méně)...za tu dobu si nezvyknete ani na sedačku v obýváku, natož na sedlo..

stirecek*
Na novou matraci jsem si zvykl az za týden, je ale fakt, ze na tvrdé sedlo na kole si člověk nezvykne vůbec. Koupil jsem sedlo za 190kc v obi a je bez problémů. Těch cca 1200 km dám za tri týdny, spíš dřív. Sedlo merida můžu prodat za dvě kila.
artik*

tak to ti nepomůže vůbec nic . Já si dal carbonové a je to super

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]