Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejúčinnější sport na hubnutí?

Od: luciek* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jaký sport byste mi doporučili, při kterém se nejvíce hubne. Nemám nadváhu,ale bohužel se mi ukládá tuk hlavně na břiše,bocích a v poslední době i stehnech. Snažím se přiměřeně jíst a ráda bych začala cvičit...Mám doma stroj-ve stylu Orbitracku, ale je to kvalitní značka, myslíte že tím se hubne celé tělo nebo jen ty partie,které zabírají?-nohy a zadek? Můžete mi tedy doporučit nějakou aktivitu, která by byla pro mě vhodná? A třeba kterou bych mohla provozovat i doma? Děkuji za každou odpověď:)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

seuss*
30.12.08 14:32
hodnocení

4x

SEX

bellis*
hodnocení

3x

Doma se hubne nejhůř. Ale jde o to si napřed vytvořit jídelníček: základ je čistá voda (když tak se zeleným čajem), pak hodně vlákniny...*dril* a cukry a tuky nahradit bílkovinami. Ráno je dobré se rozhýbat během anebo si zacvičit pozdrav slunci. S věkem vlivem hormonů ten zadek a břicho jsou nejnáchylnější k tomu se zvětšovat... taky ale za to můžou ledviny, protože málo pijeme a tělo zbytečně zadržuje vodu( to je pak dobré užívat homeopatickou thuju). Je super se hýbat aspoň 1 hodinu denně-intenzivně, třeba aerobik s posilováním(mně tohle pomáhá nejvíc, rozkýbu se a pak posilujeme 1/2 hodiny), sedy lehy. Pořádný spining je nejúčinější-je v něm všechno-rychlost, pocení, srdeční námaha, posílí se nohy, ruce, záda, zadek. Ale mně nevyhovuje finančně, časově a vadí mi zpocení spolujedoucí a málo prostoru. Myslím si, že žádný stroj se nevyrovná posilováním tíhou vlastního těla, a náročné chůzi do kopce, kdy srdce tluče, krev proudí, těžce se dýchá, uvolňují se endorfiny a člověk je šťastný. Nejhorší je sedět doma, trápit a užírat se, že to břicho nejde dolů, když ostatní vypadají líp (ostatní taky mají něco co nechtějí). Tak hodně POHYBU a POHODY do života*ua*

my*
hodnocení

2x

a pro vytvarování těla plavání...

giovanka*

Jaké svaly se přesně rýsují plaváním? Myslela jsem, že jen ruce a záda...

mertigana*
hodnocení

1x

Co vím tak mě hodně pomohla kalanetika ta je na břicho a boky nejlepší.Stačí si koupit nějakou knížku nebo DVD je to fakt účinný

dotaz*
hodnocení

1x

Odborně se tomu říká aerobní cvičení. Vlasně všechno to, kde neposiluješ(aby si zhubla, tak nechoď do posilovny). Zkus kolo(rotoped), popř. ranní běh.

bacs*
hodnocení

1x

No ono taky záleží na věku a zdravotním stavu.Pokud to je v tvých možnostech tak aspoň 3x týdně aerobní aktivitu(rychlá chůze, kolo, běh...apod.) tak 1-2 hod. K tomu dvakrát týdně posilovna, nebo cvičení s vlastní vahou doma. Zajisté ta strava má taky velký význam...pak by to mohlo klapnout.Z vlastní zkušenosti můžu říct, že to je však otázka dlouhodobá.Takže hlavně vydržet a ať se daří

petr6*
hodnocení

1x

dobrý je ježdění na kole,kolečkové brusle:D

doplněno 12.01.09 16:22:

a sex samozrejmě

sister*
hodnocení

1x

Ahojky, mně nejvíce pomohlo běhání na běžícím pásu, kdy se musíš snažit běhat na stejném stupni zátěži tak aspoň 20 min, nepřetržitě a tím si udržet zvýšenou tepovou frekvenci, která ti pak způsobí odbourávání cukrů a posléze i tuků. Pokud si pak ještě zajdeš na hodinu aerobicu nebo na posilování je už tvoje věc :) Každopádně je dobré ten běh skloubit s právě nějakou aerobní nebo posilovací aktivitou. Také můžeš jít nejdříve na erobic a pak teprve na běžící pás, to je jedno. Důležité je, udržet tu zvýšenou tepovou frekvenci. Ta by se měla pohybovat tak kolem 140 až 160 tepů za minutu. Více ne. A jak říkám, musí se držet na stejné frekvenci aspoň těch dvacet minut anebo nejlépe půl hodiny. Ta zátěž na tom pásu vychází tak na stupni 7 až 9. Záleží, co zvládneš. A jinak hlídat si co jíš a jak.. Jíst po cvičení jen kvalitní bílkovinu - netučné maso třeba i s těstovinou anebo nízkotučné mléčné výrobky. Nepít hlavně sladké a ochucené pití, ale jen neslazené, přírodní, spíše jemně perlivé nebo vůbec, jelikož bublinky nafukují :) Můžu ti říct, že i po přerušení cvičení, jsem si postavu minimálně dva měsíce ještě udržela :) Jo a ta kalanetika je taky fajn, jak ti radí výše.. Ale je to dřina.. Stejně tak poweryoga :) Ale oboje je také účinné. Ale na to odbourávání tuků je opravdu nejúčinější to zvýšení tepové frekvence.. Ty ostatní aktivity ti už jen vytvarují hezky postavu :) Ahojky a hodně zdaru :) Jo a sex je myslím taky účinný a hlavně když se sama hodíš trochu do kondice, tak se ti bude i lépe sportovat s partnerem při intimnostech. Tak sportu nazdar :)

jerrysek*
hodnocení

0x

nejucinnejsi na kondicku je pry kolo...rikal pan telocvikar :)

ptali jsme se ho a rikal "asi se budete divit, ale kolo!" a zrovna jemu bych rozhodne verila ;)

qwertz*

V létě in-line, v zimě spinning.

milena*
hodnocení

0x

U mě to vyhrává košíková a (pro náročné) squash.

martina30*
hodnocení

0x

Každý den 30 minut rychlé chůze a úprava stravování a to 6krát za den po menším dávkování.Nejlepší jídelníček napsaný od odborného lékaře v zimě místo chúze můžete použít stroje co máte doma.

ewilis
hodnocení

0x

Každý den(minimálně 3x týdně) si na 1 - 2 hodiny pustit hudbu a hýbat se! tančit nebo posilovat. za měsíc jsem zhubla 3kg a ještě se mi vytvarovala postava. nejlepší hubnutí. chce to jen pevnou vůli a nezlenivět:)) po vánocích to nejlepší, co je. dejte peněženky zpět do tašek a zapomeňte na hubnoucí koktejly a pilulky - akorát si ničíte žaludek a zažívání a zbytečně utrácíte, protože je to bez účinku. pohyb je to nejlepší, co tělu můžete dát:)

petrat*
hodnocení

0x

z vlastni zkusenosti- behani plavani a pro zpevneni posilovani a joga. Uff ale poctive, ne jako ja ted... prestala jsem a ted bych chtela zase zacit, ale zatim to uspesne odkladam jak se da

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]