Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jaký sport byste mi doporučili, při kterém se nejvíce hubne. Nemám nadváhu,ale bohužel se mi ukládá tuk hlavně na břiše,bocích a v poslední době i stehnech. Snažím se přiměřeně jíst a ráda bych začala cvičit...Mám doma stroj-ve stylu Orbitracku, ale je to kvalitní značka, myslíte že tím se hubne celé tělo nebo jen ty partie,které zabírají?-nohy a zadek? Můžete mi tedy doporučit nějakou aktivitu, která by byla pro mě vhodná? A třeba kterou bych mohla provozovat i doma? Děkuji za každou odpověď
Doma se hubne nejhůř. Ale jde o to si napřed vytvořit jídelníček: základ je čistá voda (když tak se zeleným čajem), pak hodně vlákniny... a cukry a tuky nahradit bílkovinami. Ráno je dobré se rozhýbat během anebo si zacvičit pozdrav slunci. S věkem vlivem hormonů ten zadek a břicho jsou nejnáchylnější k tomu se zvětšovat... taky ale za to můžou ledviny, protože málo pijeme a tělo zbytečně zadržuje vodu( to je pak dobré užívat homeopatickou thuju). Je super se hýbat aspoň 1 hodinu denně-intenzivně, třeba aerobik s posilováním(mně tohle pomáhá nejvíc, rozkýbu se a pak posilujeme 1/2 hodiny), sedy lehy. Pořádný spining je nejúčinější-je v něm všechno-rychlost, pocení, srdeční námaha, posílí se nohy, ruce, záda, zadek. Ale mně nevyhovuje finančně, časově a vadí mi zpocení spolujedoucí a málo prostoru. Myslím si, že žádný stroj se nevyrovná posilováním tíhou vlastního těla, a náročné chůzi do kopce, kdy srdce tluče, krev proudí, těžce se dýchá, uvolňují se endorfiny a člověk je šťastný. Nejhorší je sedět doma, trápit a užírat se, že to břicho nejde dolů, když ostatní vypadají líp (ostatní taky mají něco co nechtějí). Tak hodně POHYBU a POHODY do života
No ono taky záleží na věku a zdravotním stavu.Pokud to je v tvých možnostech tak aspoň 3x týdně aerobní aktivitu(rychlá chůze, kolo, běh...apod.) tak 1-2 hod. K tomu dvakrát týdně posilovna, nebo cvičení s vlastní vahou doma. Zajisté ta strava má taky velký význam...pak by to mohlo klapnout.Z vlastní zkušenosti můžu říct, že to je však otázka dlouhodobá.Takže hlavně vydržet a ať se daří
Ahojky, mně nejvíce pomohlo běhání na běžícím pásu, kdy se musíš snažit běhat na stejném stupni zátěži tak aspoň 20 min, nepřetržitě a tím si udržet zvýšenou tepovou frekvenci, která ti pak způsobí odbourávání cukrů a posléze i tuků. Pokud si pak ještě zajdeš na hodinu aerobicu nebo na posilování je už tvoje věc Každopádně je dobré ten běh skloubit s právě nějakou aerobní nebo posilovací aktivitou. Také můžeš jít nejdříve na erobic a pak teprve na běžící pás, to je jedno. Důležité je, udržet tu zvýšenou tepovou frekvenci. Ta by se měla pohybovat tak kolem 140 až 160 tepů za minutu. Více ne. A jak říkám, musí se držet na stejné frekvenci aspoň těch dvacet minut anebo nejlépe půl hodiny. Ta zátěž na tom pásu vychází tak na stupni 7 až 9. Záleží, co zvládneš. A jinak hlídat si co jíš a jak.. Jíst po cvičení jen kvalitní bílkovinu - netučné maso třeba i s těstovinou anebo nízkotučné mléčné výrobky. Nepít hlavně sladké a ochucené pití, ale jen neslazené, přírodní, spíše jemně perlivé nebo vůbec, jelikož bublinky nafukují
Můžu ti říct, že i po přerušení cvičení, jsem si postavu minimálně dva měsíce ještě udržela
Jo a ta kalanetika je taky fajn, jak ti radí výše.. Ale je to dřina.. Stejně tak poweryoga
Ale oboje je také účinné. Ale na to odbourávání tuků je opravdu nejúčinější to zvýšení tepové frekvence.. Ty ostatní aktivity ti už jen vytvarují hezky postavu
Ahojky a hodně zdaru
Jo a sex je myslím taky účinný a hlavně když se sama hodíš trochu do kondice, tak se ti bude i lépe sportovat s partnerem při intimnostech. Tak sportu nazdar
Každý den(minimálně 3x týdně) si na 1 - 2 hodiny pustit hudbu a hýbat se! tančit nebo posilovat. za měsíc jsem zhubla 3kg a ještě se mi vytvarovala postava. nejlepší hubnutí. chce to jen pevnou vůli a nezlenivět) po vánocích to nejlepší, co je. dejte peněženky zpět do tašek a zapomeňte na hubnoucí koktejly a pilulky - akorát si ničíte žaludek a zažívání a zbytečně utrácíte, protože je to bez účinku. pohyb je to nejlepší, co tělu můžete dát
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.