Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hubnutí a fitnes vs carnitin

Od: lenkaherka odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,začala jsem chodit do fitka(3xtýdně) a chtěla bych zhubnout.Vybrala jsem si přípravky-CARNI 50000 MULTIVITAMIN a SHAKE4 FIT SLIM(místo svačin).Jaký máte názor?Neměla bych pít k tomu ještě něco přímo při cvičení?Děkuji Lenka

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím lenko, můj názor je, že pro zdravé hubnutí nejsou tyhle drahé umělé hnusy třeba. Jsou to jen vyhozené peníze. Třikrát týdně do fitka je prima, občas si zajděte na brusle ven, a upravte jídelníček. Žádné cukry, sladké limonády, bílé pečivo, všeho s mírou a naposledy jíst lehce tři hodiny před spaním.

Do fitka s posilovny chodím už roky, a nikdy jsem podobné drinky apod. nepotřebovala. Jsou zcela zbytečné, vhodné jsou tak leda pro profi sportovce jako doplněk stravy.Když jsem přibrala, o to víc jsem zamakala, upravila jídlo a hubnutí šlo pěkně:)

artik*
hodnocení

0x

a jakej máte jídelníček?

nu*
hodnocení

0x

popíjení obyčejného tvarohového koktejlu má za následek vyživování zatěžovaných svalů a odbourávání tuků, protože trávení bílkovin v tvarohu je energeticky náročnější než polykání tablet, při cvičení pít vodu, po cvičení proteinová koktejl, jsou různé "gainery"které se ve fitku prodávají

Jinak všechny potravnové doplňky, to je jedne velký byznys

stirecek*
hodnocení

0x

karnitin se hodí v době nemoci nebo dietě, jinak ztrácí smysl, poněvadž tělo si ho při pestré stravě dokáže vyrobit dostatek. Taktéž fitko jen třikrát týdně je málo, pohyb tělo potřebuje každý den. Nespotřebované sacharidy se totiž uloží opět do tuků, takže místo shake fit na svačiny bych použil kousek ovoce nebo zeleniny, případně bych ho zařadil po intenzivním tréninku, kdy je nutné do těla dodat "pohonné hmoty", pokud tedy pominu to, že sacharidy se dají načerpat daleko levněji běžnou stravou - rýže, vločky, celozrnné pečivo atd atd. Je ale špatné se sacharidům vyhýbat úplně, protože pak se značně zpomalí metabolismus a pak tělo šetří každou špetku energie v tukových zásobách.Ve vašem případě bych se spíš díval po bílkovinách a hlídal si sacharidy, jinak budete hubnout ze svalové hmoty a tuky zůstanou.

hubenour
hodnocení

0x

Jsou to vyhozené peníze. Pokud chcete zhubnout, tak jezte všechno (hodně zeleniny), porce tak aby příjem byl o něco málo menší než výdej. K tomu pohyb vytrvalostního charakteru = při zátěži ještě v pohodě mluvíte - chůze (s hůlkama), běžky, kolo, plavání, pokud nejste tlustá moc tak běh. Lepší je pohyb několik hodin - např. procházka na půl dne, nebo v týdnu aspoň na hodinu. Při pohybu jezte i sladkosti a jiné dobroty, je to příjemné a pokud je pohyb tak zhubnete i tak. Bez dobrůtek tělo strádá a rychle vám to dá najevo = pohyb bude nepříjemný a nevydržíte to. Samozřejmě nesmíte sežrat celý dort po hodině chůze ;)

Je dobré hubnout tak 1-2 kg za měsíc, víc už jen opravdu obézní lidi a pod dohledem (např. "Jste to co jíte" funguje dobře)

Klasické fitko je dobré spíš jako doplněk na celkové zlepšení kondice, ale na hubnutí moc ne. Aspoň tedy hodina ve fitku, kdy z té hodiny je aerobní zátěž jen 20 minut..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]